Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №578 від 22.11.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Прорив

На Рівненщині налагодили випуск унікального полімеру

На Рівненщині налагодили випуск унікального полімеру

На ринку України приватна фірма “Терміт” працює більше 20 років, і виробництво її продукції базується на неоціненному досвіді багатьох вчених України. Багаторічні розробки, дослідження, впровадження новітніх технологій, а головне - прагнення за допомогою науки принести насправді користь своєю діяльністю - ось основні засади підприємства.

Людина повинна жити не лише думкою, як збагатити свій гаманець, а й пам’ятати та усвідомлювати, що її здобутки та праця - це і є той безцінний спадок, який отримають діти та онуки. Саме за таким принципом працює колишній начальник цеху ВАТ “Рівнеазот”, а сьогодні - керівник потужного, унікального підприємства - фірми “Терміт” у селі Городок Рівненської району Роман ЗІНКЕВИЧ. Роман Іларіонович добре розуміє, що досягнення - це не спадок чи подарунок долі, це якісна робота і відповідальне ставлення до результатів своєї праці. Збудувавши фірму “Терміт” з нуля, переживши різні каденції влади, безпосередньо зіткнувшись із перешкодами різних владних структур, вивчивши законодавство, зараз багаторічний досвід праці всього життя він передав синові - Сергію Зінкевичу, який унаслідував батьківську справу. І сьогодні на базі “Терміта” функціонує ще одне підприємство створене Романом Іларіоновичем із 100% інвестиціями - ТзОВ “Віжеон”.

ПФ “Терміт” зарекомендувала себе, як структура, діяльність якої базується передусім на науці. Позаяк, аби насправді випускати потрібний і якісний продукт, у фірму потрібно вкласти не лише гроші, а й з розумом підійти до виробництва. Та головною родзинкою фірми є сам продукт - аналогів якому немає в Україні.

Мова йде про полімер солі ПГМГ (полігексаметиленгуанілингідрохлрид), який на відміну від всіх інших знезаражуючих сучасних засобів має низьку токсичність. Характерною властивістю ПГМГ, що відрізняє його від інших антисептиків, є тривалий ефект післядії через утворення на обробленій поверхні мікроплівки препарату. Іншими словами, обробка ПГМГ поверхонь об’єктів таких, як метал, дерево, текстиль, папір, пластик тощо надає їм стійкі біоцидні властивості.

Випускається ПГМГ у твердому вигляді (прозора фракція 5х20мм). Препарат не має запаху, розчини його безбарвні, не горючий, не вибухонебезпечний, за кімнатної температури стабільний необмежений час. Концентрат ПГМГ (25% розчин) зберігає свою стабільність і активність не менш 3-х років. Розчини ПГМГ неагресивні по відношенню до нержавіючої сталі, алюмінію, інших металів, а також до бетону, дерева, керамічної плитки, гуми, пластмас, тканин.

- Єдиний в Україні полімер ПГМГ виготовляється на основі багаторічних досліджень, - розповідає директор ПФ “Терміт” Сергій ЗІНКЕВИЧ (на фото). - Його унікальність ще до кінця не вивчена, але цей винахід - однозначний прорив у розвитку сучасної науки. За допомогою своїх властивостей в малих розведеннях полімер може прискорювати процес росту рослин, а в мікробіології - корисних бактерій. У більших концентраціях він працює як дезінфікуючий засіб. Цей полімер - універсальний, тому сфери його застосування найрізноманітніші: від медицини, сільського господарства, ветеринарії, промисловості до очищення і знезараження питної води.

Застосування

Завдяки унікальним властивостям ПГМГ його можна використовувати у водопідготовці і водоочистці, бо це дієвий реагент, що флокулює. Відтак, він незамінний у промисловості та водному господарстві. Крім того, додавши водний розчин ПГМГ, дослідники зрозуміли, що він є ефективною мастильно-охолоджувальною рідиною (СОЖ) при алмазно-абразивній обробці скла.

Найважливішою і найбільш кваліфікованою сферою застосування препаратів ПГМГ є використання його як антисептика і дезінфікуючого засобу. Препарати на основі ПГМГ можна використати у вигляді водних розчинів, гелів.

ПФ “Терміт” тісно співпрацює із підприємствами шинної промисловості України, там полімер використовують як добавку для виготовлення гуми та гумових автомобільних шин.

Полімер вбиває туберкульозну паличку

Туберкульоз - одне з найдавніших інфекційних захворювань. Це хронічне інфекційне захворювання характеризується утворенням в органах специфічних запальних змін. Туберкульоз вражає практично всі органи і системи організму. Але найбільш частою локалізацією туберкульозу є органи дихання. Саме через спосіб зараження - туберкульоз є такою небезпечною хворобою.

Якщо дослідження, які наразі проводяться за співпраці фірми “Терміт”, підтвердяться, то полімер займе значне місце у медицині. Адже завдяки своїм унікальним можливостям може вбивати інфекцію туберкульозної палички.

Зараз антимікробний водорозчинний препарат ПГМГ призначений для профілактичної і вимушеної дезинфекції в концентраціях до 0,5% інфекції першої групи стійкості, а при концентрації 1,0% - знищує вірус туберкульозу, та цей розчин діє не настільки швидко, як хотілося. І саме розробки полімеру БПГМГ допоможуть значно швидше знищувати інфекції та знезаражувати воду.

Полімер знезаражує воду

Сьогодні навіть дитина розуміє, що якість нашого життя і здоров’я безпосередньо залежить від води. При цьому ми все частіше забуваємо про її збереження та відновлення. У добу сучасних технологій людство винайшло безліч новинок, які значно полегшують життя, однак так і не навчилося зберігати природні ресурси.

Миш’як, марганець, залізо, цинк, нітрати, сірководень та ще багато різних хімічних речовин можуть знаходитися у вашому стакані із водою. У містах України система очистки води працює не настільки швидко наскільки вона забруднюється.

Основним і ходовим очисником води наразі є хлор. Та виявляється, застосовувати його в очистці води небезпечно. Хлорування води не завжди попереджує спалахи інфекційних захворювань.

Працівники фірми “Терміт” разом із науковцями Дніпропетровського державного хіміко-технологічного університету займаються розробкою технологій очистки питної води - основою для виготовлення препарату очистки є полімер солі ПГМГ. Дослідження проведені НТЦ “Укрводобезпека” починаючи з 1990 року показали, що ПГМГ є безхлорною речовиною активною при освітленні та знезараженні води від вірусів, мікробів та грибків. ПГМГ активно очищує воду від важких металів, радіоактивних речовин та інших забруднень. Він набагато безпечніший ніж хлор. Вода очищена ПГМГ відповідає вимогам стандартів щодо питної води. Окрім того, заміна хлору на ПГМГ призводить до зменшення кількості коагулянту, зменшує вміст у воді залишкового алюмінію, хлороформу та інших вторинних продуктів хлорування. На основі ПГМГ в Україні розвиваються виробництва з виготовлення дезактивантів, які є набагато кращими та дешевшими аналогів зарубіжних зразків.

- Мало хто всерйоз займається проблемою очистки води, - зазначає Сергій Зінкевич. - Адже це дуже складний механізм, який важко налагодити і тим більше запустити. Завдяки своїм унікальним властивостям полімер ПГМГ, який виготовляє “Терміт”, поступово та впевнено, як очисник, входить у водну промисловість.

На водоканалах полімер використовують при першій очистці води. Це дає можливість очистити воду від різних сполук, що провокують інфекційні хвороби. За допомогою полімеру з води виводиться повністю вся хлорорганіка. Мова йде про те, що коли хлор реагує з річною водою, то він створює хлороформу - ця речовина належить до категорії канцерогенних речовин. Хлороформ завжди утворюється у воді, обробленій хлором. Це результат реакції знезаражувальної речовини з органічними сполуками, які є в річковій і озерній воді. У воді ця речовина не має перевищувати 0,6%, а використовуючи при першій очистці води на водоканалах полімер - відсоток хлороформу не перевищує 0,1%. Тобто, одна очистка здатна зменшити кількість шкідливих речовин у шість разів.

Полімер працює таким чином: якщо його розчин розвести в певній консистенції і добавляти у воду, то всі шкідливі речовини полімер притягує до себе, а вже на наступній стадії він очищується з води разом із цими забрудниками.

Через впровадження новітніх технологій і великі обсяги викидів токсичних речовин у водойми вітчизняні водоканали вже не можуть справлятися у повній мірі із повноцінною очисткою води. Тому полімер ПГМГ - це порівняно дешевий та активний очисник, що здатен значно покращити якість води.

Зараз ПФ “Терміт” щомісяця постачає полімер на Житомирський водоканал, а вже з нового року налагоджуватиме співпрацю із Дніпропетровським, Запорізьким та Кіровоградським водоканалами. Під час очистки води полімер виконує декілька функцій - вбиває мікроорганізми, так само, як хлорка, та забирає на себе всі метали, працює як флокулянт. При цьому жодних багатомільйонних витрат це не потребує. Що ж стосується фінансових витрат, то змінити елемент хлору на полімер ПГМГ в очистці води не затратно, а навіть навпаки - із функцією очистки води він справляється значно якісніше і в об’ємах затрачується менше.

- Я не намагаюся вас переконати у тому, що наш полімер здатний очистити всю воду України, - підкреслює Сергій Зінкевич. - Однак те, що за допомогою його унікальних властивостей ми можемо очищувати водойми - це факт.

Наука ніколи не стояла осторонь новітніх технологій, прикладом цього є місцева фірма “Терміт”. Працівники підприємства, впроваджуючи новітні технології, разом з тим не забувають і про здоров’я людей. На основі препарату ПГМГ науковці Дніпропетровського сільськогосподарського інституту розробили новий прискорювач росту рослин, і співробітництво з фірмою “Терміт” вже наступного року дозволить вийти на ринок з новою продукцією “Рівненські гумати”. Це концентровані органічні добрива з мікродобавками, виготовлені за новою технологією на сучасному обладнанні.

Приватна фірма “Терміт” зайняла та працює у єдиній і неповторній ніші виробництва в Україні. Її продукція гідно представлена на ринку, а люди, які працюють на підприємстві, розуміють, якість продукції - це обличчя компанії, а працьовиті та віддані працівники - це незмінна основа будь-якої успішної справи.

Як вторинну сировину приватна фірма “Терміт” розпочала випускати декоративні штукатурки (Короїд, Баранек), водоемульсійні фарби і різні види грунтовок. Виробництво оснащене сучасним устаткуванням з використанням новітніх технологій. Якість і ціни на продукцію кращі на ринку - це зумовлено тим, що в технології виробництва як сировину використовують полімер ПГМГ. Саме його складник дозволяє уникнути появи грибків і плісняви в приміщеннях з підвищеною вологістю.

Приватна фірма “Терміт”

35331, с.Городок, вул.Барона Штейнгеля,145в,

Рівненський район, Рівненська область

(0362) 61-83-64

22.11.2012Юлія ГОЛИК


Переглядів: 1276

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21070)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17211)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14467)
• Допомога під час карантину [967] (14381)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14224)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14033)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13908)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13880)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13860)
• Живи до ста! [965] (13854)
• Бюджет і ми… [965] (13786)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13778)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13657)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13567)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13565)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13505)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13117)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13099)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (839)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (88)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (81)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (81)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (80)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (78)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (77)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (77)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (77)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (77)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (76)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (75)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (75)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (70)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (69)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"