Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №581 від 13.12.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Невигадана історія

Свято з присмаком самотності

Свято з присмаком самотності

Настасія цілий день сподівалася, що сьогодні щось в її житті зміниться. Сьогодні в неї День народження. Жінка приготувала вечерю і чекала. Знала, що чекати немає кого, але так хотілося вірити, що у цей день все буде по-іншому. Вже майже вечір, а про неї ніхто не згадав. Боляче було. Мала і чоловіка, і доньку, та в їхньому житті вона була зайва. Не могла зрозуміти, чому донька стала такою жорстокою? Скільки тепла і ласки віддавала їй, та все даремно. Про чоловіка вона навіть думати не хотіла в цей день. Він став для неї чужий. Цілий день не їла, та до святкових страв не доторкнулася. Як самій святкувати?

Настасія звикла до самотності, але у свята їй було дуже важко. Не так вона хотіла влаштувати своє життя. Мріяла про затишок, сімейне благополуччя, а що вийшло?

Її невеселі думки перервав телефонний дзвінок. Жінка взяла слухавку і почула голос доньки. Зраділа:

- Яно, донечко, я так чекала твого дзвінка. Приходьте з Владиком. Я за онучкою дуже скучила.

- Мамо, я тебе вітаю з Днем народження. Вибач, але ми не приїдемо. Влад запросив мене в ресторан відзначити одну подію. Я думаю тобі це зовсім не цікаво. А в тебе нам немає чого робити.

Настасія подякувала доньці за вітання і поклала слухавку. Не хотіла більше нічого чути.

Виростила, викохала, всі її примхи виконувала. Все робила, щоб вона була щаслива. А вона, наче чужа. Коли Яна заміж виходила, то на весіллі Насті не було.

Яна сказала: “Мамо, ми весілля святкуватимемо в шикарному ресторані. Там буде молодь і ви з татом не вписуєтеся в ту компанію. Запитала Яну: “А я ж тебе доню маю благословити на сімейне життя”. Яна відповіла: “Тепер це вже не модно”. Донька знайшла все, про що мріяла: багатого чоловіка, в якого є квартира, шикарна машина. Аби була щасливою. Подумала: “Я на доньку ображаюся, сама ж такою була. Мріяла жити краще за всіх”.

До неї знову повернулися невеселі думки. Настасія була красунею. Пишалася своєю вродою. Коли вчилася в технікумі, зверхньо поводилася з однокласниками. Говорила з насмішкою: “Я заміж вийду за військового, а ви - трактористів познаходите”.

Чи-то в таку пору було сказано, чи така доля, та познайомилася Настасія з військовим. Пішла до магазину і зустріла Олега. Він приїхав у місто у військову частину. Олег провів її додому, розпитав, де навчається. Говорили, наче давні знайомі. Через день Олег поїхав, і вони два роки писали вони одне одному листи. Коли Настасія закінчувала технікум, Олег написав, що приїде. Мріє, що стане Настасія його дружиною. Він знав, що вона погодиться на шлюб.

І ось мрія Настасії здійснилася - вона стане дружиною військового. Саме у той час, як Олег мав по неї приїхати, отримала Настасія листа. Почерк був незнайомий, а адреса того ж міста, де служив Олег. Злякалася: “Це ж мабуть з Олегом щось сталося”. Коли розкрила листа, то побачила фотографію жінки з маленьким хлопчиком. У конверті була ще коротенька записка такого змісту: “Ти ще молода і знайдеш своє щастя. Я не хочу, щоб моя дитина росла без батька. Ти мене зрозумій і вчини так, як повинна вчинити в такому випадку порядна людина”. Жінка не писала хто вона, та зрозуміла Настасія, що той хлопчик - син Олега. Писати Олегу не було часу, він уже був у дорозі. І вона вирішила їхати додому. Хотіла втекти від сорому та від Олега. Олег не знайшов її в технікумі.

Коли знайшов її вдома, запитав, чому поїхала, чому не дочекалася. Настасія вирішила сказати правду. Вона показала фото Олегу і запитала: “Хто для тебе ця жінка і де вона взяла мою адресу?” Олег, не довго думаючи, відповів: “Я її вперше бачу. Хтось пожартував, а ти повірила. Якби в мене хто був, то я б не приїхав по тебе”. Повірила тоді Настасія Олегу, а не тій незнайомій жінці. Поїхала з ним.

Відгуляли весілля. Дарував дружині Олег квіти та кожен день говорив, що кохає, що дуже щасливий. Але коли Настя казала, що хоче мати дитину, відповідав, що вона ще молода. “Навіщо ж тобі не висипатися, возитися з пелюшками. Поживемо для себе, а там видно буде”.

Не послухала чоловіка, народила донечку, хоч Олег вимагав, щоб вона позбулася дитини. А вона найбільше часу віддавала дитині. Олег часто їздив у відрядження. Дівчинка росла хворобливою, то ж не знала сну. Не було кому допомогти, та не шкодувала, що народила.

Настя рідко бачила чоловіка. Вона навіть гадки не мала, що чоловік частенько їздить до жінки, яка написала їй листа. Дізналася про це зовсім випадково. Одного разу знайома запросила Настасію на День народження. Пішла сама. Олега не було вдома. Чоловік знайомої сказав: “Шкода мені Олега, розривається між двома сім’ями і вирішити нічого не може”.

Мабуть, чоловік знайомої не знав, що Настасія про другу сім’ю Олега нічого не знає. Це ж виходить, що він обдурив її і продовжував дурити. “Ось чому він не хотів дітей. У нього є син. А донька, мабуть, зовсім йому не потрібна була. А я? Навіщо ж йому я? Виходить я влізла в його сім’ю, не розібралася. От тепер і розплачуюсь”.

Вирішила поговорити з чоловіком. Олег повернувся, як з відрядження. Приніс їй квіти і сказав звичне: “Я так за вами, дорогі мої, скучив”. І все було так, ніби нічого не сталося. Настасія завела розмову…

- Скажи мені правду. Я дізналася, що в тебе є інша жінка, син. Чому ж ти мене обдурив, чому привіз сюди? Я народила доньку. Тільки тепер я зрозуміла, чому ти її так не хотів. Навіщо ж ти так вчинив?

Олег зрозумів, що вже не викрутиться, та й скільки можна говорити неправду.

- Так, є у мене жінка, син, ти, донька. Я вас всіх люблю. Я не знаю, що мені робити. Я так заплутався.

- То це та жінка, яка написала мені листа?

- Так, це вона.

- То чому ж ти не жив з нею, - стала кричати Настасія.

- Я коли тебе вперше побачив, то закохався. Я не міг тебе забути. Думав, що ти ніколи не дізнаєшся, що я живу з нею. Я був з тобою ніжним. Я все робив, щоб ти була щаслива, - виправдовувався Олег.

- Ти хоч розумієш, що зіпсував мені життя? Я тебе кохала поки не знала правди, а тепер я тебе ненавиджу, - говорила вона.

Олег спробував переконати Настасію, що він не винуватий у тому, що сталося.

- Настасіє, давай залишимо все так, як є. Я буду жити з тобою і свого сина я теж не залишу. Ти тільки доньці не говори, що в мене син і інша жінка. Вона вже доросла і може не так зрозуміти.

- Ти знаєш, мені байдуже, дізнається вона чи ні. Нам більше немає про що говорити, - сказала і швиденько вийшла з кімнати.

Так вони і жили: двоє чужих людей в одній квартирі. Настасія б залишила чоловіка, та не було їй де жити.

Зрозуміла вона, Олег вибрав жінку, яка не віддала чоловіка, вберегла батька для сина. Вона ж Настасію попереджала. Чому ж не повірила, чому послухала чоловіка, про якого нічого не знала? Доньці не сказала правди про батька. Знала, вона співчувати не буде, ще й осудить. Думала не один раз, коли залишалася сама, а чи кохав її Олег по-справжньому. Мабуть, ні? То що ж тоді між ними було і кого винуватити в тому, що вона залишилася одна.

- Та навіщо ж думати про погане, в мене День народження, - сказала сама собі. Настя взяла келих вина і промовила: “Вітаю, тебе, Настасіє, з Днем народження. Не знаю, що вже собі побажати. Було в мене щастя - та коротке, був коханий чоловік - та став чужим. Було в мене все, а тепер не залишилось нічого”.

Так і заснула за святковим столом. Їй снився Олег. Він тримав її в обіймах і говорив: “Я тебе кохаю, рідна моя Настусю, я буду поряд з тобою все життя, ти тільки вір мені”.

13.12.2012Валентина ПАВЛУШКО


Переглядів: 856

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21073)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17215)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14469)
• Допомога під час карантину [967] (14386)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14228)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13911)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13884)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13864)
• Живи до ста! [965] (13858)
• Бюджет і ми… [965] (13790)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13659)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13568)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13511)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13120)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (960)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (80)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (80)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (79)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (79)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (75)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"