Користь кавуна справді велика, оскільки він прекрасний сечогінний засоб. Вживання кавунів сприяє виведенню шлаків і токсинів з організму, зайвих солей із живих тканин, очищенню нирок і печінки. Дуже часто цю ягоду включають в раціон людей із хворобами цих органів. Якщо є кавуни, вам будуть не страшні хвороби серцевосудинної системи, тому що в них знаходяться з’єднання заліза, калію і магнію. Як відомо, залізо так само допомагає при різних формах анемії.
Корисні властивості кавунів
Кавуни дійсно корисні для всіх, адже в них знаходяться такі речовини як: вітаміни B1 і B2, С, каротин, пантотинова і фосфорна кислоти, калій і магній. З’єднання таких корисних мікроелементів відмінно позначається на процесі травлення. Для дітей користь кавунів просто безцінна. У кавунах є цукор фруктоза і сахароза, які легко засвоюються в організмі, не призводячи до діабету. До речі, кавун не протипоказаний хворим цією підступною хворобою. Він при нормованому вживанні буде корисний і діабетикам.
У м’якуші кавуна знаходиться корисна клітковина, яка очищає стінки кишковика і упорядковує весь шлунковокишковий тракт. Користь кавунового м’якуша неймовірно висока тільки через те, що в ній дуже мало калорій і її можна їсти людям, які дотримуються низькокалорійних дієт. У вмісті кавунів є корисні харчові волокна, які дивним чином знижують рівень шкідливого холестерину в крові, тому кавунова дієта може стати відмінним приводом для розвантажувальних днів.
Відома так само користь кавуна при алкогольній інтоксикації. Знову ж таки завдяки своїм сечогінним властивостям із крові при похміллі швидше виводяться залишки алкогольних речовин. Загалом і в цілому, кавун буде корисний усім без виключення. Якщо у вас проблеми з печінкою, нирками або є якінебудь захворювання судин, серця, налягайте на кавун це дуже корисна ягода.
Якщо їсти багато кавунів будеш бадьорим і без пуза. Їжте на здоров’я!
Калорійність кавуна на 100 грам 27 ккал.