Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №663 від 03.07.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#День Конституції і День Молоді

Святкування в нелегкий для країни час

Святкування в нелегкий для країни час

Незважаючи на складну політичну ситуацію та військову агресію Російської федерації на Сході України, державні свята набувають нового змісту – демонструють єдність нації та сплеск патріотичних почуттів. Саме таким на минулих вихідних було святкування Дня Конституції та Дня молоді, адже Конституція України - той найвищий законодавчий акт, що гарантує нам наші права та незалежність, яку й досі треба виборювати. А свято М олоді - можливість показати усім, що майбутнє України завжди буде пов’язане з тим, чого саме прагне кожне нове покоління.

Десант парашутистів

У суботу, 28 червня, містом поповзли чутки, що на центральній площі Рівного відбудеться висадка парашутистів, і ніби-то це будуть десантники. І справді, близько 18:00 з літака Вільга-35А на центральну площу міста один за одним вистрибнули та приземлилися три парашутисти, які змагалися між собою у точності приземлення на спеціальну позначку.

Таке екстремальне шоу для рівнян та гостей міста влаштував Рівненський авіаційно-спортивний клуб Товарист­ва Сприяння обороні України для масового залучення молоді до занять авіаційними видами спорту. Крім того протягом усього дня на головній площі міста Рівне відбувалася демонстрація авіаційної та парашутної техніки. Усі охочі мали змогу побачити льотну техніку, зробити кілька фото на згадку і поспілкуватись із пілотами та парашутистами Рівненського АСК.

Свято молоді вдалося

День молоді - це свято творчості й натхнення, енергії і запалу, пізнання і самоствердження, любові і романтики, постійного пошуку та самовдосконалення. До Дня молоді в Рівному відбулася ціла низка святкових заходів, частину з яких влаштувало Управління у справах сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Рівненської міської ради. Заходи, проведені в обласному центрі з нагоди цього Дня, зацікавили багатьох рівнян та гостей міста – вони виявилися досить багатолюдними. Програма їх проведення мало чим відрізнялася від минулорічної, але цікавого, судячи з відгуків відвідувачів, було багато. Побувати на всіх заходах одночасно було просто неможливо. Тому кожний уподобав своє, що, як мовиться, ближче до душі.

Щоправда, не обійшлося і без прик­рощів. Людей в окремих місцях зібралося настільки багато, що постраждала трава на газоні біля милої всім городянам клумби на алеї Чайки. Відвідувачі, нехтуючи всіма правилами, просто ходили по газону, витоптуючи його. Причому окремі ще й примудрялися відповідати на зауваження, мовляв: “А що, ми тепер у Європі, а там по газонах ходити прийнято”. Так, в Європі по газонах ходять, але трава там не така, як у нас, чи вага людей там менша, тому й відростає вона наступного дня, ніби й не ходив ніхто. Чому в нас не так – сказати складно. І ще одне уточнення – по газонах там ходять лише в парках. Вийдеш на газон у центрі міста – відк­ривай гаманець і плати штраф, причому досить немалий - мінімум 50 євро. Це так, до відома свідомих українських “європейців”.

Порадували організатори і любителів екстремального виду спорту. На майданчику поблизу стадіону “Авангард” пройшли змагання велосипедистів-екст­ремалів, які зібрали кілька десятків учасників та набагато більшу аудиторію глядачів.

А в парку культури та відпочинку імені Тараса Шевченка провели Всеук­раїнський фестиваль естрадної пісні “Під небом Рівного”, який відбувся на літній естраді та також викликав неабиякий інтерес у рівнян.

Були і спортивні змагання, проведені на Майдані Незалежності, які, до речі, викликали неабиякий інтерес серед молодих рівнян, а проводила їх громадська організація “Час дій”. Більшість молоді намагається тримати свої тіла у добрій фізичній формі. Мабуть, тому багатьох зацікавив виступ-презентація п’яти видів єдиноборств від Рівненської обласної федерації кікбоксингу “Будокан” та показовий виступ майстрів “брейк-дансу”. Кожний бажаючий зміг повправлятися в змаганнях з жиму штанги лежачи та похизуватися перед дівчатами в змаганнях з армреслінгу.

На театральній площі стартував “Парад наречених”, в якому взяли участь 80 представниць прекрасної статі, вдягнені у весільне вбрання. Перше місце на конкурсі “Наречена казкового світу” посіла Юлія Степанець, якій і дісталася призова поїздка до Греції.

Приємне і корисне

На майдані Незалежності, проводився збір речей для військовослужбовців. Свої пожертви зробили як рядові мешканці Рівного, так і досить відомі в Рівному особи. Активно йшла робота пункту збору подарунків - футболок та шкарпеток для військовослужбовців 2-го батальйону територіальної оборони Рівненської області. До подарунків додалися слова - вітання та дитячі малюнки різних гуртків та навчальних закладів міста. Міський голова Рівного Володимир Хомко теж не оминув благодійну справу, передавши до батальйону територіальної оборони футболки, шкарпетки, засоби гігієни, військове взуття. Працівники міського Управління у справах сім’ї, молоді та спорту, які облаштували пункт прийому речей, теж внесли свій внесок, долучивши 200 пар шкарпеток та 50 футболок. Після закінчення акції усі речі були доставлені до рівненського загальновійсь­кового полігону оперативного командування “Північ”. Після чого перед воїнами-добровольцями виступив відомий симфонічний рок-оркестр “BREVIS”. Військовослужбовці добровольчого батальйону територіальної оборони, їхні рідні та близькі, які цього дня приїхали провідати захисників Вітчизни, почули музичні композиції популярних виконавців, “Limp Bizkit”, “Scorpions”, “Depeche Mode”, “Metallika” та багато інших у виконанні рок-оркестрантів. Концерт супроводжувався гучними оплесками військовослужбовців, які дарували артистам квіти.

Виставка та майстер-класи народних умільців

На майдані Незалежності того дня були проведені різноманітні майстер–класи. Усі охочі мали змогу навчитися лозоплетінню, гончарству, виготовленню іграшок.

На Майстер-класах, що проходили на площі Незалежності усі охочі мали змогу побачити технічні прийоми майст­рів з гончарства, лозоплетіння, ліпки із тіста, створення картин з шерсті та взяти участь у процесі створення виробів.

Одна з учасниць Майстер-класу з лозоплетіння, викладачка Обласної станції юних натуралістів Тетяна Редько розповіла: “Лозоплетінням я займаюся більше 20 років, у свій час в середині 90-х я вирішила змінити професію інженера-технолога, здобувши на курсах служби зайнятості нову професію – лозоплетіння. Загалом у світі існує біля 500 видів лози, з них у рівненський області росте 20, з яких ми використовуємо 6 видів. Вироби, які плетуть діти, різноманітні – плетені кошики, тарілки, пляшки. Іноді дитина може створити щось суто авторське, не подібне до стандартів, на те вона й творчість. Нині існує цікавий вид лозоплетіння – ландшафтний, коли з живої лози можна створити, скажімо альтанку”

Виставка-ярмарок

Традиційною частиною міського святкування Дня молоді стала “Виставка–ярмарок” молодих майстрів сучасного декоративно-прикладного мистецтва на алеї майстрів. Для них це - можливість не лише продемонст­рувати власні таланти, а й щось продати. Тому рівняни могли не лише помилуватися різноманітними виробами, а придбати те, що сподобалося. Чималою популярністю цього року користувалися вироби на патріотичну тематику - вишиванки, заколки, обручі та інші прикраси для волосся. Щоправда, за словами знавців, з-поміж пропонованого було й чимало китайських виробів, але це не головне – хочеш купуй, не хочеш – проходь далі. Не винні ж наші умільці в тому, що китайський уряд зробив кращі умови для тамтешнього виробника, ніж наш - для місцевого.

Одна з учасниць виставки Світлана Галганець розповіла про свою творчість.

- Працюю в підлітковому клубі “Гроно” педагогом-організатором, отже, майже усе, що представлено на виставці, що вмію робити сама, роблять і мої вихованці в клубі. Вчимо дітей бачити красу природи й усього, що їх оточує, та дарувати цю красу друзям, знайомим у вигляді творчих доробок. На виставці представила власні вироби – вишивку, вироби з бісеру, м’які іграшки, авторські жіночі сумочки, подушки. З бісеру роблю вишивку, браслети, намисто, сережки. У плетінні бісером використовую схеми українсь­ких орнаментів з вишивки, комбіную різні техніки.

- Творчість допомогла мені подолати онкозахворювання, – розповідає майс­тер-закрійник “чердачних іграшок” Наталя Артюшкевич. - Щоб відволіктися від хвороби, почала шити так звані “чердачні іграшки” - це ніби іграшки з минулого, які завалялися на даху старої хати. Також дарувала іграшки у вигляді янголів хворим дітям, для яких збирали кошти на лікування, й діти одужували. Працюю майстром-закрійником в ательє, а ночами роблю іграшки. Крім того виготовляю різноманітні іграшки-подушки, аби дітям було цікаво лягати спати.

- Малюю так званий “наїв”, який ще називають примітивізмом, - підхоплює розмову художниця Наталя Дейнека. - Творчість почалася з того, що спочатку просто малювала картини в подарунок друзям. Сюжети мені навіювала подруга та життя. У картинах присутні казкові персонажі – Асоль, Маленький принц, Попелюшка. А ще намалювала сюжет зі сну моєї 6-річної доньки Серафіми, в якому вона пливла на акулі. Своїх дітей Серафіму та Олеся іноді використовую в якості персонажів картин. Хтось може сказати, що мої картини розраховані лише на дітей, але це не так, адже дорослі теж знаходять у них певні асоціації з дитинством. Малюю акрилом на холсті, а також роблю картини на склі.

03.07.2014Гуляли святковим містом Олексій ПОТЯНОК, Ярослав ТАРАСЕНКО, Юрій РАЧКОВСЬКИЙ


Переглядів: 892

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21069)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17211)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14466)
• Допомога під час карантину [967] (14380)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14224)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14033)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13907)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13879)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13860)
• Живи до ста! [965] (13852)
• Бюджет і ми… [965] (13786)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13777)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13657)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13567)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13565)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13504)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13117)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13099)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (815)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (87)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (80)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (79)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (79)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (77)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (77)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (77)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (77)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (76)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (76)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (75)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (75)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (70)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (67)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"