Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №677 від 09.10.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Сесія облради

Сесію Рівненської облради пікетували "по-тихому"

Сесію Рівненської облради пікетували "по-тихому"

Сесійне засідання Рівненської обласної ради, яке відбулося наприкінці минулого тижня, здивувало всіх. За останній час краяни вже звикли до того, що подібні заходи не обходяться без ексцесів, гучних пікетувань та навіть винесення людини у смітник, а ось це засідання, хоча й супроводжувалося пікетом, але мирним. Все було настільки спокійно, що бродячі песики, які прийшли до пікетувальників у надії на те, що ті їм щось дадуть поїсти, мирно засинали. Правда, пікетувальники не могли тваринкам чогось дати, бо самі прийшли в депутатів просити грошей. Кажуть, зарплати давно не отримували.

Другою відмінністю сесійного засідання від попередніх була наявність великої кількості міліції. Дехто висловив припущення, що це заслуга нового начальника УМВС, якого призначили за день до сесії. Нагадаємо, під час попереднього сесійного засідання, коли громадські активісти виносили першого заступника голови Рівненської облради Олександра Данильчука в смітник, міліціонери їм не перешкоджали. А в залі був присутній тодішній керівник міліції Микола Щирук.

Тож почалася сесія з мирного пікету. Біля входу до сесійної зали зібралося кілька десятків людей в будівельних касках. Як повідомили вони кореспонденту “Рівне-Ракурса”, в акції протесту їх змусило взяти участь складне фінансове становище організацій, в яких вони працюють. Як кажуть протестувальники, свого часу вони спорудили будівельні об’єкти, а за це з ними так і не розрахувалися. Сподівання на Державний бюджет вже немає. Одна надія - на обласний. Для покриття витрат потрібно 14 мільйонів гривень.

Свого протестувальники домоглися. Після недовгих дискусій депутати постановили за два транші видати такі гроші. Щоправда, противники такого рішення аргументували свою позицію тим, що для початку слід провести перевірку того, чи справді потрібно саме 14 мільйонів. Крім того, вони казали, що об’єкти споруджували фірми, наближені до окремих депутатів облради. Але більшість народних обранців їх не підтримала.

Перед початком засідання виступив представник батальйону “Горинь”, який озвучив вимоги особового складу батальйону. Одна з них – завадити планам мобілізовувати до складу батальйону представників з інших областей і створення на його базі Всеукраїнського батальйону. На думку особового складу, це ослабить бойовий потенціал підрозділу. Голова облради Михайло Кириллов повідомив, що з цього приводу мав розмову в МО України. Крім того, бійці “Горині” закликали городян не ходити містом у камуфляжній формі. Коли вже дуже хочеться її вдягнути – нехай їдуть у зону АТО. А в мирному місті, на думку бійців “Горині”, цивільному населенню доцільніше ходити в цивільному вбранні.

Майже одноголосно депутати прийняли ряд звернень до вищого керівництва держави. Усі вони тою чи іншою мірою стосуються більшості мешканців області. Одне із звернень – до Верховної Ради України та Президента України щодо мінімізації негативних наслідків інфляції національної валюти для громадян України, які мають невиконані зобов’язання за договорами кредитів у іноземній валюті. Таких людей у області є чимало. Як переконують розробники документа, після кризи 2008-2009 року частина позичальників не змогла продовжити сплачувати кредити, тому вимушена була віддати майно та гроші, щоб розрахуватись з банками. У 2014 році після знецінення національної валюти внаслідок різких курсових коливань на валютному ринку України понад 80 відсотків валютних кредитів стали проблемними.

“У той час, коли весь світ намагався витягнути своїх громадян зі скрути, наша держава пішла іншим шляхом: замість того, щоб розподілити ризики між позичальниками, банками та державою, держава проігнорувала свої обов’язки, і все лягло на плечі людей. Увесь світ знизив ставки по кредитах з 3% до 0,5% річних, в Україні ж навпаки – збільшили на 3-5%. Світові банки списували борги, а українські – збільшували штрафи.

Зараз громадяни України не готові миритись з таким станом речей, тому вимагають реальних кроків. Більшість позичальників готові не просити, а вимагати перерахунку валютних кредитів по курсу на момент отримання кредиту. Мова не йде про списання боргів, а про те, щоб зробити їх більш сприятливими, щоб громадяни були не боржниками, а платниками кредитів”, - зазначається в зверненні.

Депутати радять як вирішити проб­лему. Чи дослухаються до їхніх порад “у верхах” - покаже час, а ось, схоже, що у зв’язку з теперішньою ситуацією з’явився шанс на відродження Рівненського аеропорту. На сесійному засіданні депутати також ухвалили звернення до Кабінету Міністрів України, Президента України щодо функціонування обласного комунального підприємства “Міжнародний аеропорт “Рівне”. Обласне комунальне підприємство “Міжнародний аеропорт “Рівне” має статус міжнародного, постійно діючі митний та прикордонні пости, необхідні сертифікати та забезпечує зліт, посадку, наземне обслуговування літаків практично всіх типів у будь-який час доби – зазначалося на сесії ради.

“У 90-ті роки минулого століття аеропорт планувався як базове летовище західної частини СРСР. Разом із тим, із занепадом Радянського Союзу, наш аеропорт використовувався мало, в результаті чого системно зростала кредиторська заборгованість. Для підтримки технічних систем аеропорту, як міжнародного, з обласного бюджету щороку виділялись кошти на поповнення статутного капіталу підприємства в сумі понад мільйон гривень. У результаті чого й було збережено матеріально-технічну базу аеропорту та колектив спеціалістів.

На даний час аеропорт активно займається обслуговуванням потреб антитерористичної операції: щотижнево на аеродромі здійснюється зліт та посадка літаків з пораненими учасниками бойових дій на сході та тілами загиблих, здійснюється відправка різноманітних вантажів. На території Рівненської області дислокується оперативне командування “Північ” Збройних Сил України, якому вкрай необхідна наявність аеропорту.

Технічні дані аеродрому на сьогодні відповідають міжнародним авіаційним нормам, однак інфраструктура, технічне забезпечення, світлосигнальне обладнання, техніка, система авіаційної безпеки потребують постійного оновлення.

Зважаючи на вищевикладене, ми, депутати Рівненської обласної ради, просимо включити обласне комунальне підприємство “Міжнародний аеропорт Рівне” до переліку об’єктів, що фінансуються за рахунок видатків державного бюджету на реалізацію відповідних цільових програм”, - зазначається в тексті звернення.

Крім того, подбали депутати і про бійців-добровольців. Принаймні ухвалили звернення до Президента України, щодо визнання бійців добровольчих батальйонів, які проходять службу на Сході та Півдні України, учасниками антитерористичної операції. Розробники тексту звернення зазначають, що родичі бійців добровольчих батальйонів, які несуть службу на Сході та Півдні України, скаржаться на труднощі, які виникають при оформленні документів, необхідних для забезпечення належного соціального захисту бійців добровольчих батальйонів та членів їх родин.

“Такого роду проблеми є найбільш болючими для категорії вдів та спадкоємців загиблих бійців добровольчих батальйонів, які через формальну невизначеність їхнього статусу не можуть здійснити відповідного оформлення пенсій та інших соціальних виплат.

Ми, депутати Рівненської обласної ради, наполягаємо на невідкладному розгляді питання щодо легалізації добровольчих батальйонів на офіційному рівні, визнання бійців добровольчих батальйонів учасниками антитерористичної операції, вирішення питання пільг, компенсацій та соціального забезпечення цієї категорії громадян, а також членів їх сімей. Вимагаємо також чітко розмежувати статус, права та соціальні гарантії учасників антитерористичної операції та учасників бойових дій, аби унеможливити прирівняння тих, хто просто перебував у зоні АТО, із тими, хто дійсно воював із терористами й загарбниками зі зброєю в руках”, - зазначається у тексті звернення.

Проблемним виявилося питання про створення художнього музею. Нагадаємо, активісти пропонують організувати його на базі будинку на Драгоманова, де донедавна розміщувалася жіноча консультація, а нині будівля передана Адміністративному суду. Пропозицію депутати не підтримали. Кажуть, грошей у бюджеті немає.

09.10.2014Ярослав Тарасенко


Переглядів: 825

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21070)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17211)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14467)
• Допомога під час карантину [967] (14381)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14224)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14033)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13908)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13880)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13861)
• Живи до ста! [965] (13854)
• Бюджет і ми… [965] (13786)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13779)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13657)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13567)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13565)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13506)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13118)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13100)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (844)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (89)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (81)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (81)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (80)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (78)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (78)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (78)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (77)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (77)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (76)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (75)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (75)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (70)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (70)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"