Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №693 від 09.02.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Вічна пам'ять...

Життя довжиною в мить

Життя довжиною в мить

"Творчість для мене не є чимось незвичайним, це просто спосіб мислення, це спосіб передачі інформації. Я не вмію, наприклад, красиво говорити, тому я йду в студію, придумую музичний супровід і слова більш-менш у риму, якими хочу щось сказати".

Андрій Кузьменко (Кузьма) народився в місті Самбір Львівської області 17 серпня 1968 року. Мати Андрія – викладач музики, батько – інженер. Був єдиною дитиною в сім'ї, має двоюрідну сестру Тетяну і двоюрідних братів – Михайла і Ярослава. За словами самого Кузьми, з дитинства він був „козирним чуваком”. Формування особистості проходило під впливом мами. Він частенько згадує, як з дитинства (з другого класу) мати „резиновим тапочком заганяла його в музичну школу”, яку він закінчив по класу фортепіано. У дитинстві Кузьма мріяв статі водієм сміттєвоза. „Романтично!” – зізнався він. Перше проявлення творчої особистості Кузьми відбулося в три роки, коли він вийшов на сцену в дитячому садочку, для того аби розповісти віршик, „пошукав очима маму, і, не знайшовши її, розплакався”. Була і ще одна історія. „Коли я був маленьким, мені було десь 3 рочки, батьки зробили мені з фанери „електрогітару”. Я тільки одну пісню і співав. Це була „Червона рута”. Тоді це був дикий шлягер, як і зараз”.

Першим поштовхом до меломанії була пісня The Beatles „Lady Madonna”, яку Кузьма почув на збірнику зарубіжної естради в 1979 році, коли йому було 10 років. „Я не розумів, що її виконують Бітли, - згадує Кузьма, - прочитав назву на конверті значно пізніше. Мене здивувало інше: наскільки простою виявилася музика, і наскільки сильно вона вставляла... Я зробив електрогітару з фанери, розмалював як має бути і почав лабати на ній... Зігравши цю мелодію на своєму піаніно, я відчув такий душевний підйом, що почав придумувати мелодії сам. Я пересвідчився в тому, що кожен може придумати щось таке, що зрозуміють тисячі, мільйони людей. І це досить не важко технічно – потрібно тільки вкласти душу і мізки”.

Протягом останніх років самбірського періода життя Кузьма захопився музикою disco, особливо Boney M. „Я ніколи не відвідував дискотеки і танці, - згадує він, - а сидів вдома і затирав свої платівки”.

У 1981 році, коли Кузьмі було 13 років, його зрадив кращий друг. Нічого конкретного про цю історію Кузьма ніколи не розповідає, але видно, що він не забув цю подію. „Це був удар, - згадує Кузьма, - я просто не хотів залишатися в одному місті з людиною, яка знехтувала нашою дружбою”.

Зрозумівши проблему свого сина, батьки переїхали в Новояворівськ – маленьке індустріальне містечко недалеко від Львова. Тут мати влаштувалася вчителькою в музичну школу, де викладала гру на фортепіано.

Кузьму влаштували в школу №1 з поглибленим вивченням англійської мови. Через те, що Новояворівськ знаходиться ближче до Польщі ніж Самбір, Кузьма відкрив для собі річ, яка і зараз займає важливе місце в його житті - польське радіо і телебачення. Вільно володівши польською мовою, Кузьма міг цілими днями слухати найсучаснішу музику і дивитись польські телепрограми.

Змінилося дещо й у характері Кузьми. „Звичайно, я був егоїстом, тому що належавши до категорії „єдина дитина в сім'ї”. Як це не дивно, але в школі до 8 класу вчився нормально, але потім планка дала тріщину і я зїхав...

У 1983 році Кузьма почув по третій програмі польського радіо американську групу EXPLOITED, яка захопила його і назавжди змусила полюбити панк-рок. Кузьма говорить, що ця музика увімкнула в ньому зовсім іншу людину. Він став танцювати, ходити на дискотеки і розповсюджувати панк серед молоді. Так з'явилася група „Ланцюгова реакція”. Група грала на танцях: у той час було модно, коли на танцях грала жива група. Співали українською, англійською та російською мовами. Кузьма мав шалену популярність у школі, граючи на дискотеках.

У 1985 долі Кузьма закінчив школу і, мріючи статі лікарем-неврологом, намагався вступити у Львівський медінститут, але це йому не вдалося по деяким особистим причинах.

Вже через рік Кузьма познайомився з Володимиром Шкондою, з яким малі подібні смаки. Спочатку вони тільки слухали музику, а пізніше почали її грати. Володя був гітаристом, Кузьма грав на піаніно. Цю „групу” Кузьма вважає першим етапом появи СКРЯБІНА.

У 1987 році, після повернення з армії, Кузьму погодились перевести до Львова на факультет стоматології. За навчання необхідно було заплатити, а потрібної суми в Кузьми не було. Це відбило в нього усіляке бажання займатися медициною, тому що стоматологія була йому нецікава. Але через наполегливі вимоги батьків Кузьма все-таки продовжував навчання. Мати Кузьми, яка була найближчим порадником, завжди вважала, що в її сина велике майбутнє в медичній галузі. Та Кузьма не переставав займатится музикою... „Я навіть на перші курси інститута ходив з нормальною панківською зачіскою і ховав це всі під бейсболкою”.

У 1987 році він, написав пісні "Lucky Now" (у ній підспівує його двоюрідний чи троюрідний брат, у цей час він був ще маленьким хлопчиком), "Brother", "Так Те Вже Є". У Кузьми були свіжі знання англійської мови, тому більшість пісень писалося англійською мовою, а потім, у залежності від необхідності їх перекладали на українську мову. Головним критиком Кузьми була знову ж таки мати, до якої він прислухався в любій справі.

Невдовзі Кузьма брав участь в діяльності груп АСОЦІАЦІЯ ДЖЕHТЛЬМЕHІВ, УКО, ТРУНА, DEATH TIME BOYS, РЕАHІМАЦІЯ. Він грав на гітарі, співав, був одночасно автором музики, текстів і обличчам усіх цих груп. Отут і з'явилися люди, які зіграли важливу роль у формування „скрябіна”: Андрій Кьюр Штурм, Славік Пономарьов, Саня Скрябін та інші. Також існували і сольні проекти Кузьми в стилях психоделік і нью-романтік. В цей час з'являються пісні "Душу і плоть", "Love Me To Death", "Ліза", "Texas Song" тощо.

30 червня 1989р. була записана перша пісня проекту, у який входили Кузьма, Рій і Шура, і який через декілька днів називався „Скрябін”.

У 1994 році Кузьма одружився на Світлані – дівчині, яка вчилась з ним у паралельних класах, і яка колись захистила його бажання піти в музику перед його ж батьками. Світлана – художниця, і Кузьма є найбільшим шанувальником її таланту. Але в цьому ж році він змушений був покинути дружину і переїхати з Роєм і Шурою до Києва.

Подейкують, що колися Кузьмі хотілося бути журналістом. На питання, на скільки це йому вдалося, він відповів: „Ні. Я дуже радий, що вчасно зміг зупинитись і подивитися на себе зі сторони. Хоча і зараз я працюю в деяких журналах, щоправда, під псевдонімом”.

Захоплення Кузьми – велосипеди і машини.

У 1996 році Кузьма взяв участь в програмі „Бомба”. Це була данина моді і прагнення до популярності, але зрештою всі, і глядачі, і Кузьма, зрозуміли, що це зовсім ненормальне заняття для „Скрябінців”.

Лідер гурту "Скрябін" Андрій Кузьменко загинув в аварії 02 лютого 2015 року. ДТП сталося о 8 годині 20 хвилин. "За попередніми даними, близько 8 години 20 хвилин, у Криворізькому районі, біля села Лозуватка, сталося зіткнення позашляховика, в якому знаходився співак, і вантажівки. На жаль, від отриманих травм, Андрій Кузьменко, більш відомий під псевдонімом Кузьма "Скрябін", загинув на місці події", - сказано в повідомленні прес-служби ДАІ МВС України.

09.02.2015


Переглядів: 980

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21070)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17212)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14467)
• Допомога під час карантину [967] (14381)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14224)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14033)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13908)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13880)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13861)
• Живи до ста! [965] (13854)
• Бюджет і ми… [965] (13787)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13780)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13657)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13567)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13565)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13506)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13118)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13100)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (847)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (89)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (81)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (81)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (80)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (78)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (78)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (78)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (77)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (77)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (76)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (75)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (75)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (70)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (70)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"