Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №702 від 16.04.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Аби паска вдалася: рецепти і правила випікання

Аби паска вдалася: рецепти і правила випікання

1. Пекти паски прийнято в четвер напередодні Великодня. Перш ніж приступити до готування, приведіть в порядок і кухню, і свої думки. Під час приготування тіста важливо бути в сприятливому настрої: думати про хороше, нікуди не поспішати, не кричати і не сваритися.

2. Дріжджове тісто метеозалежне: воно любить тепло і не терпить холоду і протягів. Тому подбайте про комфортну температуру на кухні і заздалегідь розігрійте духовку.

3. Всі продукти потрібно дістати з холодильника заздалегідь: при змішуванні вони повинні бути кімнатної температури.

4. Правильні дріжджі - половина успіху. Для приготування пасок вибирайте живі дріжджі - вологі, схожі на шматочок пластиліну. З ними тісто вийде м’яким, насиченим крихітними бульбашками повітря. Перш ніж поставити опару, переконайтеся в свіжості дріжджів: вони повинні легко кришитися і приємно пахнути молоком.

5. Перед тим як замісити тісто, обов’язково просійте борошно: це ще одне правило легкого, повітряного тіста.

6. Щоб опара добре піднялася, поставте ємність з нею в миску з теплою (але не гарячою) водою і накрийте чистим рушником.

7. Вимішувати тісто для пасок потрібно руками. Причому досить довго - до тих пір, поки воно не буде з легкістю відставати від обробного столу. 

Додавання начинки й випікання

8. Щоб паски вийшли красивого золотистого відтінку, використовуйте свіжі сільські яйця з помаранчевим жовтком і додайте в тісто трохи куркуми. Для досягнення того ж ефекту підійде і шафранова настоянка: до 1 ч. л. меленого шафрану додайте 50 мл горілки, накрийте і настоюйте пару годин.

9. Для аромату можна додати в тісто трохи ваніліну, мускатного горіха, розтертих у ступці насіння кардамону або 2-3 ст. л. золотого рому.

10. Крім родзинок можна додати в тісто дрібно нарубану курагу, цитрусову цедру, будь –які цукати або подрібнені горіхи. Найкраще підійдуть мигдаль і фундук.

11. Форми для пасок змастіть маслом і вистеліть папером для випічки. На дно покладіть паперове коло діаметром трохи менше, ніж сама форма: так паску буде легше дістати після випічки.

12. Заповніть форми тістом на 1/3 об’єму і залиште в теплому місці до тих пір, поки його об’єм не збільшиться вдвічі. Чекати, поки тісто дійде до країв форми, не потрібно: у процесі випічки воно підніметься ще раз.

13. У центр кожної сирої паски застроміть по довгій дерев’яній шпазі. Це допоможе їй рівно піднятися, а вам - дізнатися, чи пора вимикати духовку. Якщо паска готова, то вийнята з нього шпажка буде сухою і чистою.

14. У нижню частину духовки поставте миску з водою, так паски вийдуть більш ніжними. Під час випічки дверцята духовки відкривати не можна: тісто може впасти і більше не піднятися.

15. Якщо шпажка ще сира, а зверху паски починають підгорати - прикрийте їх змащеною маслом фольгою або газеткою.

16. Щоб глазур не потріскалася, прикрашайте нею як слід остиглі паски. 

17. Для легкого кислого присмаку в класичну білу глазур з яєчних білків і цукрової пудри можна додати трохи лимонного соку.

18. Паски з класичними білими шапками можна прикрасити візерунками з розтопленого шоколаду. Щоб отримати різнокольорові паски, можна влити в білу глазур пару ложок бурякового, морквяного соку або соку, вичавленого з петрушки.

19. Замість банального фарбованого цукру і готових посипок з магазину використовуйте для прикраси пасок різнокольорові цукати, марципанові фігурки або навіть живі квіти.

20. Готові паски повністю остудіть при кімнатній температурі і акуратно загорніть у папір для випічки - так вони збережуться в кращому вигляді до самого Великодня.

Смачної паски!!!

16.04.2015


Переглядів: 1104

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21070)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17212)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14467)
• Допомога під час карантину [967] (14381)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14224)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14033)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13908)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13880)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13861)
• Живи до ста! [965] (13854)
• Бюджет і ми… [965] (13787)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13780)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13657)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13567)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13565)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13506)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13118)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13100)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (846)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (89)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (81)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (81)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (80)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (78)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (78)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (78)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (77)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (77)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (76)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (75)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (75)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (70)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (70)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"