Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №704 від 27.04.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Твій вибір

Рівненський державний аграрний коледж

Рівненський державний аграрний коледж

Понад 60 років успіху на ринку аграрних освітніх послуг

Україна не зможе стати світовою аграрною державою без впровадження інноваційних процесів, раціональних обґрунтованих змін у сільському господарстві, без висококваліфікованих конкурентоспроможних фахівців, які б могли працювати у нових соціально-економічних умовах, самостійно діяти і приймати правильні рішення у нестандартних ситуаціях та досконало володіти сучасними технологіями виробництва. Саме таких фахівців уже понад 60 років готує Рівненський державний аграрний коледж. За щорічним рейтингом Міністерства аграрної політики та продовольства України: РДАК входить у п’ятірку кращих серед близько сотні аграрних навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації.

Високий творчий потенціал і конкурентоспроможність

За свою понад піввікову історію Рівненський державний аграрний коледж (носить цю назву з 2004 року) підготував більше 32 тисяч фахівців для сільгосппідприємств та будівельних і землевпорядних організацій Рівненської, Волинської, Тернопільської та Хмельницької областей. Про престиж навчального закладу в регіоні свідчить високий конкурс вступників. Застосування інформаційно-комунікаційних технологій в освіті та новітніх технічних засобів навчання дозволяє проводити підготовку фахівців європейського рівня за спеціальностями, які стовідсотково забезпечені працевлаштуванням на сучасному ринку праці: “Бухгалтерський облік”, “Фінанси і кредит”, “Комерційна діяльність”, “Правознавство”, “Землевпорядкування”, “Будівництво та експлуатація будівель і споруд”, “Розробка програмного забезпечення”. Відкрита нова спеціальність “Опорядження будівель і споруд та будівельний дизайн”.

Рівненський державний аграрний коледж задіяний у програмі ступеневої освіти. А це означає, що випускники коледжу з усіх спеціальностей мають змогу продовжувати - фактично з ТРЕТЬОГО курсу - навчання за скороченим терміном підготовки, без проходження зовнішнього незалежного оцінювання та за помірну плату у престижних ВНЗ ІІІ-IV рівнів акредитації. Зокрема, працюють навчально-науково-виробничі комплекси з Львівським національним університетом імені Івана Франка та Національним університетом “Львівська політехніка”, Національним юридичним університетом імені Ярослава Мудрого (м. Харків) і Львівським державним університетом внутрішніх справ, Національним університетом водного господарства та природокористування, Національним університетом “Острозька академія” та Національним університетом біоресурсів і природокористування. Відкрито навчально-науково-виробничий центр Тернопільського національного економічного університету. Заслуговує також на увагу участь аграрного коледжу у двох міжнародних програмах цього університету - німецькій та голландській. Приємно відзначити, що РДАК є колективним членом Інженерної академії України.

Поєднання традицій, досвіду та інновацій

Успіхи і досягнення Рівненського державного аграрного коледжу - заслуга досвідченого та творчого колективу однодумців. Високою є кваліфікація педагогічних кадрів: зі 105 викладачів 53 мають вищу кваліфікаційну категорію, з них 28 - педагогічне звання “викладач-методист”, 10 - відмінники освіти України, 7 - відмінники аграрної освіти і науки, 3 - кандидати наук. Очолює коледж заслужений працівник освіти України Ярослав Петрович КОРСУН (на фото вгорі), який вивчав інноваційні процеси в освіті у Данії та Німеччині, досвід інтеграції до європейського освітнього простору в Нідерландах, систему аграрної освіти у Франції, проходив стажування у Мюнхенському аграрному університеті. Набуті знання він щедро передає колегам та студентам аграрного колледжу. Заслуженою повагою в колективі аграрного коледжу користуються доктор педагогічних наук Тетяна КРИСТОПЧУК, кандидат сільськогосподарських наук Вадим Люльчик, кандидат педагогічних наук Неля РУСІНА, викладачі-методисти Людмила БАЛДИЧ, Ірина ЯКИМЧУК, Ольга ЧОРНОБРИВА, Ірина МАРТИНОВА.

Характерною ознакою навчально-виховного процесу в коледжі є поєднання традицій, досвіду та інновацій. Освітня діяльність забезпечується високим рівнем навчально-методичної бази: 78 комфортних аудиторій, які обладнані сучасними технічними засобами навчання, проекційною апаратурою, відеомагнітофонами, відеокамерами, телевізорами; внутрішня локальна мережа та Інтернет; дві інтерактивні дошки. Справжнім центром упровадження новітніх технологій є комп’ютерний центр, який включає 13 комп’ютерних кабінетів та лабораторій із 255 ПЕОМ, кабінет поглибленого вивчення іноземної мови, видавничий центр. Інформаційним осередком закладу став бібліотечно-інформаційний центр (БІЦ), оснащений комп’ютерами та сучасним програмним забезпеченням.

Практичне навчання проводиться у відповідних лабораторіях, майстернях: комп’ютерних кабінетах організації правового діловодства, навчальної бухгалтерії, комп’ютеризації будівельного, землевпорядного виробництва тощо; є навчальний геодезичний полігон. Навчальні практики проводяться на базі коледжу, а технологічні та переддипломні - на підприємствах, з якими коледж підписав прямі договори.

Партнерами аграрного коледжу є 38 сільськогосподарських підприємств, 14 будівельних організацій, 12 землевпорядних установ, банківські та юридичні установи, найбільші торговельні підприємства міста - “Екватор” і “Вопак”, що дає можливість майбутнім фахівцям отримати необхідні навики роботи, забезпечити студентів усіх спеціальностей практикою та гарантованими робочими місцями.

І навчальна бухгалтерія, і юридична клініка…

Для формування висококваліфікованого фахівця економічного напряму у коледжі створена лабораторія “Навчальна бухгалтерія”, яка у 2012 році зайняла ІІ місце у Всеукраїнському конкурсі на кращу організацію роботи лабораторій “Навчальна бухгалтерія” серед аграрних ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації. Студенти юридичного відділення набувають досвіду практичної роботи в юридичній клініці, яка створена для надання безкоштовної правової допомоги громадянам і за результатами своєї діяльності посіла ІІІ місце серед юридичних клінік аграрних вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації. Коледж надає своїм студентам також другу спеціальність: разом із дипломом випускники отримують посвідчення водія.

Гордістю коледжу та його керівника є навчально-практичний центр із землевпорядкування. Він оснащений найновішими електронно-вимірювальними приладами та комп’ютерами. На базі НПЦ щороку проходять практику сотні студентів-землевпорядників як РДАК, так і інших аграрних навчальних закладів України. Тут також проводяться короткотермінові курси перепідготовки та підвищення кваліфікації викладачів аграрних ВНЗ, землевпорядників сільських рад, надаються консультації стосовно використання сучасної електронно-вимірювальної та комп’ютерної техніки в землевпорядному виробництві.

У коледжі працюють художньо-мистецькі колективи - фольклорний ансамбль “Вишиванка”, студія сучасного танцю “Бліц”, які є учасниками Всеукраїнського студентського фестивалю “Софіївські зорі”. Серед спортсменів-випускників коледжу - учасники Олімпійських ігор, призери першості Європи, члени збірної України.

Враховуючи реалії сьогодення, педагогічний колектив коледжу приділяє особливу увагу військово-патріотичному вихованню молоді. Під час вивчення дисципліни “Захист Вітчизни” в юнаків формуються практичні навики, які допоможуть їм стати справжніми захисниками України. Студенти коледжу виявили свій патріотизм при проведенні благодійної акції зі збирання коштів на придбання ліків для поранених учасників АТО, під час якої було зібрано 5062 грн. Під час благодійного концерту 23 жовтня 2014 року додатково було зібрано 1304 грн. Придбані ліки були передані у військовий госпіталь. Зараз у коледжі йде акція “Подаруй солдату книгу”, налагоджено тісну співпрацю із волонтерською організацією “ДАР”.

Випускники коледжу своїм власним прикладом демонструють готовність захищати державний суверенітет і територіальну цілісність України. Багато з них сьогодні є учасниками АТО. Так, студент четвертого курсу Павло МИХАЛЬЧУК добровольцем отримав бойове хрещення у батальйоні “Айдар”. На превеликий жаль, серед випускників коледжу є і втрати - відійшли у вічність, віддавши своє життя за Вітчизну, випускних заочного відділення Сергій ГУЛЮК та випускник економічного відділення Дмитро СВІДЕРСЬКИЙ.

На передових рубежах аграрної освіти України

Важлива складова конкурентоспроможності Рівненського державного аграрного коледжу в ринкових умовах - його позитивний імідж. РДАК з 2003 року є учасником щорічних міжнародних освітніх форумів “Сучасна освіта в Україні” та “Інноватика в сучасній освіті”. Коледж отримав одну бронзову, одну срібну та сім золотих медалей за участь у конкурсах із різних номінацій.

У 2014 році РДАК, узявши участь у виставці “Інноватика в сучасній освіті”, став лауреатом конкурсу І ступеня у номінації “Хмарні технології” в освіті - нові компетенції у сфері ІКТ” й отримав диплом та медаль. А вже цьогоріч отримав золоту медаль на VІ Міжнародній виставці “Сучасні заклади освіти - 2015” у номінації “Упровадження інформаційно-комунікаційних технологій у навчальну наукову та організаційну діяльність навчального закладу”. Викладачі та студенти коледжу - активні учасники міжнародних і міжвузівських науково-практичних конференцій та зльотів іменних стипендіатів “Лідери АПК-ХХІ століття”.

Креативна діяльність колективу та його керівника, насичення навчально-виховного процесу сучасними психолого-педагогічними технологіями сприяють успіхам, зміцненню авторитету коледжу та дозволяють перебувати на передових рубежах аграрної освіти України. “Успіх - сила тих, хто вірить у себе, і мужність тих, хто не боїться відповідальності”, - переконаний керівник коледжу Ярослав Корсун. Сьогодні Рівненський державний аграрний коледж живе, працює і примножує традиції, ставить перед собою нові завдання та впевнено дивиться у майбутнє. В тому, що воно світле для всіх його випускників, ніхто не сумнівається: фахівці з дипломом РДАК відсутні на обліку в службі зайнятості.

27.04.2015


Переглядів: 1354

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21173)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17326)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14555)
• Допомога під час карантину [967] (14479)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14314)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14127)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14002)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13974)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13964)
• Живи до ста! [965] (13948)
• Бюджет і ми… [965] (13884)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13878)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13751)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13660)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13655)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13601)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13213)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13186)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (385)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (66)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (64)
• Тонкощі заварювання кави (61)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (60)
• Небезпека вологих серветок (58)
• Пиріг «Чорний ліс» (58)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (58)
• Особливості вживання видів води (55)
• Часникові стрілки корисніші за часник (54)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (52)
• А ваш шампунь безпечний? (51)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (51)
• Нецукровий діабет (47)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (37)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"