Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №707 від 21.05.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Лідер ринку

Інна ДАНИЛЮК: “Аудитор – фінансовий адвокат бізнесу”

Інна ДАНИЛЮК: “Аудитор – фінансовий адвокат бізнесу”

Вибираючи вигідну співпрацю з “Інфо-сервіс-аудит”, ви обираєте професіоналізм, стабільність і якість

Аудитор - це сучасна професія фахівців, яких визнає суспільство як гарантів упевненості користувачів фінансової інформації в її достовірності, повноті та відповідності чинному законодавству. Сьогодні не всі аудиторські фірми можуть похвалитися висококласними сертифікованими аудиторами. “Так само не всі керівники підприємств усвідомлюють, що нині аудитор не ворог, а високопрофесійний фінансовий адвокат бізнесу, завдання якого - запобігання кризовим ситуаціям”, - наголошує уповноважений представник Аудиторської палати України у Рівненській області, член Ради ВПГО “Спілка аудиторів України”, директор аудиторської фірми “Інфо-сервіс-аудит”, Інна ДАНИЛЮК (на фото). На її думку, аудиторська перевірка - потужний імпульс для розвитку бізнесу та підвищення його інвестиційної привабливості. “Це не обов’язкова формальність, а переконливе підтвердження прозорості та чесності будь-якого бізнесу”, - вважає Інна Григорівна, за плечима якої 23-річний досвід успішної роботи на ринку аудиторських послуг.

“Ми допомагаємо бізнесу законно оптимізувати податкове навантаження”

- Інно Григорівно, що наштовхнуло Вас заснувати бізнес, пов’язаний із наданням аудиторських послуг?

- Я почала займатися аудиторською діяльністю з 1992 року. До цього мене спонукало те, що мені стало не цікаво працювати та займатися просто економікою і просто бухгалтерським обліком. Я вважала, що зможу ефективно поєднати свої знання та практичний досвід, набутий у цій сфері. А потім, через півтора року, так склалися обставини, що спільно з колегами, які на той час уже зі мною працювали, вирішили створити власну аудиторську фірму. З моєю колегою Тетяною Григорчук нас поєднує 21 рік співпраці та прийняття важливих управлінських рішень. Можливо, 20 років тому ми ще не дуже добре знали, що таке аудит. Скоріше за все, були більше мрійниками, бо думали, що знаємо, чим займаємося. Насправді таке знання і розуміння прийшло буквально нещодавно, оскільки в Україні, на відміну від Америки та Європи з понад півтора столітніми традиціями аудиту, ринок аудиторських послуг ще досить молодий. Навіть на сьогоднішній день багато хто не знає, що таке аудит і яка від нього користь для поліпшення фінансово-економічного стану фірми. Однак ми надаємо ці послуги бізнесу, бо розуміємо, що здатні допомогти багатьом підприємствам. Тому своїми пріоритетами обрали передусім аудиторську, консалтингову та юридичну допомогу бізнесу.

Наша команда, в основному, будувала свою роботу на знан-нях саме податкового законодавства. Оскільки навіть незнач-на помилка бухгалтера може спричинити суттєві негативні наслідки як для підприємства в цілому, так і для посадових осіб зокрема, а для інвесторів - перш за все. Ми розуміли, що досягнутий на той час рівень розвитку бухгалтерського обліку не давав можливості бізнесу працювати адекватно викликам часу. Тож підприємства конче потребували нашої допомоги. Почали організовувати і ось уже 20 років проводимо інформаційно-консультаційні семінари. Надаємо індивідуальні консультації окремим фірмам. Тобто, намагаємось донести до бухгалтерської спільноти методику правильного ведення обліку.

Звичайно, ми не соромимося говорити про те, що допомагаємо бізнесу законно, в межах правового поля, оптимізувати податкове навантаження. Адже податки - це такі самі витрати в підприємства, як і всі інші витрати. Коли бачимо, що не всі прийняті після перевірок податкові повідомлення-рішення відповідають законодавству, то, звичайно, в суді оскаржуємо їх та відстоюємо інтереси наших клієнтів, довівши неправомірність незаконних донарахувань податків до бюджету.

“На Рівненщині рівень бізнесу не для великих аудиторських фірм”

- З якими думками Ви зустріли 5 травня 20-річний ювілей заснування аудиторської фірми “Інфо-сервіс-аудит”?

- 20 років минули непомітно, але нам є чим пишатися. Починали ми в орендованому приміщенні, в якому самостійно знімали плити і скловату зі стін, самі своїми руками зробили ремонт. У 1995-му, коли в Україні нечуваними темпами галопувала інфляція, у нас не було коштів, аби найняти майстрів. Сьогодні наша команда зустрічає 20-річчя фірми в чудовому офісі з упевненістю в тому, що у професії аудитора є майбутнє. Адже як вітчизняні, так і закордонні інвестори, на яких чекає Україна, хочуть, перш за все, отримати правдиві відомості про те українське підприємство, яке вони мають намір інвестувати. А це повинна забезпечити відповідна підготовка та незалежна аудиторська перевірка.

- Колектив фірми, напевне, невеличкий?

- Ви праві. У нас справді не чисельна команда і ми не плануємо робити якусь дуже велику аудиторську фірму, тому що кількість людей диктує рівень бізнесу в регіоні. В основному, наші клієнти рівненські, також є з Волині та Хмельниччини. Фахівці, які працюють у команді, мають солідний стаж роботи в нашій фірмі - 10-15 і більше років. До нас повернулися навіть ті, хто раніше покинув колектив через певні обставини. Мої колеги - дуже хороші та висококваліфіковані спеціалісти. Якщо я піду у відпустку, то і за моєї відсутності фірма все одно буде ефективно працювати, бо їм притаманні високі моральні та професійні якості.

- Зараз багато успішних компаній можуть найняти висококласних фахівців - фінансистів, економістів та аналітиків. Ці компанії користуються послугами Вашої фірми?

- Справа в тому, що аудитори є внутрішні і зовнішні. Ми якраз є зовнішніми незалежними аудиторами. Наша команда не тільки робить перевірки, а й надає широкий спектр аудиторських послуг. Навіть якщо на підприємстві працюють хороші фінансисти, то вони до нас на семінари самі приходять. Нашими клієнтами є ПАТ “Рівнеазот”, ТОВ “Високовольтний союз - РЗВА”, Група компаній “Реноме”, ТОВ “Рівнетепло-енерго”, буквально нещодавно ще були дві атомні електростанції - Рівненська та Хмельницька. Загалом, майже 60 підприємств. Там досить грамотні фінансисти, але, тим не менше, співпраця з нами вигідна і крупним підприємствам. Хоча ми досить прихильно ставимося і до малого та середнього бізнесу. Перш за все, намагаємося допомогти невеликим підприємствам стати на ноги (скажімо, “не впасти”), підтримуємо їх.

“Досить часто до нас за допомогою звертаються і органи місцевої влади”

- Розкажіть про співпрацю “Інфо-сервіс-аудит” з Навчально-науковим інститутом економіки та менеджменту Національного університету водного господарства.

- Ви знаєте, у нас гарні ділові стосунки з провідним вишем Рівненщини. По-перше, ми самі випускники “водника”. По-друге, нам дуже цікаво брати участь у захисті магістерських робіт його випускників. І по-третє, нам також не менш цікаво спілкуватися з викладачами університету, адже вони - теоретики, а ми - практики. Таке поєднання завжди дає вагомий результат. Ми тісно співпрацюємо з директором Навчально-наукового інституту економіки та менеджменту НУВГП, доктором економічних наук, професором Світланою Левицькою, завіду-вачем кафедри обліку і аудиту, доктором економічних наук, професором Інною Лазаришиною та професором цієї ж кафед-ри, кандидатом економічних наук Світланою Зубілевич.

Проте, якщо взяти місцевий рівень, то “Інфо-сервіс-аудит” співпрацює не тільки з Водним університетом. До нас за допомогою звертаються і органи місцевої влади, зокрема управління житлово-комунального господарства та управління економіки міста Рівного. Ми намагаємося допомогти міському комунальному господарству у вирішення складних питань, тому що в цій галузі своя специфіка діяльності, оподаткування та обліку. Проведення аудиту у сфері ЖКГ сприяє виявленню непродуктивних витрат і внут-рішніх резервів підприємств, підвищує їх відповідальність за економічне обґрунтування тарифів на послуги, що надаються, посилює об’єктивність в ухваленні рішень регулюючими органами по встановленню тарифів на житлово-комунальні послуги.

- Якщо українське підприємство хоче залучити інвестиції, хто є ініціатором і замовником незалежного зовнішнього аудиту - воно чи інвестор?

- Звичайно, інвестор. Саме тому ми намагаємося презентувати себе на власному сайті, який інформує про наші аудиторські, консалтингові та юридичні послуги як українські підприємства, так і їх міжнародних партнерів. Для прикладу згадаю Представництво італійської компанії “Тодіні Коструціоні Дженералі С.П.А.”, та Представництво азербайджанської компанії “Євраскон”, які здійснювали реконструкцію автомобільної дороги Київ-Чоп до Євро-2012. З цими клієнтами ми працюємо з 2008 року і по сьогоднішній день. Вони самі нас знайшли, так само як і португальська компанія по пошиттю медичного одягу “Фапомед”.

- Завдяки рекламі?

- Зараз ми сильно себе не рекламуємо, бо твердо переконані: успіхи наших клієнтів - найкраща реклама “Інфо-сервіс-аудит”. Якщо ти з одної, другої, третьої халепи витягнеш одне підприємство, воно тобі 10 клієнтів приведе. І кожного з них намагаємося переконати, що серце підприємства - в його сучасній системі обліку.

“Репутація вже працює на нас, але ми все одно не розслабляємося”

- Як кажуть, людина спочатку працює на свою репутацію, а вже потім репутація працює на неї. Через скільки років Ви відчули, що Ваша репутація почала працювати на Вас?

- Мабуть, через 10 (усміхається). Справді, я усвідомлюю, що сьогодні репутація вже працює на нас, але ми все одно не розслабляємося. Наше законодавство не дає нам цього зробити: воно завжди тримає нас у тонусі, а відповідальність перед клієнтами зобов’язує мене і моїх колег постійно підвищувати свій професійний рівень, намагатися зробити більше, ніж ти можеш. Завжди придумувати результативні форми взаємовідносин із клієнтами, надавати допомогу усім людям, які до нас приходять із надією позитивно вирішити свої бізнесові проблеми.

- Останнім часом навіть спеціалістам-фінансистам важко слідкувати за всіма законодавчими змінами у сфері фінансової звітності та аудиту. Чи полегшують ці зміни ведення бізнесу?

- Якби ті закони, що були прийняті, реально працювали, то будь-який з них був би хороший. Закон ефективний, якщо його виконують усі - і бізнес, і органи державної влади. Але, на жаль, в Україні йде гра в одні ворота: влада може дозволити собі все, а бізнес - нічого. За порушення законодавства бізнесмена можуть посадити в тюрму, а чиновника за це - ще й похвалять. Те, що зараз поміняли Податковий кодекс і об’єднали декілька податків в один, - звичайно, це не реформа. Якби в Україні податківцям не встановлювали плани з надход-ження платежів до бюджету, а натомість увели персональну відповідальність кожного податківця за ті рішення, які він приймає, тоді, можливо, після такого реформування було би легше і бізнесу працювати. Головне - запровадити однакові для всіх чіткі та прозорі правила гри.

“Якщо якомусь податківцю дали команду “Фас!”, він її неодмінно виконає”

- Чи бувають випадки, коли доля бізнесу залежить від забаганки чиновника, яка не вписується ні в які норми права?

- Таке може бути, просто останнім часом це не настільки явно видно. Раніше випадки чиновницької сваволі були частіше. Якщо, наприклад, якомусь податківцю дали команду “Фас!”, він її неодмінно виконає. І навіть не подумає заперечити: “Ні, я цього не робитиму”. Обов’язково напише якісь дуті цифри, не переймаючись нас-лідками, до яких призведуть його висновки.

- Ви, як аудитор, із довірою сприймаєте податкові декларації чиновників, коли вони показують власний дохід 100-200 тисяч гривен, а отримані ними подарунки - на сотні тисяч, я вже не кажу про мільйонні доходи і статки їхніх дружин та діток?

- Знаєте, тут не треба бути навіть економістом. Мені здається, що будь-яка адекватна людина, прочитавши таку декларацію, все це правильно розуміє. Прос-то наші чиновники всіх нас мають за дурнів, за біомасу, яка нічого не розуміє і покірно буде робити все, що вони скажуть.

- Чи додалося у Ваших клієнтів клопоту, а у Вас - відповідно, роботи через постійне тасування кадрів головних фіскалів країни?

- Я, чесно кажучи, сподівалася на якісні зміни в роботі Державної фіскальної служби України, коли призначили її головою Ігоря Білоуса. Це - людина не з системи, тому сподівалася, що він зможе змінити правила, які існують у Державній фіскальній службі. На жаль, цього не сталося, а самі реформи влада “забалакала” - ми їх не бачимо. Запровадити електронне адміністрування податку на додану вартість і назвати це реформою ПДВ - не смішіть! Запровадити відповідальність одного платника податку через помилки іншого - повний абсурд! В Україні зовсім не відбулася реформа податкової служби та системи оподаткування. Звісно, все це непосильним тягарем лягло на плечі вітчизняного бізнесу. Буквально сьогодні призначили нового голову Державної фіскальної служби, тож буду сподіватись, що народному депутату України восьмого скликання від партії “Блок Петра Порошенка”, інвестбанкіру Роману Насірову вдасться змінити щось у податковій системі нашої країни.

“Моя племінниця вчиться в Гданську і планує бути незалежним аудитором”

- Інно Григорівно, я вже дізнався багато цікавого про Вашу професійну діяльність, початок якої майже співпав із прийняттям у 1993 році Закону України “Про аудиторську діяльність”. За кадром залишилося Ваше приватне життя…

- Моєму татові, Григорію Михайловичу Косюру, вже 80 років, а мамі, Надії Миколаївні, - 75. У нас дуже хороша сім’я. Батько працював у Водному університеті проректором (1975-1999 роки), викладачем, займався будівництвом шостого і сьомого корпусів, переходів між корпусами, восьмого і дев’ятого гуртожитків, а також бази відпочинку в Залізному Порту. Мама все своє життя пропрацювала на Рівненському льонокомбінаті. У її трудовій книжці тільки два записи - про прийом на роботу і звільнення. Я заміжня. Чоловік працює нотаріусом. На жаль, нам Бог не дав дітей, але в мене є дві племінниці: старша - студентка НУВГП, а менша - вчиться в Ґданську і планує бути незалежним аудитором, аби продовжити мої починання.

- І на завершення розмови - Ваші побажання колегам та клієнтам аудиторської фірми “Інфо-Серіс-Аудит”, з якими Вас єднають два десятки років тісної співпраці.

- У нас є клієнти, з якими ми працюємо ще довше - наприклад, фірма “ПАК лтд”, з якою співпрацюємо з 1993 року. За цей час виросли наші діти і навіть з’явилися внуки. Багаторічні дружні стосунки з клієнтами додають і нам, і їм доброго настрою в роботі. Бажаю, щоб мої колеги й надалі отримували задоволення від того, що вони займаються улюбленою справою, а клієнтам було легко працювати з нами. Щоб усі вони досягли хороших фінансових результатів: збільшення активів своїх підприємств, зменшення зобов’язань і зростання власного капіталу. А ще - миру, щастя, здоров’я, достатку та сімейного благополуччя нам, нашим клієнтам і всім українцям.

21.05.2015Розмову вів Олесь ДУБОВИК


Переглядів: 1254

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21073)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17214)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14469)
• Допомога під час карантину [967] (14386)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14228)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13911)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13884)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13863)
• Живи до ста! [965] (13857)
• Бюджет і ми… [965] (13790)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13659)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13567)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13511)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13119)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (949)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (82)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (80)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (79)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (79)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (75)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"