Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №710 від 11.06.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Історія успіху

Володимир СИНЯК: “Лікарям “лівих” грошей не платимо”

Володимир СИНЯК: “Лікарям “лівих” грошей не платимо”

“Рівнефармація” - єдина аптечна мережа в Рівному, яка виготовляє для хворих ліки за рецептами лікаря

Володимир Васильович СИНЯК (на фото) - жива легенда аптечної справи на Рівненщині. Після закінчення в 1970 році фармацевтичного факультету Львівського медичного інституту пройшов шлях від фармінспектора Рівненського обласного аптечного управління до генерального директора Рівненського обласного виробничого об’єднання “Фармація”, яке після приватизації в незалежній Україні перетворилося в товариство з додатковою відповідальністю “Рівнефармація”. Завдяки його зусиллям збережено потужну аптечну мережу в Рівному, створено нормальні умови для роботи фармацевтів і безперебійного постачання ліків. Володимир СИНЯК - голова галузевої організації роботодавців “Фармація” Рівненської області (з 2002 р.), понад 20 років є членом колегії Управління охорони здоров’я Рівненської облдержадміністрації. Провізор-організатор вищої кваліфікаційної категорії, відмінник охорони здоров’я. Заслужений працівник охорони здоров’я (1997 р.). Нагороджений орденом “За заслуги” ІІІ ступеня (2002 р.).

“У 70-80 роках ми щороку будували в нашійобласті по 12 аптек”

- Володимире Васильовичу, нещодавно 12 травня, найпотужніша в області аптечна мережа - ТДВ “Рівнефармація” - відзначила 20-річчя свого заснування. З чого почався її шлях до професійного визнан-ня і людської вдячності?

- Рівненське обласне аптечне управління розпочало свою діяльність після звільнення Рівного від фашистів у 1944 році і підпорядковувалося відділу охорони здоров’я Рівненського облвиконкому. З 1976 року воно було реорганізоване в аптечне управління облвиконкому і стало, так би мовити, на одному рівні з облздороввідділом, хоча в останнього були і більші завдання, і численніший штат, і ширші можливості, ніж у нас.

- Що виграло обласне аптекоуправління від реорганізації?

- Вона нам дала, перш за все, самостійність, бо ми вже мали прямий вихід на облвиконком, особливо при масштабному будівництві та реконструкції аптечної мережі. Було таке, що в 70-80 роках ми щороку будували в нашій маленькій області по 12 аптек, переводили аптеки з непристосованих приміщень у типові й нові аптеки відкривали. Фактично, це була революція в аптечній мережі, зокрема в оснащенні її відповідними меблями.

Після розпаду Союзу в 90-х роках, відповідно до Закону України “Про приватизацію”, Рівненське обласне виробниче об’єднання “Фармація” провело приватизацію аптечної мережі, внаслідок якої на базі центральних районних аптек області було створено відкриті акціонерні товариства, а на базі самого об’єднання - ВАТ “Рівнефармація”. До речі, ми зайшли в аптечний ринок другими в Україні - після Київської області.

Нещодавно, 12 травня, ми відзначили 20-річний ювілей заснування товариства “Рівнефармація”. На жаль, не всім районним аптечним закладам, які акціонувалися разом з нами, судилося таке довголіття. По-різному склалася їх доля: деякі повикуповували приміщення і поробили замість аптек магазини, банки, перукарні тощо. Деякі райони - Сарни, Рокитно, частково Радивилів - ще тримаються.

“За 20 років з 13 аптек, орендованих товариством, ми викупили 12”

- Які пріоритети в розвитку товариства визначила для себе “Рівнефармація”?

- У нас на час акціонування в 1995-му було всього 16 аптек, аптечний склад, лабораторія з контролю за якістю аптечних ліків та майстерня з виготовлення аптечних меблів. Попри всі труднощі, правління товариства “Рівнефармація”, головою якого обрали мене, визначило пріоритетним завданням подальше розширення аптечної мережі. Почали відкривати в районах свої аптеки. На сьогодні в нас уже 60 торгових точок - 39 аптек і 21 аптечний пункт. Деякі аптечні пункти в районах - наприклад, у Сарнах - мають більший товарообіг, ніж деякі наші аптеки в Рівному.

В мережі аптек “Рівнефармація” працює майже 400 чоловік. З 16 рівненських аптек, які мало товариство на час акціонування, тільки три були у нас на балансі - аптека № 1 в центрі міста, аптека № 70 на Богдана Хмельницького і аптека № 121 на території обласної лікарні. Всі інші аптеки були орендовані. За 20 років з 13 аптек, орендованих товариством, ми викупили 12. На сьогодні маємо в оренді тільки одну аптеку - при поліклініці № 3 на Ювілейному.

Товариству навіть довелося викупити базу відпочинку в Решуцьку, яку ми самі будували, але такий закон. Сьогодні наші працівники, як і в радянські часи, мають можливість там відпочити, половити рибу, подихати свіжим повітрям. База забезпечена всім необхідним для здорового відпочинку - ліжками, холодильниками, електроплитою тощо.

“Виписувати хворому той препарат, який йому справді підходить”

- Чим вирізняється “Рівнефармація” серед інших аптечних мереж Рівного?

- “Рівнефармація” - єдина мережа в Рівному, 10 аптек якої, крім реалізації готових форм (я такі аптеки називаю “лавками”), ще й виготовляють ліки за рецептами лікаря: мазі і відвари, настойки і мікстури, пілюлі, свічки тощо. Одна з них - аптека на території обласної лікарні - колишня республіканська база передового досвіду, яка виготовляє препарати для внутрівенних ін’єкцій, що вимагає спеціального дозволу і спеціальних умов. І тут ми є монополістом.

Друге, що ми робимо, а інші не роблять: 9 наших аптек відпускають психотропи і наркотичні засоби. Тобто, сьогодні є багато людей, у яких порушена психіка, нервова система. Забезпечення цих хворих ліками потребує спеціального дозволу на реалізацію необхідних їм ліків та спеціальних умов для їх зберігання, а це - додаткові витрати. І тут, знов-таки, ми майже монополісти. Якщо три структури в області мають по одній аптеці, що відпускає психотропні та наркотичні препарати, то в нас їх 9.

Також “Рівнефармація” - єдина аптечна мережа, що має дозвіл обласної санстанції на реалізацію всіх сироваток. Це, зокрема, сироватки проти гепатиту, грипу, від укусу зміїв, правцеві, протигангренні. Хоча ця продукція для бізнесу невигідна, бо потрібен спеціальний температурний режим зберігання, спеціальне транспортування і спеціальний відпуск сироваток - їх можна відпускати тільки в тих аптеках або аптечних пунктах, що знаходяться при лікувальному закладі.

Також тільки у нас на вул. Соборній біля ЦУМу є гомеопатична аптека, що лікує малими дозами. Вже майже півтора десятка років ми співпрацюємо з київським професором Тетяною Поповою, яку своїм Учителем називають сотні гомеопатів в Україні та за її межами. В цій аптеці відпускаємо і ліки славетного українського лікаря-травозная, народної цілительниці та поетеси Наталії Земної, відомі ще як ліки Зубицькмх, про цілющі властивості яких вона часто розповідає на телебаченні. В цій аптеці також працює лікар-гомеопат, що призначає гомеопатичні препарати. Зцілені ними люди схвально відгукуються про ці ліки.

У структурі товариства “Рівнефармація” працює оргвідділ, який веде всю організаційну роботу. Створено також торговий відділ та відділ маркетингу, що дає можливість контролювати якість ліків. На відміну від інших аптечних мереж, лікарям, з якими співпрацюємо, “лівих” грошей не платимо. Лікар повинен виписувати хворому той препарат, який йому справді підходить, а не той, який лікарю нав’язують медичний представник та аптекар.

“На нашій базі вчаться фармацевти і провізори всієї області”

- Чи правда, що працівники “Рівнефармації” мають досить-таки привабливий соціальний пакет?

- Я не кажу, що в нас найвища заробітна плата, але вона достойна. Добросовісні та висококваліфіковані люди, що самовіддано працюють у товаристві, довго тримаються у нас і шанують свою роботу. Я вдячний колегам за те, що вони мені повірили і зробили мене головним акціонерам, продавши мені свої акції. Два рази в рік ми проводимо курси підвищення кваліфікації, на нашій базі вчаться фармацевти і провізори всієї області. Товариство уклало угоди про співпрацю з найбільшим фармацевтичним ВНЗ України - Національним фармацевтичним університетом (м. Харків), з фармацевтичним факультетом Львівського національного медичного університету. Їх викладачі проводять на нашій базі виїзні цикли лекцій.

Ми створюємо умови для навчання не тільки наших працівників, а і представників інших фармацевтичних фірм, з якими спільно обговорюємо проблеми підвищенням якості фармацевтичного обслуговування, беремо участь у різноманітних тренінгах. З нами співпрацюють усі виробники фармацевтичних засобів, тому що ми є найпотужнішою фірмою на Рівненщині. Ось і зараз група у складі 15 чоловік їде у Трускавець на навчання, яке для них проводить одна з іноземних фірм.

Нині у фармації стала модною спадкоємність. Сьогодні дуже багато дітей наших працівників, закінчивши вищі або середні фармацевтичні навчальні заклади, приходять до нас на роботу. Ми їм всіляко допомагаємо, не беремо кошти за інтернатуру, даємо можливість для проходження практики і створюємо для них робочі місця. Хоча у нас з цим проблема - немає вільних місць.

В родинного дерева Синяків славне минуле і чудове майбутнє

- Володимире Васильовичу, Ви стали прикладом самовідданого служіння аптечній справі для всіх фармацевтів Рівненщини. Але, напевне, у Вашому житті теж була людина, на яку Ви рівнялися?

- Моїм наставником і хрещеним батьком у фармацевтичній справі був Федір Кирилович Доманюк, який довгий час працював керівником аптечної мережі області. Він мені довірив посаду свого звільненого заступника, на якій я з ним пропрацював 12 років. Це була мудра, порядна і висококваліфікована людина. При Доманюку в області було побудовано понад 70 аптек. Провізор вищої категорії, мав дві нагороди - орден “Знак пошани” та орден Жовтневої Революції, відмінник охорони здоров’я України. Ми проводили велику конференцію з нагоди його 80-річчя. З дозволу Рівненського міськвиконкому на фасаді нашого приміщення пам’ять про Федора Кириловича, який багато зробив для розвитку аптечної мережі на Рівненщині, увічнена барельєфом.

* * *

Сповідуючи сімейні цінності, Володимир Синяк переконаний: “Берегти те, що належало твоїй родині, знати своє коріння та вибудувати сімейне дерево - це свята сімейна традиція, яку треба передавати з покоління в покоління”. В одній із кімнат власного будинку він створив музей старожитностей. Із фотопортретів дідів, батьків своєї родини та родини дружини, Людмили Михайлівни, яка також працює в “Рівнефармації”, членів власної сім’ї - доньки Ольги, фармацевта і кандидата медичних наук, зятя Тараса, сина Івана, онучки Соломійки - Володимир Васильович вибудував родинне дерево, в якого славне минуле і чудове майбутнє. А між ними - теперішнє, наповнене натхненною працею і вдячністю людей, сімейним щастям і великою любов’ю до дітей та внуків.

11.06.2015Олесь ДУБОВИК


Переглядів: 1373

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21064)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17207)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14463)
• Допомога під час карантину [967] (14378)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14221)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14031)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13906)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13876)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13858)
• Живи до ста! [965] (13848)
• Бюджет і ми… [965] (13783)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13773)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13654)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13565)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13563)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13502)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13114)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13096)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (740)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (81)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (77)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (76)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (74)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (74)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (74)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (72)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (72)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (72)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (71)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (71)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (69)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (67)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (65)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"