Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №712 від 25.06.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Як варити варення. Поради та рекомендації

Як варити варення. Поради та рекомендації

У сучасному суспільстві, коли харчова промисловість досягла високого рівня виробництва, можна купити практично будь-яке варення в магазині. Не будемо судити про його якість, тому що воно залежить від виробника. Але ж можна приготувати цей десерт і самостійно. Саме так чинили наші мами і бабусі ще зовсім недавно. Як варити варення, щоб воно було смачним і ароматним?

Правильно приготоване варення зберігає кислоти і цукр, які у великій кількості містяться в плодах. Крім того, воно має смак і аромат свіжих фруктів.

Найперше, що потрібно зробити перед тим, як варити варення, це вибрати правильний посуд. Раніше варення варили у великих алюмінієвих або латунних тазах. Можна використовувати ємність з нержавіючої сталі. Не розраховуйте зварити відразу велику кількість солодких ласощів. Від цього сильно страждає його якість. Беріть ємність, розраховану приблизно на 2-6 кілограм. При більшому обсязі доводиться постійно перемішувати ягоди, що призводить до їх деформації. Крім того, тривалість приготування збільшується і смакові якості, та й естетика варення, погіршуються.

Перед тим, як варити варення, потрібно промити і просушити приготовлений посуд. 

Тепер займемося плодами. Їх необхідно перебрати і помити. Ніжні фрукти викладають у друшляк і кілька разів опускають його в ємність з водою. Бажано, щоб плоди були однаковими, тоді варення проваритися рівномірно.

Якщо плоди тверді, то їх рекомендується кілька хвилин потримати в киплячій воді або проткнути в декількох місцях. Це потрібно, щоб вони добре просочилися сиропом.

Варення варять кількома способами. Інколи готують сироп, а потім заливають їм приготовані ягоди або фрукти. Після цього їх проварюють. Деякі рецепти того, як варити варення, припускають багаторазове варіння. Але ніжні ягоди варять один раз, щоб вони зберегли свою форму і зовнішній вигляд.

Сироп для варення роблять наступним чином. У ємність насипають необхідну кількість цукрового піску. Потім додають туди води і варять до повного розчинення. Цим сиропом заливають плоди і варять. У процесі варіння утворюється пінка, яку необхідно видаляти.

Готовність варення визначається відсутністю пінки і густотою рідини. Якщо плоди не кислі, то для більш насиченого смаку додають трохи соку лимону або лимонну кислоту.

Правильно приготоване варення прозоре і співвідношення сиропу і плодів у ньому пропорційне.

25.06.2015


Переглядів: 965

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21183)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17329)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14558)
• Допомога під час карантину [967] (14481)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14319)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14132)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14007)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13978)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13969)
• Живи до ста! [965] (13952)
• Бюджет і ми… [965] (13888)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13881)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13755)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13665)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13660)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13607)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13216)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13190)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (490)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (72)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (68)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (66)
• Тонкощі заварювання кави (65)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (63)
• Небезпека вологих серветок (62)
• Часникові стрілки корисніші за часник (60)
• Особливості вживання видів води (60)
• Пиріг «Чорний ліс» (60)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (59)
• А ваш шампунь безпечний? (57)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (55)
• Нецукровий діабет (52)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (48)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"