Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №716 від 21.07.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс здоров'я

Тривалість життя людини залежить від стану її кишківника

Тривалість життя людини залежить від стану її кишківника

Завдяки численній рекламі ні для кого не секрет, що від здоров’я та чистоти кишківника людини залежить її  імунітет. Якщо кишківник чистий, то енергія просто зашкалює, а стійкість до багатьох хвороб підвищується в рази.

Для чого потрібно очищати товсту кишку

Влаштуймо коротку екскурсію по кишківнику. Який шлях проходить їжа по нашому організму? Насамперед вона потрапляє в шлунок, потім у тонку кишку і нарешті - в товсту. Тонка кишка - це досить довга трубка,  завдовжки приблизно 8 метрів. Товста ж набагато коротша - лише 1,5 метра. Скажете, як же це все може вміститися в нашому животі? Елементарно, адже наш кишечник має величезну кількість вигинів і перекручень.

Внутрішня поверхня кишечнику покрита безліччю тоненьких ворсинок. Можна тільки уявити, скільки залишків їжі застряє між цими ворсинками й повільно розкладається, отруюючи наш організм. І якщо вчасно та якісно не очищати кишечник, то з часом ці відкладення тверднуть і перетворюються на калові камені. Токсини, які вони виділяють, забруднюють кров, тим самим погіршують наше самочуття, колір шкіри, настрій, значно зменшують життєву енергію.

Багато хвороб виникає через багаторічне накопичення відходів травлення в товстій кишці. Вона в більшості людей так забивається шлаками, що залишається лише вузенький отвір. Залежно від того, в якому місці товстої кишки відкладаються калові камені й утворюється її звуження, в людини починає хворіти той чи той орган. Тому більшість цілителів та лікарів переконані: перше, що повинен зробити кожен, хто хоче вилікуватися від усіх без винятку хвороб, - це очистити власний кишківник.

У процесі очищення кишківник позбувається шлаків, що насамперед сприяє очищенню крові, живленню кровоносних судин. А що чистіша кров, то ліпше самопочуття. Очистивши кишечник, можна позбутися й постійного головного болю, підвищеного тиску, нормалізувати травлення, усунути закрепи, повернути гнучкість та рухливість своїм суглобам, омолодити шкіру й загалом увесь організм, повернути радість життя.

Після очищення спостерігається дивовижна легкість у всьому тілі, наповненість енергією. Здається, людині все під силу. Деякі поліпшення можна помітити відразу, а деякі проявлятимуться поступово - з кожний наступним очищенням.

Виберіть свій спосіб

Є велика кількість способів очищення товстої кишки. Безумовно, найпопулярніший із них – це клізми. Порівняно з іншими методами його ефективність - найвища. Проте в нього є свої мінуси: він потребує певного часу, відповідних умов для проведення процедури та є не надто приємним. Однак існує багато інших способів очищення, які набагато легші у виконанні. Наприклад, очищення фруктовими соками, кефіром, кавуном, яблукам, висівками тощо. Вони не потребують багато часу й не впливають на ритм життя. Виконуючи їх регулярно, ви перестанете помічати, що витрачаєте час на очищення кишечнику. Можна вибрати якийсь один спосіб очищення, котрий вам найбільше підходить, і застосовувати його протягом усього життя, а можна чергувати, застосовуючи то один, то інший.

Клізма – незручно, проте ефективно

Для того щоб провести очищення  таким способом, звісно, потрібна клізма, чи кварта Есмарха – як її ще називають, об’ємом 1,5 л. (але не плутайте її зі спринцівкою – грушею з наконечником). Заливати в неї можна звичайну воду, бажано переварену, її температура має бути трохи меншою температури тіла. Не варто виконувати процедуру гарячою водою, щоб не подразнити стінки кишечнику.

Корисно додавати у воду різноманітні добавки, таким чином ви зробите процедуру ефективнішою. Зокрема, можна додати трохи соку лимона, аби ледь підкислити воду. Велика кількість кислоти може призвести до опіку кишечнику. Завдяки кислоті, яка міститься в соку, ліпше розчиняються й виводяться шлаки. Замість соку лимона добре додавати до води 1 ст. л. соди – вона сприяє розчиненню слизу й очищає стінки кишечнику; чи один-два кристалики марганцівки (ретельно розчинити у воді, до рожевого кольору) –  дезінфікує кишечник, пригнічуючи гнильну мікрофлору. Випробувавши ці добавки, виберіть ту, яка найліпше на вас впливає. І використовуйте її надалі.

Очищення висівками

Уживати висівки для очищення слід по 2 ст. л. за чверть години до їди тричі на день, обов’язково запиваючи 2 склянками води - це найголовніша умова. Адже інакше немає сенсу їх уживати: волокниста клітковина, яку містять висівки та яка є запорукою успішного очищення, діє лише тоді, коли вбере в себе рідину й розбухне. Проте не варто вживати більше 6 ст. л. на добу. Побічним ефектом зловживання висівками може стати важкість у шлунку, газоутворення й багато інших малоприємних наслідків.

Висівковий очисний курс має тривати 1 місяць. Його рекомендується проводити 1 раз на рік. Проте за бажання можна приймати висівки й після курсу – щоранку 1 раз на день. Це чудовий спосіб підтримувати кишечник у чистому стані. Крім того, висівки мають ще одну корисну властивість, а саме: сприяють зниженню маси тіла.

Очищення соками

Для очищення кишечнику найбільше годяться соки з кислинкою: грейпфрутовий, яблучний, апельсиновий, проте можна застосовувати й інші. У день очищення слід вжити близько 2 л будь-якого соку. Можна придбати готовий сік (без консервантів), але ліпше приготувати свіжий самостійно. Для очищення можна брати якийсь один сік, наприклад апельсиновий, а можна приготувати суміш кількох соків. Саме очищення проводять протягом дня, при цьому жодної їжі вживати не можна так само, як і кави, чаю та води.  Кожну годину слід пити по 200 мл соку, доки не вип’єте всі 2 л. Таке очищення потрібно проводити 1 чи 2 рази на місяць.

Очищення кефіром

Відомий факт, що завдяки кефіру відновлюється нормальна мікрофлора кишечнику. Крім того, він містить важливі для нашого організму мікроелементи й сприяє підвищенню імунітету. Для очищення потрібно взяти 2 л цього еліксиру здоров’я. Жирність кефіру не має значення, якщо навіть  максимальна (3,2%), на вашій фігурі за один день це жодним чином не позначиться. Проте ліпше вибрати середню жирність (2,5%). Не беріть кефіри з фруктами та з додаванням цукру. Термін зберігання кефіру має бути не більше 5 днів.

Процес очищення кефіром проводиться так само, як соками. Він також триває один день. Різниця лише в тому, що сік замінюється кефіром. Потрібно випивати щогодини 1 склянку кефіру й більше нічого не їсти та не пити. Проводити таке очищення рекомендується 1 раз на місяць.

Очищення яблуками

Яблуках, як і інші фрукти, містять велику кількість клітковини (так званої “мітли кишечнику”). Також усі яблука (крім солодких сортів) містять у собі фруктову кислоту, яка чудово справляється зі шлаками. Для очищення потрібно приготувати 2 кг яблук. Ідеально підходить антонівка, але можна й будь-які інші кислі сорти. Яблучне, як і зазначені вище очищення, триває протягом одного дня: поділіть 2 кг фруктів на 8 купок і насолоджуйтеся ними кожні дві години. Яблука можна вживати зі шкіркою чи без неї - як завгодно. Якщо надто страждатимете від спраги - попийте чаю, тільки без цукру, мінеральної води чи настої трав. Але не більше 4 склянок на день. Їсти, крім яблук, нічого не можна. Таке очищення можна проводити кілька разів на місяць.

Вправа для кишечнику

Очищенню кишечнику сприяють різні фізичні вправи. Зокрема, одна з них: втягування та випинання живота - можна із зусиллям чи без нього. Робити цю вправу коли завгодно, щойно з’явиться вільний час: сидячи, стоячи, під час ходьби. Уже через кілька місяців  результат буде відчутним. Однак тим, у кого виразка шлунка чи якісь проблеми із внутрішніми органами,  ліпше перед цим порадитися з лікарем.

21.07.2015


Переглядів: 1113

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21068)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17210)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14466)
• Допомога під час карантину [967] (14380)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14224)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14033)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13907)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13878)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13860)
• Живи до ста! [965] (13852)
• Бюджет і ми… [965] (13786)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13777)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13656)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13567)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13565)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13504)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13116)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13098)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (797)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (87)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (80)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (79)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (79)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (77)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (77)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (77)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (76)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (75)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (75)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (75)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (74)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (70)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (67)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"