Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №727 від 05.10.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс здоров'я

Чисті судини мозку – це міцна пам’ять, швидке мислення та чудовий настрій…

Чисті судини мозку – це міцна пам’ять, швидке мислення та чудовий настрій…

Мозкові сигнали “SОS”

Стан судин головного мозку багато в чому зумовлює якість нашого життя. Зокрема, пам’ять, увага, швидкість розумових операцій, настрій, емоційна стійкість та фізичне здоров’я – все це залежить від того, наскільки ефективно відбувається кровообіг у тканинах мозку.

Якщо судини здорові, то перепадів кров’яного тиску можна не боятися, людина добре переноситиме фізичні навантаження та емоційні стреси. А частий головний біль, погіршення зору й слуху, розлади пам’яті, втрата здатності концентрувати увагу, нервозність і дратівливість можуть свідчити, що назріла потреба провести очищення судин головного мозку.

Нічого надприродного й ризикового в цій процедурі немає. Ідеться лише про те, щоб знизити темпи утворення холестеринових бляшок на стінках цих судин. Адже вони не тільки заважають нормальній роботі мозку, а й стають провісниками атеросклерозу, який своєю чергою є сходинкою до інсульту.

До речі, поява в мовленні слів-паразитів та труднощі у формулюванні думок чи то письмово, чи під час розмови теж, виявляється, є сигналами про потребу в очищенні судин головного мозку.

Крім того, так звана судинна недостатність, яка супроводжується застоєм крові в розширених венах і капілярах, не тільки негативно позначається на стані нервової системи, а й проявляється у вигляді варикозного розширення вен. Тож, проводячи регулярне очищення судин головного мозку, можна одночасно розв’язати й такі проблеми, як судинні зірочки на ногах і навіть варикозне розширення вен.

Продукти здоров’я для судин голови

Почнімо з найпростішого - харчування. Щоб зміцнити судини, потрібно насамперед ввести до раціону такі продукти, як гранатовий, яблучний, морквяний соки, а також ягоди калини та горобини.

Крім того, будь-які горіхи, насіння харчових олійних культур, морська риба, різноманітні олії гальмують усмоктування холестерину та сприяють розмиванню холестеринових плям на стінках судин, які передують утворенню бляшок.

Вивести холестерин допоможуть і зелені овочі, морепродукти, крупи, ягоди та куркума.

Також для того, щоб судини мозку були завжди в чудовому стані, рекомендується щодня з’їдати вранці по 3 волоських горіхи, жменю родзинок і 1 мандарин середнього розміру. Після такого вітамінного передсніданку протягом 30 хв потрібно нічого не їсти й не пити. Опісля можна випити 1 склянку води кімнатної температури й з’їсти звичний для вас сніданок. Влаштовувати собі такі передсніданки рекомендується від 3 до 6 місяців.

До всього цього, звісно, слід дотримуватися основних принципів правильного харчування: помірності, мінімуму смажених страв, та вживати велику кількість сирих овочів і фруктів.

Народні рецепти очищення мозку

Мабуть, людей завжди турбував стан їхнього мозку, бо народна медицина має у своєму арсеналі безліч рецептів для його очищення. Ось лиш деякі з них.

Змішати в рівних частинах висушене листя брусниці, ламінарію, квіти лікарської ромашки, плоди чорноплодої горобини, глоду, кукурудзяні приймочки, кору крушини, траву череди та кропиви собачої. Залити 1 ст. л. збору 300 мл окропу й залишити на 20 хв настоюватися. Приймати по 100 мл тричі на день. Курс - 2 місяці. Рекомендується проводити по 3 таких курси на рік з двомісячними перервами між ними.

Узяти 3 частини кропиви собачої, по 2 частини насіння кропу та трави чебрецю, по 1 частині звіробою, підбілу, ягід суниць та трави меліси. Усе добре змішати. У 0,5 л киплячої води засипати 1 ст. л. з гіркою цього збору, перемішати й відразу зняти з вогню. Настоювати 20 хв, потім перецідити. Випити протягом дня довільними порціями. Цей засіб можна застосовувати досить тривалий час, він є м’яким очищенням судин і профілактикою атеросклерозу.

Подрібнити за допомогою тертки 2 лимони й велику головку часнику. Залити суміш 1 л теплої перевареної води й залишити настоюватися на 2 доби, тоді перецідити. Приймати настій по 20 мл тричі на день. Курс - 2 тижні. Рекомендується проводити по 2 таких курси на рік.

Увечері взяти 1 головку часнику середнього розміру, обчистити, подрібнити, залити 1 склянкою соняшникової олії (ліпше домашньої нерафінованої) й поставити в холодильник на ніч. Уранці засіб уже придатний для вживання. Приймати його слід тричі на день за 30 хв до їди, розвівши 1 ч. л. часниково-олійної рідини 1 ч. л. лимонного соку. Тривалість курсу становить від 1-го до 3-х місяців. Потім рекомендується зробити перерву на 1 місяць і знову повторити курс.

Цілі мускатні горішки подрібнити будь-яким способом до дрібної крихти, 200 г сировини покласти в скляну банку й залити горілкою так, щоб вона покрила масу на 1/3 вище її рівня, щільно закрити й залишити настоювати на 2 тижні. Опісля перецідити. Приймати настоянку по 1 ч. л. на день, розводячи у 20 мл води. Курс – 1 місяць. Потім зробити на місяць перерву та повторити.

Узяти по 1 кг свіжої селери з корінням і коренів петрушки, подрібнити все в блендері до кашкоподібного стану. Лимон облити окропом, натерти цедру на дрібній тертці, розрізати плід навпіл і відтиснути з нього сік. Опісля з’єднати цедру й сік лимона з подрібненими овочами й, додавши ще 300 мл меду, перемішати до однорідної маси. Приймати засіб щодня натщесерце по 2-3 ст. л., доки ліки не закінчаться. Проводити таке очищення рекомендується раз на півроку.

Узяти 500 мл обліпихової олії та повну склянку насіння кропу. Останній промити й висушити, розклавши на рушнику. Олію нагріти до температури 50°С. З’єднати компоненти в скляній банці, щільно закрити її й поставити в тепле місце настоюватися на 20 діб. Потім перецідити. Приймати по 2 ст. л. олії на день. Коли засіб закінчиться,  зробити нову порцію й повторити курс через 20 днів.

Узяти в рівних пропорціях мед, маслинову олію та лимонний сік. Усе добре перемішати. Приймати вранці натщесерце по 1 ч. л. за 30 хв до їди. Курс – не обмежений. Цей засіб чудово очищає судини, усуває головний біль і поліпшує загальний стан.

Узяти 1 склянку насіння кропу, 2 ст. л. подрібненого коріння валеріани та 2 склянки меду. Усе це покласти в термос ємністю 2 л й залити по вінця окропом. Настоювати протягом 24 годин, опісля перецідити й зберігати в холодильнику на нижній полиці. Приймати по 1 ст. л. тричі на день за 30 хв до їди. Курс – доки засіб не закінчиться. 

Узяти 5 середніх лимонів, залити їх гарячою водою на 15 хв і вичавити з них сік. Змішати сік з такою ж кількістю меду. У цю масу вичавити 3 великих зубчики часнику. Перемішати й поставити на 7 діб у холодильник. Приймати по 1 ст. л. на день. Якщо ви не переносите запах часнику, можна прибрати цей інгредієнт із рецепта.

Тим, у кого є проблеми з судинами, рекомендується протягом усього життя щоранку натщесерце пити по 1 ст. л. яблучного оцту, розведеного в 100 мл теплої перевареної води.

Очищення судин головного мозку содою: двічі на тиждень з перервою між ними 3 дні випивати натщесерце 1 склянку негарячої перевареної води з розчиненою в ній 1 ч. л. соди. Інші дні тижня бажано починати з кухлика свіжого трав’яного чаю. Його можна заварювати з материнки, липового цвіту, звіробою, смородинового листя тощо. Таке очищення судинної системи головного мозку має тривати протягом місяця. На цей період бажано відмовитися від жирної та гострої їжі й надати перевагу натуральним продуктам рослинного походження, у тому числі свіжим овочам і фруктам. Після очищувального курсу ви почнете помічати, що легше засвоюєте інформацію й поліпшилася пам’ять: ви зможете згадати ті події, про які вже давно забули.

Увага! Содовий розчин ліпше не вживати тим, у кого підвищена кислотність та виразкова хвороба шлунка.

Супер-йога для мозку

Існує проста вправа для швидкої активації мозку, інтелектуальних здібностей і сили розуму. Її практикували ще стародавні індійські йоги. Витрачаючи на неї всього лише кілька хвилин на день, ви зможете значно поліпшити  пам’ять, стабілізувати емоційний стан і навіть зменшити симптоми хвороби Альцгеймера. 

Виконувати вправу для мозку ліпше вранці.

1. Зніміть усі прикраси й станьте рівно.

2. Притуліть язик до піднебіння відразу за верхніми зубами (неначе хочете сказати “ла”). І втримуйте його там весь час протягом виконання вправи.

3. Покладіть пальці лівої руки на мочку правого вуха. Переконайтеся, що великий палець розміщений спереду.

4. Тепер те саме зробіть  правою рукою. Переконайтеся, що великий палець - спереду.

Переконайтеся, що ваша ліва рука притиснута до грудей і перебуває під вашою правою рукою.

5. Вдихаючи через ніс, повільно починайте присідати.

6. У своїй найнижчій точці затримайте на кілька секунд дихання й видихайте, повільно піднімаючись.

Виконайте такі присідання 15-21 раз. Пам’ятайте, що треба тримати мочки вух і язик притиснутим до піднебіння протягом усієї вправи.

Мудра “вікно мудрості”

Ця мудра відкриває життєво важливі центри, що сприяють розвитку мислення, активізує розумову діяльність. Її рекомендується робити в разі порушення мозкового кровообігу та склерозу судин головного мозку.

Методика виконання. Серцевий (безіменний) палець правої руки притискається першою фалангою великого пальця цієї ж руки. Аналогічно складають пальці лівої руки. Усі інші пальці рук – розчепірені. Руки слід тримати без напруження.

Ще одна цікава мудра для мозку – хакіні. Її можна робити в будь-якому місці й у будь-який час. Кінчики пальців обох рук з’єднати разом, погляд спрямувати догори, кінчик язика має розміщуватися під верхніми яснами під час вдиху й опускатися вниз на видиху.

Люди роблять цю мудру часто ненавмисно. Просто складають таким чином руки й сидять, наче в глибокій задумі. Мудра дуже добре поліпшує пам’ять.

Перед початком лікування порадьтеся з лікарем.

05.10.2015


Переглядів: 1049

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21068)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17210)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14466)
• Допомога під час карантину [967] (14380)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14224)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14033)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13907)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13878)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13860)
• Живи до ста! [965] (13851)
• Бюджет і ми… [965] (13786)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13777)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13656)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13567)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13565)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13504)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13116)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13098)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (794)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (87)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (80)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (79)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (79)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (77)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (77)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (76)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (76)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (75)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (75)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (75)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (74)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (70)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (67)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"