Воду наливаємо в каструльку, додаємо порізане шматочками масло, сіль, цукор, доводимо до кипіння. Важливо, щоб масло повністю розчинилося. Просіюємо борошно і відразу інтенсивно розмішуємо, прогріваючи на маленькому вогні, до тих пір поки тісто не збереться в шар, і на дні каструльки не утвориться борошняна плівка.
Тоді тісту даємо кілька хвилин охолонути і додаємо по одному яйця, кожне ретельно вмішуючи в тісто до однорідного стану. Дуже зручно це робити дерев’яною ложкою, але я лінива, тому в мене це робить міксер. З яйцями теж потрібно бути дуже обережними, оскільки їх може знадобитися як 3 так і 5, це залежить і від їх розміру, і від борошна, і від того наскільки ми заварили тісто. Готове тісто нагадує правильно зварений заварний крем. Відсаджуємо його на деко і ставимо в духовку розігріту до 180С° на 20-25 хвилин, або до золотистого кольору.
Готові тістечка охолоджуємо і начиняємо кремом.
Більше цікавих та корисних рецептів можна переглянути на рівненському сайті PIKA.RV.UA