Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №744 від 08.02.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс здоров'я

Гіпертонія - лікування народними методами

Гіпертонія - лікування народними методами

Гіпертонія - лікування народними методами. Гіпертонія – захворювання, основною ознакою якого є підвищення артеріального тиску крові. У основі захворювання лежить підвищена напруга стінок дрібних артерій тіла, що спричиняє за собою їх звуження і, отже, зменшення їх просвіту, що утрудняє просування крові з однієї ділянки судинної системи в іншій. Гіпертонія – це захворювання, яке виникає зазвичай у віці 30 років і більше, протікає хронічно з періодами погіршення і поліпшення.

Народні методи лікування гіпертонії

- Швидко знизити тиск можна простим способом: намочити яблучним або столовим 5-процентним оцтом ганчірочку і прикласти її до п’ят на 7-10 хвилин. Рецепт достатньо ефективний, а тому потрібно стежити, щоб тиск не впав дуже низько. Коли тиск нормалізується - процедуру припинити.

- Гарячі ножні ванни з гірчицею. Тиск знижується швидше, ніж від пігулок.

- Дві невеликі головки часнику зварити до розм’якшення в одному стакані молока, процідити. Пити по 1 столовій ложці три рази на день після їжі протягом 14 днів. Кожні 2 дні необхідно готувати новий відвар.

- Дрібно нашаткувати 1 цибулину середньої величини, 4 зубчики часнику, додати 1 столову ложку сухих плодів горобини. Суміш, що вийшла, залити 1 літром холодної кип’яченої води, довести до кипіння і при щільно закритій кришці кип’ятити 15 хвилин на повільному вогні. Потім додати по одній столовій ложці сухої зелені: подрібненої трави сушениці, кропу і петрушки. Перемішати суміш, що вийшла, і прокип’ятити еще 15 хвилин. Настояти протягом години, процідити. Приймати по 1,5 столової ложки 4 рази на день за 30 хвилин до їжі. Курс лікування - 10 днів, повторити через три тижні. Відвар зберігати в холодильнику не більше 5 днів.

- Кора кореня шовковиці - в китайській медицині цей засіб використовується багато століть. Корінь шовковиці ретельно очищається, миється, з нього знімають кору, дрібно подрібнюють. Заварюють в 300 г води. Кип’ятять на малому вогні 20 хвилин, настоюють добу. Пити замість води.

- Шкірка граната - відварюється і п’ється як чай. Добре і плавно знижує тиск. Можна пити необмежено.

- Смородина чорна - варення і відвар сущених плодів.

- Часник, цибуля - якщо гіпертонія в склеротичній формі, їдять кілька разів в день по невеликій цибулині і часточці часнику.

- Валеріана лікарська - застосовується у вигляді відвару, настою, порошку. Настій валеріани - 10 г коріння і кореневищ подрібнюють, заливають 300 г води, кип’ятять 10 хвилин, наполягають 2 години. Проціджують і п’ють по 1/4 стакана 3-4 рази на день.

- Відвар валеріани - 10 г коріння і кореневищ заливають 300 г води, кип’ятять 30 хвилин, проціджують. Приймають по 1/2 скл. 3 рази на день.

- Брусниця звичайна - в народній медицині приймають сік ягід при гіпертонічній хворобі.

- Жимолость блакитна - дуже ефективний засіб. Свіжі ягоди заварюються як чай.

- Конюшина лугова - з лікувальною метою використовуються цілі сузір’я-головки разом з обгорткою. Заготовлюються вони в період повного цвітіння. Ложку квіток залити скл. кип’ятку, настояти 1 годину, процідити. Пити по 1/2 скл 3 рази на день.

- Печена картопля в «мундирі» знижує артеріальний тиск при частому споживанні.

- Буряк червоний - з лікувальною метою використовуються коренеплоди буряка.

- Сік буряка з соком глоду - склад роблять 1:1. Приймають по 1 столовій ложці 3 рази на день.

- Календула - 20 г квіток на 100 г горілки. Настояти 7 днів, пити по 20-30 крапель три рази на день. Застосування тривале. Зникають болі, покращується сон, підвищується працездатність.

- 1/3 стакана гарбузового відвару з медом, випитого за 30 хвилин до нічного сну, допоможе заспокоїтися, нормалізувати тиск і позбавить від вірної супутниці гіпертонічної хвороби - безсоння. Для приготування відвару необхідно 200 г нарізаного гарбуза проварити в невеликій кількості води до м’якості. Відвар процідити через сито і додати мед.

- Брусниця хороша тим, що довго зберігається в свіжому вигляді, а в замороженому — може зберігатися всю зиму. Якщо пити регулярно смачний брусничний морс, ви зможете позбавитися від надлишків рідини в організмі (припухлостей під очима, набряклості в області стоп і кісточок). А особливо корисна ця ягода для людей з підвищеним артеріальним тиском (тиск знизиться без ліків).

- Сік цибулі ріпчастої сприяє зниженню кров’яного тиску, тому рекомендуємо приготувати такий засіб: вижати сік з 3 кг цибулі, змішати його з 500 г меду, додати 25 горіхових плівок і залити 1/2 л горілки. Настояти 10 днів. Приймайте такий народний засіб від гіпертонії по 1 ст. ложці 2—3 рази на день.

- Дуже хороша при гіпертонії картопля ” у мундирі”, печений в газовій духовці або на вугіллі.

- При  високому тиску непогано допомагає свіжій сік буряка, що приймається вранці натщесерце.

- При гіпертонії  дуже корисний і відвар сушених плодів чорної смородини. Залийте скл. гарячої води 2 ст. л. сушених ягід, прокип’ятіть 10 хвилин на слабкому вогні, дайте настоятись 1 годину, процідіть. Приймайте відвар по 1/4 скл. 4 рази вдень.

- 1 ст. л. сухих плодів шипшини залити 2 стаканами кип’ятку, нагріти на невеликому вогні 10 хв., охолодити, процідити, додати 1 ст. л. меду, перемішати.Зберігати в холодильнику під кришкою, приймати 2-3 рази на день по 1/4-1/2 скл.

- Зняти шкірку з 4-5 картоплин, добре промити, залити 0,5 л кип’ятку, варити 15 мін, на невеликому вогні під кришкою, настояти, процідити, приймати по 1 -2 скл. протягом дня. Приймати 3 рази на день за 30 хв. до їжі сок чорноплідної горобини протягом 14 днів. Або протягом місяця приймати 3-4 рази на день по 1 ст. л. свіжого соку червоної горобини.

- Розтерту з цукром журавлину приймати після їжі 3 рази на день по 1 ст. л.

- У стакані мінеральної води розчинити 1 ст. л. меду, додати сік 1/2 лимона, вживати за один прийом натщесерце, курс лікування -7-10 днів.

- 1 ч. л. дрібно нарізаного полину гіркого залити 400 мл кип’ятку, настояти 20 хв., процідити. Пити настій по 1/4 скл., додавши на смак мед, за 30 хв. до їжі З рази в день.

- Змішати по стакану меду і свіжоприготованої просток­ваши, додати в цю суміш 2 чай­ні ложки порошку кориці. Приймати при гіпертонії по 1/2 стакана 2 рази на день до їжі. Курс лікування — 2 тижні. При необхідності продовжити його через 1 -2 тижні перерви

- Два лимони пропустити через м’ясорубку з шкіркою, але без насіння, змішати з од­ною скл. цукрової пудри, настояти в темному прохолодному місці один тиждень, періодично помішуючи вміст. З’їсти всю цю суміш протягом дня, нічого іншого не приймаючи в їжу. Цю суміш на тлі голод­ної дієти приймати при гипер­тонії через день 5 разів.

- Ефективний і такий народний засіб для лікування гіпертонії: 2 скл. соку журавлини змішати з 0,5 скл. цукрового піску, довести до кипіння, по­стійно помішуючи вміст. Приймати всю дозу вранці натщесерце протягом двох днів. Вдень пити настій плодів шипшини. Курс лікування — 1,5 місяця. Перерва — один місяць. У році провести 4 таких курсу лікування.

- 1 кг кашки хріну залити 1 л кип’ятку, настояти в термосі ніч, вранці процідити, залишок віджати, додати 150 г горілки. Настоянку зберігати в темному про­холономуд місці в щільно закри­тій посудині. Приймати для лікування гі­пертонії по 1 столовій ложці 3 рази на день за 15-20 хвилин до їжі.

- При гіпертонії з’їдати кожен ранок по склянці журавлини і приймати по 5-10 крапель з водою настоянку квіток глоду.

- 100 г сухого подрібненого листя магнолії залити 1 л горілки, настояти в темному місці 3 тижні, періодично збовтуючи вміст, процідити, ос­таток віджати. Приймати народний засіб для лікування гіпертонії по столовій ложці, за­пиваючи водою 3 рази на день за 15-20 хвилин до їжі.

- При нападах гиперто­нії оцтовою есенцією, разбав­леною 1:1 водою, намочити шкарпетки і надіти їх на ніч, добре закутавши ноги.

Поради хворим гіпертонією

1) Говоріть завжди правду.

Як довели учені, брехня викликає скачки кров’яного тиску.

2) Замініть каву чаєм.

Краще чаєм з трав. Кофеїн має властивість підвищувати тиск на 5 пунктів і більш.

3) Сміх - кращі ліки.

Читайте анекдоти, дивіться комедії - це одне з кращих ліків від стресу. Хороший заряд сміху дозволяє вашому організму, у тому числі і судинам, розслабитися.

4) Тварини - друзі наші менші.

Обов’язково заведіть в будинку яку-небудь тварину. Кішка або собака під час прямого контакту діють подібно до пігулки, що знижує кров’яний тиск.

5) Фізкультура, фізкультура, фізкультура.

Гіпертонікові просто необхідно займатися фізкультурою. Регулярні заняття спортом знижують кров’яний тиск, тренують судини.

6) Скиньте зайві кілограми.

Якщо ваше тіло стало дуже важким, терміново скиньте зайву вагу. В ході одного з досліджень у 60% хворих гіпертонією після схуднення тиск знизився настільки, що вони змогли відмовитися від ліків.

7) С - вітамін номер один.

Споживайте більше фруктів і овочів, багатих клітковиною і вітаміном С. Учені довели, що дефіцит цього вітаміну приводить до підвищення кров’яного тиску.

8) Їжте менше солі.

Натрій є основною причиною підвищення тиску.

08.02.2016


Переглядів: 908

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21063)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17206)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14462)
• Допомога під час карантину [967] (14376)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14220)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14030)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13905)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13875)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13856)
• Живи до ста! [965] (13847)
• Бюджет і ми… [965] (13782)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13771)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13653)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13564)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13562)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13500)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13111)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13095)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (724)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (80)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (76)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (75)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (73)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (73)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (73)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (71)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (71)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (71)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (70)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (68)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (68)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (65)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (64)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"