Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №747 від 29.02.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Історія успіху

НВП “МІСТІМ”: компетентність, професіоналізм та ефективність

НВП “МІСТІМ”: компетентність, професіоналізм та ефективність

Сергій ЧУДНОВСЬКИЙ: “Наша ексклюзивна продукція – це інноваційні рішення для всіх видів будівництва”

29 лютого відзначила своє перше 20-річчя компанія “МІСТІМ”, яка займається створенням, розробкою та впровадженням інноваційних рішень і технологій у сфері будівельних матеріалів. Упродовж двох десятиліть вона є провідним національним виробником добавок системи “КОМПЛЕКС”. “МІСТІМ” тісно співпрацює з українськими виробниками бетону та залізобетону. Назва компанії випливає з її девізу: “Міцні та стійкі матеріали” (міцність і стійкість). За участю “МІСТІМ” збудовано гідротехнічні об’єкти, промислові споруди, склади, дороги, житлові масиви, приміщення посольств Німеччини та США, реконструйовано НСК “Олімпійський”.

“Застосування будівельниками добавок системи “КОМПЛЕКС” - це безпомилкове рішення на користь якості та відповідності проектним вимогам, ДСТУ і європейським стандартам, упевненість у завтрашньому дні та заощадження коштів наших партнерів”, - переконаний директор компанії “МІСТІМ”, кандидат технічних наук Сергій ЧУДНОВСЬКИЙ (на фото).

“Ми ввійшли в бізнес з інтелектуальним капіталом”

- Сергію Михайловичу, що Вас, успішного науковця, спонукало зайнятись приватним бізнесом?

- На початку 90-х в економіці та науці все валилося. Не став винятком і науково-дослідний сектор УІІВГ, де я тоді працював. Тому перехід на роботу на НВП “МІСТІМ” був для мене логічним кроком. Це підприємство, створене на початку 1992 року як повне товариство, в 1996-му було перереєстроване в ТОВ під старою назвою. З перших його працівників до сьогоднішнього дня залишився тільки головбух. Я прийшов у “МІСТІМ” після того, як захистив дисертацію, аби використати в компанії свої наукові розробки і винаходи, які стали основою вдосконалення технології виробництва деяких будматеріалів та створення технологічних регламентів.

- У Вас був стартовий фінансовий капітал?

- Ми ввійшли в бізнес з інтелектуальним капіталом, напрацьованим ще при соціалізмі. Пост-соціалістична держава - капіталістичною назвати її важко, бо капіталісти цінують тих, хто створює інтелектуальний продукт, - не дала нам нічого. У суспільстві, в якому ми живемо вже 25-й рік, до вчених-бізнесменів споживацьке ставлення. Нас бачать, передусім, як платників податків, а не творців валового внутрішнього продукту й економічної могутності країни.

“База наших замовників географічно охоплює пів України”

- Як напрацьовували базу замовників?

- Хоча ми пробували на початку діяльності підприємства знайти замовників на наші наукові розробки і на Волині, і на Житомирщині, і на Хмельниччині, перший серйозний клієнт у нас з’явився в Рівному - виробниче об’єднання “Рівнезалізобетон”. На сьогоднішній день клієнтська база наших замовників географічно охоплює пів України. Серед них як підприємства нашої області - Рівненський ДБК, Рівненський завод надміцних конструкцій, Здолбунівськмй ЦШК і Любомирський вапняково-силікатний завод, так і

за її межами - два найпотужніших київських ДБК, Броварський завод будівельних конструкцій, підприємства агробудівельної індустрії в різних регіонах країни.

- Яку продукцію пропонує будівельникам НВП “МІСТІМ”?

- Науково-виробниче підприємство “МІСТІМ” займається виробництвом та реалізацією розроблених нами інноваційних продуктів - добавок до бетонів та розчинів системи “КОМПЛЕКС”. Добавки вдало поєднують пластифікуючі, прискорюючі властивості, сприяють тривалому збереженню рухливості бетонних та розчинних сумішей при транспортуванні, збільшенню міцності, морозостійкості, водонепроникності бетонів, дозволяють прискорювати виконання робіт при бетонуванні, зменшити енерговитрати та економити витрати цементу при виробництві бетонних та залізобетонних виробів.

Мета компанії - оперативне рішення конкретних технологічних завдань з високим результатом при оптимальних витратах. Наша ексклюзивна продукція - це інноваційні рішення для всіх видів будівництва. Ми здійснюємо налагодження та технологічний супровід виготовлення бетонів та бетонних виробів, професійно вирішуємо питання, пов’язані з виробничим процесом, розробляємо дозувальні листи, технологічні карти, та регламенти, проводимо обстеження конструкцій та споруд неруйнівними методами контролю.

“На розробки компанії “МІСТІМ” є попит тільки у великому будівництві”

- Чи зацікавлені українські будівельники у впровадженні у виробництво інноваційних розробок Вашого підприємства?

- На жаль, два десятки років тому ми вважали, що з переведенням будівельної галузі на рейки ринкової економіки, зросте рівень її індустріалізації за рахунок розроблення і впровадження ноу-хау в будівництво та виробництво будівельних матеріалів. Та не так сталось, як гадалось: будівельна галузь в Україні дещо деградувала. Заробити більше будь-яким способом - це прагнення, безперечно, посилилося, ефективність капіталовкладень, можливо, також підвищилася. Але водночас у будівництві значно поширився примітивізм у роботі, на підприємствах збільшилося застосування ручної праці, з’явилися “дикі бригади”, які будують без будь-яких дозволів. На ринку працюють багато напівлегальних пересувних розчинних вузлів, які збувають будівельникам бетон сумнівної якості. “Комерційний талант” із кримінальним забарвлення, який править

бал на будівельному ринку, не сприяє впровадженню у виробництво інноваційних технологій та матеріалів. На них є попит тільки у великому індустріальному будівництві. В цьому сегменті ми і працюємо, завдяки йому і виживаємо.

Ще один цікавий момент. У будівництві іноді буває, що парадоксальні вимоги до продукту суперечать одна одній. Наприклад, необхідна висока економічність при високих показниках якості. Для прикладу: висока морозостійкість, вогнестійкість і довговічність при низьких показниках міцності. Тобто, міцність не потрібна, потрібна довговічність. Як це забезпечити? В такій ситуації необхідні неординарні інженерні рішення, які треба шукати, перевіряти й аргументувати. Для цього ми співпрацюємо з незалежною науково-дослідною лабораторія, висновкам якої довіряють навіть наші конкуренти.

- Який, на Вашу думку, головний критерій бізнесового успіху?

- Сьогодні основний критерій успішності підприємства - скільки років ти працюєш на ринку. Це як коньяк - чим більше зірочок, тим кращий напій. Ринковий стаж підприємства свідчить про його стійкість і здатність вести ефективну діяльність в умовах економічних негараздів у державі. Мені найбільше подобаються ті бренди, які коштують кілька разів дорожче, ніж основні фонди виробників, які під ними працюють.

Наприклад, вартість бренду Coca-Colа в десятки разів вище вартості активів компанії Coca-Colа. Це говорить про те, що на ринку важливий не прибуток, хоча заради нього ти працюєш, а ім’я - бренд, який ти можеш продати. Ми пишаємося тим, що компанія “МІСТІМ” та розроблена нею система добавок до бетонів і розчинів “КОМПЛЕКС” добре відомі у великому індустріальному будівництві, на найбільших будівельних майданчиках країни.

“У своїй роботі робимо ставку на просування талановитих людей”

- Як компанії “МІСТІМ” вдається триматись на плаву в бурхливому океані ринку?

- Починаючи працювати на нових сегментах ринку, ми покладаємося на глибокий аналіз та ґрунтовні дослідження. Перш за все, відповідаємо на фундаментальні питання: “Чи є сенс створювати додаткову конкуренцію в даному сегменті? Що роблять конкуренти? Чи досить хороший сервіс отримують потенційні клієнти? Чи існує можливість для виводу на дані сегменти нових інноваційних продуктів? Чи буде ця активність інтегруватися з іншими напрямами нашої роботи? Чи достатньо аргументів на користь отримання доходу, щоб перевищити можливі ризики?”.

У своїй роботі, передусім, робимо ставку на просування талановитих людей. Шукаємо можливості для спільних проектів з іншими компаніями для посилення наших позицій на ринку. Кожен вдалий спільний проект показує наше уміння правильно знаходити ринки збуту та ефективно використовувати наші можливості. Компанія “МІСТІМ” є єдиним організмом і співтовариством рівноцінних партнерів, що обмінюються ідеями, мають одні цінності, інтереси та цілі. Основною запорукою свого успіху “МІСТІМ” вважає згуртовану команду людей, що представляє інтереси компанії в усіх сферах бізнесу. Її ядро становлять ветерани - Олександр Погореляк, Тарас Панчук, Валентин Орловський, Руслан Гамзатов, Алла Холковська, Світлана Курчевська. З молодих працівників яскраво вписалися в нашу команду Павло Жовнір та Володимир Гайдук, Валентин Редько, Андрій Черноудов та інші.

У невеликому колективі кожна людина - це особистість. Тут за чиюсь спину не сховаєшся: всі займаються не тільки своїми прямими обов’язками, а й усіма питаннями, від вирішення яких залежить загалом успіх компанії. Це як у десантурі (порівняння не випадкове - ми познайомилися з Сергієм Михайловичем 30 років тому на військових зборах офіцерів запасу, які проходили в літніх таборах парашутно-десантної бригади на Хмельниччині - О.Д.) - всю групу, без винятку, скидають із парашутами і вона пробирається ринковими хащами, щоб виконати поставлене завдання. У бізнесі, як у десанті, головне - результат.

29.02.2016Спілкувався Олесь ДУБОВИК


Переглядів: 1477

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21063)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17206)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14462)
• Допомога під час карантину [967] (14376)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14220)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14030)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13905)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13875)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13856)
• Живи до ста! [965] (13847)
• Бюджет і ми… [965] (13782)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13771)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13653)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13564)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13562)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13500)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13111)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13095)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (724)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (80)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (76)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (75)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (73)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (73)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (73)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (71)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (71)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (71)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (70)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (68)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (68)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (65)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (64)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"