Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №752 від 05.04.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Лідер ринку

Ольга НЕСТЕРУК: “Слід любити свою справу і доглядати її, як власне дитя”

Ольга НЕСТЕРУК: “Слід любити свою справу і доглядати її, як власне дитя”

ТОВ “АГРОСВІТ” уже 15 років дарує людям затишок в оселі, забезпечує їх якісним насінням і саджанцями та захищає кімнатні рослини, сади й городи від шкідників

Випадково в Інтернеті прочитав цікаві спостереження українських мандрівників російським Нечорнозем’ям, вражених тим, що серед занедбаних угідь часом можна помітити привабливі й доглянуті садиби, подібні оазам, де буяють квітники і рясно плодоносять сади й городи. Їм відразу стало зрозуміло, що господиня тут - українка. Напевне, ментальність українського народу, його любов до квітникарства, городництва та садівництва сприяє і розвитку бізнесу, яким ось уже півтора десятка років успішно займається рівненське ТОВ “Агросвіт”. У магазині товариства на Соборній, 2а та в торгових точках його дилерів в усіх районах Рівненщини завжди широкий асортимент товарів для побуту, саду та городу: різноманітні види кімнатних рослин та горщиків для них, саджанців, настінних композицій та штучних квітів, продукції з лози та дерева, газонокосарки, інструменти для обробітку землі, земляні суміші для різних рослин, торф, добрива з макро- і мікроелементами, насіння українських та іноземних виробників. Напередодні 15-річчя підприємства, зареєстрованого 5 квітня 2001 року, директор ТОВ “Агросвіт” Ольга НЕСТЕРУК (на фото) поспілкувалася з кореспондентом “Рівне-Ракурсу”.

“Успіх великої справи – це результат добре зроблених дрібниць”

- Ольго Георгіївно, розкажіть, будь ласка, трошки про себе, зокрема, що наштовхнуло Вас зайнятися саме цим бізнесом і чим Ви займалися до цього. Цілком можливо, що в минулому Ви займалися зовсім іншою справою.

- Так, я справді в минулому багато років працювала на базі “Рівне-Текстиль”. Але в 90-х роках в умовах скрутної економічної ситуації, що склалася в країні, змушена була шукати додаткові джерела прибутку. І саме тоді друзі запропонували мені займатися насінням. Цю діяльність на перших порах я суміщала зі своєю основною роботою. Але згодом, збагатившись досвідом, створила власну фірму і, відкривши свій магазин, повністю присвятила себе аграрному бізнесу.

- А з чого Ви почали, як кажуть, його розкрутку? Як напрацьовували власну клієнтуру? Які корисні поради Ви дали б тим, хто або вже має власний бізнес, але ще недостатньо досвідчений у цій сфері, або ж планує започаткувати власну справу? Як треба діяти, щоб стати успішним?

- По-перше, хочу зауважити, що успішність в приватному бізнесі прямо пропорційно залежить від наявності попереднього досвіду у тій галузі, якій людина планує себе присвятити. Наприклад, більш успішним буде перукар, що відкрив власну перукарню за умови, що в минулому він певний час уже працював перукарем як найманий працівник. Якщо говорити особисто про мене, то моя економічна освіта та набутий досвід роботи товарознавцем і менеджером, зігравши позитивну роль у моєму становленні як бізнес-леді, стали надійним фундаментом розвитку власної справи.

По-друге, безперечно, успіх у бізнесі приходить лише до тих, хто сповна віддається роботі, працюючи старанно і наполегливо, а часто і “на знос”. Не можу не згадати мудрий вислів про те, що успіх великої справи - це результат добре зроблених дрібниць. Інакше кажучи, до справи слід підходити всесторонньо, вивчати потреби власного бізнесу, аналізувати помилки і на основі зроблених висновків вдосконалювати справу, якою займаєшся. Нагородою за це врешті стане успіх.

По-третє, слід любити свою справу і доглядати її, як власне дитя. Без цього на стабільний успіх не варто розраховувати. Погодьтеся, можна мати і знання, і досвід, і стартовій капітал, але не мати успіху через те, що не вклав у бізнес часточку своєї душі, а працював лише заради наживи.

“Агросвіт” - ексклюзивний регіональний дистриб’ютор німецької компанії “Bayer”

- У Вас настільки специфічний бізнес, для ведення якого, здається, треба ще мати, крім економічної, агрономічну або біологічну освіту. Що можете сказати з цього приводу?

- Так, дійсно, знання в сфері агрономії і біології цілком необхідні. На початку своєї бізнесової кар’єри я не мала таких знань, а тому змушена була здобувати їх самотужки. Інтернету в ті часи не було, тож вечорами ходила до бібліотеки, де брала необхідну літературу. Крім того, часто радилася з більш досвідченими в питаннях агрономії та біології людьми, зверталась за допомогою до консультантів. Коли ми розширилися, в колективі з’явився власний агроном, який нас консультує та дає професійні поради. Є у нас і продавці з агрономічною освітою. Але й вони постійно слідкують за змінами на ринку засобів захисту рослин, вивчають нову інформацію, щоб іти в ногу з часом.

- Скажіть, коли Ви починали власну справу, наскільки потужний стартовий капітал треба було мати і що стало основним його джерелом?

- Так, стартовий капітал - одна з передумов створення з нуля власного бізнесу. На час мого дебюту це були не дуже великі кошти з різних джерел. Також довелося переглянути свій повсякденній бюджет, підправити його і спрямувати вільні кошти на розвиток власної справи.

- А чи задумувались Ви над тим, щоб зробити Ваш бізнес сімейним, залучити до нього і решту членів своєї сім’ї?

- Звичайно, такі наміри були, але, на жаль, обставини життя тому не сприяють. Моя донька Анна зараз працює за кордоном, а син Едуард має власну справу і працює окремо. Можливо, мої любі внучки - Марта і Марія - продовжать почату мною мою справу.

- Чи є в області підконтрольна товариству “Агросвіт” торговельна мережа?

- Так, у нас є мережа, яку ми контролюємо. “Агросвіт” - ексклюзивний регіональний дистриб’ютор мережі магазинів “Зелений світ” німецької компанії “Bayer” - відомого у світі постачальника засобів захисту рослин, а також насіння квітів, овочів, трав. Ми тісно співпрацюємо з цією компанією. Мережа її магазинів, яка охоплює всю область, водночас є і нашою мережею. Здійснюємо контроль за роботою цих магазинів і забезпечуємо їх товарами.

“Сфальсифіковані ЗЗР не відповідають умовам стандартизації”

- Розкажіть, будь ласка, про засоби захисту рослин, які представлені в асортименті Вашого магазину. На які групи їх умовно можна розділити?

- Асортимент у досить широкий. Єдиної класифікації засобів захисту рослин не існує, тому що її критерії можуть бути різними. Так, наприклад, за спрямованістю дії ЗЗР можна поділити на такі групи: перша - проти шкідників; друга - проти хвороб рослин; третя - проти бур’янів. За колом споживачів - на ЗЗР, що використовуються на сільгоспділянках невеликих площ, та ЗЗР, що використовуються на більш обширних територіях. ЗЗР також можна класифікувати і за видом сільськогосподарських культур - наприклад, ЗЗР для коренеплодів, ЗЗР для зернових тощо. Працівники нашого магазину є досвідченими консультантами і мають індивідуальний підхід до кожного клієнта, аби порадити йому те, що дасть хороший результат і залишить людину задоволеною і вдячною нам.

- Чи відчуваєте Ви конкуренцію в обраному Вами сегменті агробізнесу?

- Звісно, в агробізнесі присутня жорстка, часто нездорова конкуренція, яку породжує великий потік фальсифікату. На нещодавній конференції фірми “Bayer” були оприлюднені жахаючі цифри: до 70% продукції на ринку засобів захисту рослин - це підробки. Сфальсифіковані ЗЗР не відповідають умовам стандартизації, а вживання культур, що були оброблені ними, чинить повільний згубний вплив на шлунково-кишковий тракт, печінку та судини людини, особливо дітей. На жаль, купувати підроблені засоби захисту рослин людей часто змушує банальна економія коштів. Вони йдуть туди, де зможуть купити препарат дешевше, не задумуючись про страшні наслідки. А це не тільки відсутність очікуваного результату на угідді, але і передусім негативний вплив на організм людини. Лікування набутих від такої економії хвороб потребуватиме в майбутньому в рази більше коштів, ніж коштують оригінальні ЗЗР. До речі, вони, як і фармацевтичні препарати, розробляються спеціальними інститутами на основі даних лабораторних досліджень, проходять спеціальну сертифікацію, а тому безпечні для здоров’я людини.

“Люблю подорожувати, отримую масу вражень від кожної поїздки”

- Напевне, ніщо так не гуртує сім’ю, як спільна турбота про квіти, коли всі члени родини дбайливо доглядають за кімнатними рослинами і разом облаштовують свій побут.

- Абсолютно згідна з Вами. Щоправда, я живу одна, але не переймаюся з цього приводу. Знаєте, є така приказка: “Краще бути одному, ніж відчувати самотність, будучи разом з кимось”. Сумувати мені ніколи, тому що я весь час зайнята улюбленою справою, додому повертаюся пізно і рідко коли в мене є час на сумні думки. У вільний від роботи час люблю подорожувати, отримую масу нових вражень від кожної поїздки. Завдяки професійній діяльності маю чудову можливість відвідувати інші країни, де проводяться щорічні конференції аграріїв. Побувала на цих заходах у Тунісі, Марокко, Туреччині, Греції, Ізраїлі та на Кіпрі. Поїздки до зарубіжних країн повність оплачує наш бізнес-партнер - фірма “Bayer”. Участь у роботі триденної конференції суміщаємо з різними екскурсіями і таким чином працюємо, відпочиваючи. Ми дуже вдячні компанії “Bayer” за надані нам можливості відвідувати зарубіжні країни, обмінюватися професійним досвідом і відпочивати.

Зауважу, що зараз, на жаль, через несприятливу економічну ситуацію в Україні та світі компанія “Bayer”, яка має представництва у всіх областях, вимушена оптимізувати свій бюджет. Негативні наслідки економічної нестабільності відчуває і наш колектив. Зокрема, трагічна ситуація склалася з дослідними станціями, що спеціалізувалися на вирощуванні насіння. Якщо ще п’ять років тому ми могли придбати насіння або зробити замовлення на його вирощування на цих станціях, то зараз вони вже не діють. Дослідні станції з вирощування насіння відігравали неабияку роль в аграрному бізнесі, бо насіння, яке вони вирощували, відповідало стандартам якості, а технологія його вирощування строго конт-ролювалася. Сьогодні у зв’язку з тим, що вітчизняний виробник майже не виробляє сільськогосподарського інструментарію, а дослідні станції з вирощування насіння рослин не функціонують, ми змушені закуповувати продукцію за кордоном за долари, що позначається на її ціні при продажу цих товарів українському споживачу.

“Кімнатні рослини вдячні мені своїм цвітінням і зеленню”

- Вважаю, що Ви - щаслива жінка, тому що живете серед квітів і наповнюєтеся цією атмосферою природності та благодаті.

- Можливо. Але щастя у кожного своє. Треба вміти вчасно його відчути. - Цікава квітка кактус, різко контрастує з рештою рослин. В мене багато колючих красенів і деякі з них довго-довго не цвіли. Я вже хотіла ці кактуси викинути, тому що їх уже важко пересаджувати. Коли раптом вони зацвіли, я зраділа і передумала.

- А яка Ваша улюблена квітка?

- Ви знаєте, я не можу віддати перевагу якійсь одній квітці, тому що світ рослин - це певна стихія для мене, щось єдине і цілісне. Тому мені подобаються всі, без винятку, квіти. От зараз, наприклад, у мене вдома квітнуть крокуси і вони мені подобаються. Коли розквітнуть тюльпани, мені будуть подобатися вони. Люблю також і нарциси, і троянди і багато інших квітів.

- Чи погодитеся з твердженням, що кімнатні рослини та живі квіти створюють в оселі затишну атмосферу і здатні дарувати естетичну насолоду?

- Звичайно, вони створюють сприятливу ауру, піднімають настрій усій родині, також є об’єктом піклування й уваги господині. Особисто у мене вдома багато кімнатних рослин, я їх всіх дуже люблю, поливаю, удобрюю ґрунт, і вони вдячні мені своїм цвітінням ї зеленню. Але коли я надовго від’їжджаю у справах, то мої зелені друзі почуваються не дуже добре і, на жаль, деякі з них чахнуть.

- До речі, останні наукові дослідження вчених довели, що квіти відчувають настрій господині, реагують на її голос та інтонацію, з якою вона до них звертається?

- Так, я чула про таке відкриття і впевнилась в цьому на власних рослинах. Чим тепліше і турботливіше я до них ставлюсь, тим вони краще виглядають і швидше ростуть.

- І на завершення розмови про феншуй. Чи сприймаєте це вчення як серйозну теорію? Чи має вона, на Вашу думку, наукову основу?

- В мене до феншуй двояке ставлення. Вважаю, що якщо людина вірить у щось, то це “щось” обов’язково матиме місце в її житті і чинитиме свій вплив. Якщо ж віри немає, то і впливу на життя не буде, а якщо і буде, то людина просто не надасть цій події особливого значення.

- Чи дотримуєтеся Ви правил феншуй у особистому житті, наприклад, розставляючи в оселі меблі?

- Ні, не дотримуюсь, хоча цікавлюсь цією темою для розширення власного світогляду. Читаю відповідну літературу, але не керуюся нею, як догматичним постулатом.

- Дякую, Ольго Георгіївно, за щиру і змістовну розмову з чарівною феєю Царства квітів, успішною власницею бізнесу, який уже 15 років дарує людям затишок в оселі, забезпечує їх якісним насінням і саджанцями, захищає кімнатні рослини, сади й городи від шкідників, несе нам усім радість і задоволення. Вдячних Вам клієнтів, які знову і знову повертаються в магазини “Зелений світ” та радять придбати їхні товари своїм друзям і знайомим!

05.04.2016Спілкувався Олесь ДУБОВИК


Переглядів: 1130

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21072)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17214)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14468)
• Допомога під час карантину [967] (14384)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14227)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13910)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13883)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13862)
• Живи до ста! [965] (13856)
• Бюджет і ми… [965] (13790)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13659)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13566)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13510)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13119)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (910)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (81)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (79)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (78)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (77)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (73)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"