Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №770 від 04.08.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Рецепт універсального сирного тіста

Рецепт універсального сирного тіста

та різні начинки для смачних пирогів та рулетів

Сир - це ідеальний компонент для тіста, адже його непомітна присутність робить пиріг ніжним на смак і дуже корисним. Адже у чистому вигляді цей кисломолочний продукт любить не кожен.

Пропонуємо рецепт універсального сирного тіста, яке можна використовувати з будь-якими начинками

Сирне тісто для пирога

Інгредієнти:

– Сир м’який - 300 грам

– Борошно пшеничне - 300 грам

– Цукор - 160 грам

– Вершкове масло - 300 грам

Приготування:

Всі складові рекомендується вийняти з холодильника заздалегідь, щоб вони досягли кімнатної температури для оптимального змішування.

Якщо сир занадто щільний і зернистий, проверніть його на м’ясорубці 1-2 рази.

Приступаємо до замішування тіста. Вершкове масло подрібнюємо на тертці і перетираємо з борошном в однорідну пухку крихту. Підсипаючи цукор і підмішуючи сир, з’єднуємо всі компоненти в тісто.

Довго місити його не доведеться, воно одразу стає однорідною податливою масою, яку загортають у харчову плівку і відправляють на 40 хвилин у холодне місце.

Поки тісто «відпочиває», займемося начинкою.

Начинки для сирного пирога

Пропонуємо зробити одну з перерахованих начинок для пирога:

Вишнева начинка

Для цього наповнення підготуйте:

– цукор - півсклянки

– желатин - 1 пакетик

– вишня - півкілограма

– вода - 5 десертних ложок

– ванілін за смаком

Вишні і цукор ставимо на повільний вогонь і доводимо до кипіння. Води додавати не треба, так як з ягід вийде багато соку. Желатин заливаємо холодною водою і залишаємо на чверть години.

Змішуємо набряклу масу желатину і ягід з соком, перемішуємо до повного розчинення. Начинку охолоджуємо до тих пір, поки вона почне злегка схоплюватися і застигати.

Основу пирога треба буде спекти, охолодити заздалегідь. Для цього розквчуємо тісто в 5 мм завтовшки і розкладемо на змащеній кулінарним жиром формі, зробивши кілька проколів за допомогою виделки.

Бажано викласти тісто так, щоб утворилися бортики по периметру, а зайві краї обрізати. Випікаємо виріб протягом 15-20 хвилин в розігрітій до 180-200 °С духовці.

У готовий охолоджений пиріг вливаємо желейну начинку і відправляємо в холодильник до повного застигання.

Полунична начинка

– Полуниця 500 грам (можна використовувати заморожені ягоди);

– крохмаль - 2 чайні ложки;

– цукор - 1 склянка;

– листочки м’яти для прикраси.

Поверхню розкаченого тіста посипаємо половиною зазначеного в інгредієнтах цукру і крохмалю.

Зверху викладаємо ягоди полуниці, посипаємо їх залишилися крохмалем і цукром.

Шматочок тіста, розкачуємо, щоб нарізати на смужки, якими покриємо начинку.

Змащуємо пиріг яєчним жовтком і ставимо в духовку на 30-35 хвилин при температурі 180-200 градусів.

Остиглий пиріг прикрашаємо м’ятними листочками.

Яблучна з корицею і бадьяном

– яблука - 1 кг

– цукор - 1 склянка

– кориця і бадьян за смаком

Кілограм яблук очищаємо і ріжемо часточками, вирізаючи серцевинки.

Склянку цукру з’єднуємо з меленою корицею і бадьяном.

Тісто - три чверті загальної кількості - розкачуємо на деко, попередньо змащуючи його олією або жиром, а яблука викладаємо внапуск рівними рядами.

Яблука посипаємо цукром зі спеціями.

Пиріг перед випічкою оформляємо бортиками з боків. Залишок тіста розкачуємо тонким шаром і розрізаємо на смуги, якими покриємо верхній шар пирога.

Змащуємо верх і боки яєчним жовтком і випікаємо пиріг до готовності при 200 °С, перевіряючи яблука на м’якість.

Сметанна заливка з консервованими абрикосами

Інгредієнти:

– сметана - 250 грам;

– ваніль;

– цукор - 5 столових ложок;

– два яйця + один білок;

– крохмаль - 1 столова ложка;

– абрикоси консервовані.

Збиваємо міксером всі компоненти, крім абрикосів.

Беремо глибоке деко та накриваємо його змащеним у жирі пекарським папером.

Далі викладаємо розкачане тонким (5-7 мм) шаром тісто і виливаємо на нього заливку. Другим шаром викладаємо абрикоси - по половинці, у ряд.

Тісто розкачуємо і розрізаємо на смужки (можна зробити це фігурним ножем для піци), якими покриваємо начинку.

Жовтком, який залишився, змащуємо поверхню тіста і бортики пирога. Випікаємо 35 хвилин при помірній температурі в розігрітій духовці.

Орієнтуємося на готовність тіста. Подавати цей пиріг треба повністю охолодженим.

04.08.2016


Переглядів: 1192

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1166 від 23.04.2024p.
¤ 
Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Цей первинний матеріал використовуватимуть для лікування травм спинного мозку. Про це на своєму Telegram повідомив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш....

¤ 
У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

П’ять громад Рівненської області візьмуть участь у загальнонаціональному проєкті ЮНІСЕФ «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату». Це Гощанська, Рівненська, Костопільська, Радивилівська та Вараська....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21206)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17346)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14573)
• Допомога під час карантину [967] (14499)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14334)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14147)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14019)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13992)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13986)
• Живи до ста! [965] (13968)
• Бюджет і ми… [965] (13905)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13898)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13772)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13679)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13674)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13624)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13232)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13206)

ТОП-15 свіжого номера:

• Збільшено грант для Рівного від корпорації НЕФКО (158)
• Три простих напої для профілактики тромбозу (46)
• Як шкіра може розповісти вам про здоров’я серця? (46)
• Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані (45)
• Чому темніє в очах, коли ви встаєте з ліжка? (44)
• Прості способи знизити кров’яний тиск (44)
• Зіткнення автомобіля з велосипедом (44)
• У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей (44)
• П’яний водій збив пішохода (29)
• Переходив дорогу і потрапив під авто (29)
• Переправляв за кордон чоловіків з «інвалідністю» (28)
• У трьох закладах Рівненщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (27)
• Постачали наркотики до колонії (27)
• У Березному в ДТП постраждав неповнолітній пішохід (26)
• У Вараському районі загинув мотоцикліст (26)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"