Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №771 від 11.08.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Ароматична дієта:

Ароматична дієта:

Що нюхати, щоби схуднути

Скільки сьогодні у світі дієт для схуднення? Ніхто точно не знає, але всі напевно думають, що багато - і це так. Таких дієт може бути стільки ж, скільки охочих схуднути, бо людина завжди і до всього доходить шляхом експерименту, в тому числі і над собою: варто лише прибрати з раціону який-небудь продукт, або замінити його іншим - і нова дієта готова до використання.

Проте більшість людей вважають за краще користуватися готовими розробками, і прагнуть повторити успіх тих, хто зумів позбутися зайвих кілограмів, не враховуючи того, що ми всі різні.

Дуже багато дієт передбачають такі обмеження в харчуванні, які приносять більше шкоди, ніж користі: в них мало не тільки калорій, але і поживних речовин, необхідних організму - а організм цього не пробачає. Як тільки дієта закінчується, він починає активно набирати вагу знову, прагнучи повернутися в комфортний стан - звичайно, в психологічному сенсі, тому що зайві кілограми і жирові відкладення навряд чи додають комфорту нашому тілу.

Серед безлічі дієт є і така, яка не передбачає особливих обмежень в їжі: кажуть, що нею користувалися давні китайці - і чоловіки, і жінки, - вони підтримували здорову вагу за допомогою запахів, і назва у цієї дієти відповідно - ароматична.

Сучасні фахівці, вивчаючи механізм набору зайвої ваги, давно помітили, що зайві кілограми швидко набирають люди, які втратили здатність розрізняти запахи, або сприймають їх дуже слабо. Пояснюється це просто: «рішення» про те, ситі ми чи голодні, приймає не шлунок, а мозок - адже сигнали від нюхових рецепторів надходять в нього дуже швидко. Чим більше ароматів, тим більше їжі - приблизно так «розуміє» центр насичення, що знаходиться в гіпоталамусі, і організм одержує сигнал про те, що з’їдено достатньо.

Запахи, особливо приємні, мають заспокійливу дію на мозок. Ароматична дієта пропонує використовувати запахи для зниження апетиту, і до того ж позбавляє від стресу, так що «заїдати» стає нічого.

Звичайно, вдихати слід не ті запахи, які нас дратують і викликають виділення слини, як смажена курка, картопля фрі, солодка випічка з маслом - аромати повинні бути приємними, але нейтральними. Приміром, такий продукт, як прянощі, ми не їмо в чистому вигляді і кожен день, але їх запахи нам часто подобаються: кориця, ваніль, фенхель, аніс, м’ята, цедра лимона і апельсина - приємних ароматів багато.

Одне з найдієвіших поєднань, що знижують апетит - це аромати банана, зеленого яблука, м’яти та ванілі. Банан і яблуко (по невеликому шматочку) треба подрібнити, додати вимите і дрібно нарізане листя м’яти, трохи ванильної есенції, і все це прогріти на сковорідці - аромат буде таким, що ви забудете, що були голодні, як вовк, але поїсти вам все ж захочеться - що-небудь «легке», на зразок фруктового салату або свіжого йогурту.

Ароматична дієта - начебто і не дієта зовсім, а просто певна техніка зниження апетиту, що дозволяє навчитися з’їдати набагато менше, ніж зазвичай, без мук і голодувань. Аромати запашних трав, прянощів і екстрактів треба вдихати перед їжею і під час неї - тоді маленька порція стане цілком достатньою.

Якщо робити так протягом усього дня, при цьому дотримуючись режиму харчування, то ввечері можна не вечеряти зовсім - апетит зменшиться.

Звичайно, не можна сказати, що ароматична дієта - легке заняття. Треба зробити собі інгалятор з ароматичними травами та ефірними маслами, і вдихати запахи кожен раз, як тільки захочеться влаштувати собі позачерговий перекус. Якщо ж зайвих кілограмів багато, то дихати ароматами доведеться до 300 разів на день - так рекомендують деякі фахівці, але це, швидше за все, теорія...

А ось міняти запахи дійсно слід, інакше ваш нюх до них звикне, і дієта стане неефективною.

І ще - перш ніж почати їсти, спробуйте кілька хвилин вдихати аромат їжі - для цього вона повинна бути гарячою. Не дивно, що найчастіше жінки, та й чоловіки теж, об’їдаються холодними закусками, бутербродами і солодощами, а не супами або соусами.

В одному з найвідоміших університетів США фахівці в області харчування розробили ще одну дієту, також названу ароматичною, і її принцип теж нескладний. Продукти треба розділяти так, щоб в одній страві було якомога менше різних смаків і ароматів (звичайно, до овочів, фруктів та зелені цей принцип можна не застосовувати) - це теж знижує апетит.

Наприклад, якщо ми візьмемо жменю свіжих, нічим не приправлених горіхів, то зможемо з апетитом з’їсти десь половину, решту горішків будемо доїдати вже «на автоматі». Але якщо ці ж горішки посолити, а іншу частину посипати цукром, то можна з’їсти і першу жменю, і другу, і потягнутися за добавкою - хоча калорій ви отримаєте більш ніж достатньо.

Так що в дієту повинні входити продукти однієї категорії, і краще розділити меню по тижнях - так, щоб у нього були включені основні продукти і страви з ними.

Наприклад, якщо одним з основних продуктів тижня буде шпинат, то можна скласти таке меню на день:

Вранці - простий омлет, салат зі свіжого шпинату і грінки, другий сніданок - йогурт зі шпинатом і печиво; обід - відварна (запечена) курка і салат зі шпинату , вечеря - макарони зі шпинатом і сиром.

Крім шпинату, основними продуктами тижня можуть бути риба, цитрусові, будь-які зелені листові овочі, на другий тиждень - кабачки, цибуля, гриби, морква, помідори, солодкий перець тощо. Дотримуватися дієти треба місяць, і через кілька місяців можна її повторити, а можна взагалі зробити своє харчування більш простим - чим менше продуктів ми будемо змішувати за один прийом їжі, тим краще.

Ароматична дієта буде ефективніша, якщо використовувати більше улюблених ефірних олій - виберіть той аромат, який вам більше подобається. Деякі олії діють на апетит і вагу тіла побічно - наприклад, олія герані має заспокійливу дію, знімає стрес і покращує настрій, стимулює вироблення жіночих статевих гормонів, тим самим підтримуючи гормональну рівновагу - всі ці дії сприяють зниженню апетиту в цілому.

А така рослина, як фенхель, з давніх часів використовувалося для придушення почуття голоду. Ефірна олія з фенхеля відмінно доповнить ароматичну дієту, додасть легку сечогінний дію і виведе з організму зайву рідину.

11.08.2016


Переглядів: 928

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21187)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17330)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14561)
• Допомога під час карантину [967] (14484)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14321)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14135)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14007)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13979)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13972)
• Живи до ста! [965] (13954)
• Бюджет і ми… [965] (13890)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13882)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13757)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13667)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13661)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13609)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13218)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13192)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (537)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (73)
• Тонкощі заварювання кави (68)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (68)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (68)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (65)
• Небезпека вологих серветок (63)
• Часникові стрілки корисніші за часник (62)
• Особливості вживання видів води (61)
• Пиріг «Чорний ліс» (61)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (60)
• А ваш шампунь безпечний? (58)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (57)
• Нецукровий діабет (54)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (50)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"