Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №776 від 15.09.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Болгарський перець: Маринуємо, консервуємо, робимо суп

Болгарський перець: Маринуємо, консервуємо, робимо суп

Розрізняють декілька груп овочевих перців: солодкі – з великими плодами, що мають товсті м’ясисті стінки (звичний нам болгарський перець та гогошари), напівгострі – з великими довгими плодами і хвилястою поверхнею; гострі, пряні чи гіркі – багатоплідні з тонкостінними плодами (чилі).

Зазвичай, господині мають свої традиційні рецепти щодо його приготування. Це не лише смачні страви, а ще й приголомшливі консервації. Перець фарширують м’ясом і овочами, маринують, роблять салати, соуси, лечо, додають в суп тощо.

Ну а ми пропонуємо вашій увазі кілька рецептів, які, маємо надію, вам сподобаються.

Лечо з болгарського перцю

Інгредієнти:

5 кг болгарського перцю 4 кг помідорів,

1 склянка олії

2 ст. ложки 9%-го оцту

1 склянка цукру

3 ст. ложки солі.

Приготування:

Всі овочі добре помийте. Помідори подрібніть у блендері або на м’ясорубці.

Болгарський перець очистіть від насіннєвої коробки і поріжте широкими смужками. Томатне пюре помістіть у велику каструлю, додайте цукор, сіль, олію і доведіть до кипіння.

Потім додайте в томатну масу болгарський перець і варіть на середньому вогні 30 хвилин, періодично помішуючи. Додайте в лечо оцет і перемішайте.

Розкладіть лечо з болгарського перцю в стерилізовані банки і закатайте. Переверніть банки з лечо, залиште до повного охолодження. Зберігайте лечо з болгарського перцю в прохолодному місці.

Готове лечо з болгарського перцю можна додавати в супи, а також подавати з картопляним і рисовим гарніром або з макаронами.

Аджика з помідорів і перцю

Інгредієнти:

4 кг помідорів;

1 кг моркви;

1 кг червоного болгарського перцю;

2 великі головки часнику;

2-3 стручки гіркого перцю;

10 г суміші перців;

1 склянка олії;

0,5 склянки цукру;

0,5 склянки 9%-го оцту;

0,5 склянки солі.

Приготування:

Овочі помийте і почистіть. Помідори, болгарський перець і моркву пропустіть через м’ясорубку.

Додайте в овочі сіль, цукор, олію, перемішайте і поставте на вогонь в емальованому посуді.

Тушкуйте аджику з помідорів і перцю під кришкою 1 годину, періодично помішуючи. Часник і гіркий перець пропустіть через м’ясорубку.

Наприкінці варіння додайте в аджику подрібнений часник, гіркий перець, оцет і протушкуйте ще 3-4 хвилини.

Гарячу аджику розкладіть по стерилізованих банках і закатайте. Банки переверніть і залиште до охолодження.

Фарширований перець з овочами та рисом

Інгредієнти:

6 солодких перців;

2-3 морквини;

2-3 цибулини;

2 помідори;

1 баклажан - за смаком;

4 зубчики часнику;

1 склянка рису;

500 мл овочевого або курячого бульйону;

олія;

томатна паста - за смаком;

сіль, спеції - за смаком.

Приготування:

Перець вимийте, видаліть плодоніжки й очистіть від насіння. Овочі дрібно наріжте і тушкуйте на розігрітій олії до готовності, додавши сіль і спеції за смаком.

Відваріть рис до напівготовності та змішайте з овочевим фаршем - начинка готова. Фаршируйте перці, потім виклади їх у каструлю, на дно додавши олію, а зверху заливши бульйоном.

Тушкуйте на середньому вогні 15 хвилин, потім додай дрібно нарізану свіжу зелень, томатну пасту, спеції і дрібно нарізаний часник. Зменшіть вогонь і тушкуй ще 25-30 хвилин.

Фарширований перець готовий. Подавайте до столу зі свіжою зеленню, сметаною й часником.

Маринований

болгарський перець

Інгредієнти:

3,5 кг солодкого перцю;

2-3 зубки часнику на банку;

Для маринаду: 1, 5 л води;

1 ст. цукру;

2 ст. л. солі;

1 ч.л. олії на банку;

1 ст.л. оцту 9% на банку;

перець духмяний;

гвоздика;

лавровий лист;

перець червоний гострий.

Приготування:

Перець очистіть, видаліть плодоніжки, насіння, вимийте, розріжте в довжину на 4-6 часточок.

У чисті літрові банки на дно покладіть часник, перець, гвоздику, лавровий лист і заповніть нарізаним перцем.

Прямо в банку додайте оцет і олію. У теплій воді розчиніть цукор і сіль, розлийте по заповненим банкам.

Прикрийте кришками, помістіть в каструлю з водою і стерилізують з моменту закипання 15-20 хвилин.

Банки закатайте, переверніть, укутайте і залиште до повного охолодження.

Болгарські перці

по-французьки

Інгредієнти:

4 болгарських перці;

200 гр. курячого філе;

100 гр. консервованих печериць;

100 гр. сиру;

1 цибулина;

50 гр. вершкового масла;

зелень петрушки;

кріп;

перець;

сіль.

Приготування:

Цибулю очистіть і дрібно наріжте, дрібно порубати зелень петрушки та кропу. Куряче філе необхідно відварити в підсоленій воді і дрібно нарізати. Додайте до філе цибуля, петрушку і кріп. Посоліть і поперчіть за смаком, добре перемішайте. Перці розріжте уздовж навпіл. Ніжку залиште, видаліть тільки насіння. Начинкою з курячого філе і зелені наповніть половинки перців, посипте тертим на дрібній тертці сиром і викладіть зверху по маленькому шматочку вершкового масла. Перекладіть перці на деко, викладений папером для випічки, і поставте в духовку, розігріту до 180-200 ° С, на 30 хвилин.

Суп-пюре

з болгарського перцю

Серед страв з болгарського перцю особливо яскравими і по-літньому свіжими і ароматними виходять супи. Приготовлені з найпростіших і звичних продуктів, але з додаванням болгарського перцю, супи набувають оригінальний насичений смак. Крім смаку такі супи підходять і тим, хто стежить за своєю фігурою. Легкий обід - те, що потрібно жарким літом. Приготуйте суп з болгарського перцю і порадуйте улюблених новим смаком на вашому обідньому столі!

Інгредієнти:

1 великий або 2 середніх жовтих болгарськіх перця;

1 цибулина;

1 морква;

200 гр. сиру;

3 ст.л. оливкової олії;

30 гр. вершкового масла;

200 мл молока;

чорний мелений перець;

коріандр;

сіль.

Приготування:

Перець змастіть оливковою олією і поставте на решітку в духовку, розігріту до 180 ° С, на 15 хвилин. Запечений перець перекладіть в тарілку і дайте йому охолонути. У остиглого перцю зніміть шкірку і видаліть насіння. М’якоть перцю подрібніть за допомогою блендера. Цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на дрібній тертці. У каструлі розігрійте оливкове масло і обсмажте на ньому цибулю і моркву, додайте до них 500 мл води і коріандр, доведіть до кипіння.

Сир натріть на тертці. У емальований посуд налийте молоко, додайте в нього сир і поставте на середній вогонь. Не доводячи до кипіння, варіть близько 10 хвилин, постійно помішуючи до тих пір, поки сир повністю не розчиниться. У молоко з сиром додайте пюре з перцю і доведіть суміш до кипіння. У каструлю з водою, цибулею і морквою додайте молочну суміш, перемішайте, доведіть до кипіння, посоліть і поперчіть. Суп готовий!

Смачного!

15.09.2016


Переглядів: 1304

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21188)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17330)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14561)
• Допомога під час карантину [967] (14484)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14321)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14135)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14007)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13980)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13972)
• Живи до ста! [965] (13954)
• Бюджет і ми… [965] (13890)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13882)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13757)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13667)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13661)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13609)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13218)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13193)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (540)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (73)
• Тонкощі заварювання кави (68)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (68)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (68)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (65)
• Небезпека вологих серветок (63)
• Часникові стрілки корисніші за часник (62)
• Особливості вживання видів води (61)
• Пиріг «Чорний ліс» (61)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (60)
• А ваш шампунь безпечний? (58)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (57)
• Нецукровий діабет (54)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (50)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"