Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №783 від 03.11.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Українське – краще!

«Енергозбереження Рівне» несе школам і лікарням дешеве тепло

«Енергозбереження Рівне» несе школам і лікарням дешеве тепло

Микола КОРЖ: «Замінили в ряді бюджетних закладів старі газові котельні на сучасні блочні, які споживали в рази менше енергоносіїв»

Європейські країни - Німеччина, Швеція, Фінляндія, Польща, Данія - вже давно зробили свій вибір на користь раціонального використання поновлюваних природних ресурсів і цим на багато років забезпечили власну енерго­незалежність. Якісне, а головне - дешеве тепло, виявляється, можна отримувати і від традиційного палива, спалюючи відходи лісової, сільськогосподарської та гірничодобувної промисловості.

«При цьому термін окупності таких теплотехнічних об’єктів становить півтора-два опалювальні сезони», - наголосив у розмові з кореспондентом «Рівне-Ракурсу» Микола КОРЖ (на фото) - директор ТОВ «Енергозбереження Рівне», молодого підприємства з успішним досвідом просування на Рівненщині блочних котелень і твердопаливних котлів провідних українських виробників.

Разом із високоефективними котлами від 100 кВт до 1,5 МВт ця фірма пропонує замовникам своїх послуг весь комплекс рішень теплотехнічних задач з монтажем сучасного котельного обладнання під «ключ».

«В РЕНОМЕ я пройшов потужну школу і, без перебільшення, закінчив ще один університет»

- Миколо Миколайовичу, останнім часом в Україні все частіше говорять про існування в державі двох фронтів - Східного, який соромливо називають поліцейською Антитерористичною операцію із застосуванням танків і реактивної артилерії, та Антикорупційного, герої якого до кінця жовтня мають задекларувати свої мільйонні статки. А є ще третій фронт - фронт боротьби за енергетичну незалежність України, учасниками якої є українські патріоти, що прагнуть врятувати державу від газового зашморгу російського «Газпрому». Серед них я бачу Вас і Ваших однодумців. Упевнений, що Ваш вибір був логічним наслідком Вашого попереднього життя. Тож розкажіть трошки про себе.

- Закінчив Рівненський державний технічний університет (нині - Національний університет водного господарства та природокористування) за спеціальністю «Інженер-механік автомобільного господарства». Відпрацював за направленням два місяці інженером-механіком по випуску автомобілів на одному з транспортних підприємств Рівного. Але, зрозумівши, що ця робота не розкриває повною мірою мої здібності та не відповідає моїм вподобанням, звільнився за власним бажанням. Далі мені пощастило. Я потрапив на роботу до компанії РЕНОМЕ, якій присвятив дев’ять років свого трудового життя. Тут здобув унікальний досвід управлінням виробництвом. Фірма надала мені широкі можливості і перспективи для кар’єрного зростання. Влаштувавшись на роботу у 2000 році простим інженером-механіком, я вже через рік був призначений на посаду директора по виробництву метало-пластикових вікон. Я особливо вдячний за передані мені знання Сергію Бербенцю, який навчив мене технічним аспектам моєї справи, та Надії Гладкевич, яка допомогла мені освоїти тонкощі менеджменту та фінансової справи. В РЕНОМЕ я пройшов потужну практичну школи і, без перебільшення, закінчив ще один університет.

- Закінчивши два університети - «водник» та РЕНОМЕ, Ви знайшли себе у приватному бізнесі. Що спонукало Вас зайнятися саме теплоенергетикою?

- В часи, коли в Україні настала фінансово-економічна криза, почався занепад будівництва та інших галузей, розпочав шукати перспективний напрямок у приватному бізнесі, який приносив би прибуток та був би затребуваний. На той час теплопостачання в країні здійснювалося, здебільшого, за рахунок газових котелень. Інтуїтивно я відчував, що необхідно просуватися далі, шукати нові джерела теплопостачання, використовувати інші доступні природні ресурси для зміцнення енергетичного суверенітету Української держави. Реформи в галузі енергопостачання на Рівненщині ми розпочали з того, що замінили в ряді бюджетних закладів старі газові котельні на сучасні блочні, які споживали в рази менше енергоносіїв. В такий спосіб ми презентували свої послуги на ринку. Виявилося, що люди зацікавилися нашими пропозиціями.

«Ми пропонуємо котельні, що дозволяють обігрівати площі від 3000 до 22000 квадратних метрів»

- Котли яких виробників пропонує «Енергозбереження Рівне» своїм клієнтам?

- Твердопаливні котли наших українських виробників - ТОВ «Коростенський завод теплотехнічного обладнання» та Красилівського заводу «АТОНмаш», що випускає теплотехнічну продукцію під брендом ATON, які займають лідируючі позиції в цьому сегменті українського ринку вітчизняної теплотехніки. В асортименті коростенських і красилівських теплоагрегатів багато різновидів котлів, призначених для теплопостачання індивідуальних житлових будинків, квартир, адміністративно-господарських та виробничих об’єктів, обладнаних автономними системами водяного опалення з природною або примусовою циркуляцією теплоносія. У цих котлах можна спалювати будь-яку біомасу - брикети з соломи, торфу, тирси, лушпиння соняшника, лози винограду, а також тирсу, щепу, вугілля будь-яких марок, фракцій та зольності як в ручному, так і в автоматичному режимі із застосуванням механізованих складів. Прогресивним напрямом у виробництві твердопаливного котельного обладнання є комбіновані теплогенератори, альтернативним джерелом палива для яких може бути природний газ, біопаливо, дизпаливо, мазут тощо. У триходових котлах ККД 95% досягається за рахунок рециркуляції димових газів та роботи вбудованого економайзера.

- Які потужності цих котелень?

- Діапазон потужностей теплотехніки, яку рекомендуємо потенційним замовникам (а це 100-відсотково підприємства бюджетної сфери), досить широкий - від 200 кВт до 2 МВт. Ми пропонуємо котельні, що дозволяють обігрівати площі від 3000 до 22000 квадратних метрів.

- Чи функціонують в Рівному котельні, побудовані Вашим підприємством?

- У місті діє одна зведена нами блочно-модульна котельня, яка має постачати тепло в обласний Центр психічного здоров’я населення, що на Дубенській, 64. Ця котельня не дуже потужна - всього 250 кВт, але вона досить сучасна і працює на альтернативному виді палива - деревній пелеті.

«Наша структура велика і діє, крім Рівного, у Львові, Луцьку, Івано-Франківську та Ужгороді»

- Крім Рівненщини, можливо, Ваша компанія працює і в інших регіонах, наприклад, на Волині?

- Наша структура велика і являє собою групу компаній, які діють, крім Рівного, у Львові, Луцьку, Івано-Франківську та Ужгороді.

- Скільки часу в середньому займає процес оформлення замовлення і встановлення нової котельні?

- Як правило, з моменту переговорів з клієнтом-замовником і окреслення проекту до моменту встановлення нової котельні проходить близько трьох місяців. З початком кожного нового опалювального сезону ми, зазвичай, на місяць беремо паузу, поки все трохи налаштується і встаткується, а ближче до Нового року починаємо пошук нових клієнтів та оформлення нових замовлень, щоб на літо почати їх виконувати, а не взимку. Хоча такі принципи роботи не є непорушними. Якщо комусь терміново знадобляться наші послуги, то ми, звісно, не будемо зволікати і виконаємо свою роботу в найкоротші терміни. Так, нещодавно отримали термінове замовлення на встановлення твердопаливного котла в Острозькій районній лікарні.

- Пошук потенційних клієнтів Ви починаєте зі знайомства з керівниками закладів бюджетної сфери чи зі спілкування з очільниками районних рад і державних адміністрацій, в обов’язок яких входить реалізація державної політики, спрямованої на забезпечення енергетичної безпеки нашої країни?

- В основному, спілкуємося з керівниками бюджетних організацій та закладів, оскільки з ними бачимося частіше, з деякими, можливо, раніше десь перетиналися і маємо їх за старих знайомих. От, наприклад, зараз є проблема в Олександ­рійській в школі-інтернаті: вона хоче розірвати договір на теплопостачання з організацією, яка опалює її приміщення, через невідповідність сплачуваних за тепло коштів реальній температурі повітря в закладі, що значно нижче нормативної. Дізнавшись про це, я зустрівся з директором школи-інтернату, ми обговори цю проблему і узгодили окремі важливі моменти. Спробуємо їм допомогти. Якщо чиновники згори дадуть свою згоду, то встановимо нову котельню в цій школі.

«За 25 років руйнування принцип збереження та регулювання теплової енергії був загублений»

- Кажуть, що все нове - це добре забуте старе. Чи може бути корисним у незалежній Україні радянський досвід теплопостачання об’єктів соціальної сфери?

- У радянські часи біля кожної твердопаливної котельні знаходилася величезна утеплена ємність, яка забезпечувала запрограмований температурний режим наших будинків, шкіл, лікарень. Але, на жаль, за 25 років тотального руйнування економіки і повального знищення об’єктів комунального господарства принцип збереження та регулювання теплової енергії був загублений. А європейські країни, навпаки, пішли по шляхом удосконалення своєї енергетичної незалежності, що призвело до введення в дію низки обов’язкових законів і програм, відповідно до яких застосування твердопаливних котлів без акумуляційних ємностей заборонено.

Підтримуючи загальноєвропейські принципи, ТОВ «Коростенський завод теплотехнічного обладнання», спеціалізується на виготовленні акумуляційних ємностей та бойлерів об’ємом від 3 до 20 кубічних метрів. Акумуляційна ємність водночас є як бойлером-накопичувачем тепла, так і електрокотлом, гідрострілкою, теплообмінником ГВП, а також джерелом накопичення тепла від теплових насосів, сонячних колекторів тощо.

- Чим вирізняться ТОВ «Енергозбереження Рівне» від подібних підприємств, які працюють на місцевому ринку теплотехніки?

- Наші фахівці надають послуги не тільки з реалізації опалювальних агрегатів. Ми починаємо з кваліфікованої консультації клієнта, а закінчуємо грамотним сервісним обслуговуванням. При цьому комплекс заходів, що проводяться нашими майстрами, досить широкий. Наявність профільних фахівців, які отримали спеціальну освіту В національному університеті водного господарства та природокористування, а також застосування сучасних технологій, дозволяє швидко і без помилок розрахувати подібні замовлення. Тому, звернувшись до нас, наші замовники отримають котельню, яка буде справно й ефективно функціонувати в будь-яких умовах. Крім високоефективних котлів, ми можемо також запропонувати весь комплекс рішень теплотехнічних задач з монтажем котельного обладнання під «ключ».

03.11.2016Спілкувався Олесь ДУБОВИК


Переглядів: 1033

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21070)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17211)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14466)
• Допомога під час карантину [967] (14381)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14224)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14033)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13907)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13880)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13860)
• Живи до ста! [965] (13852)
• Бюджет і ми… [965] (13786)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13777)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13657)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13567)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13565)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13504)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13117)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13099)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (826)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (87)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (80)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (80)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (79)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (77)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (77)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (77)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (77)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (76)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (76)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (75)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (75)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (70)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (69)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"