Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №789 від 15.12.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс здоров'я

Чим корисно м’ясо індички,

Чим корисно м’ясо індички,

та чому є сенс включити його у своє меню

Через малий вміст жиру дієтологи рекомендують індичку не тільки тим, хто стежить за своєю вагою, але також сердечникам, гіпертонікам і діабетикам, а до них, між іншим, належить більше половини дорослих.

Діабет, ішемічна хвороба серця, гіпертонія, як і пов’язаний з ними атеросклероз, - це багато в чому результат надлишкового споживання тваринної їжі, багатої насиченими жирами та «поганим» холестерином (саме він відповідає за утворення бляшок, що забивають кровоносні судини).

Ось чому людям із серцево-судинними недугами лікарі пропонують обмежувати споживання жирних продуктів, багатих холестерином. Однак на індичину обмеження не поширюються: 100-грамова порція вареної грудинки (це шматок розміром з пачку масла), містить усього один грам жиру - фактично на рівні статистичної погрішності. Що ж стосується холестерину, то навіть у щуці з камбалою його на три міліграми більше, ніж у грудинці індички. Введення в меню індички замість яловичини зі свининою дозволяє нормалізувати рівень холестерину.

Менше калорій

Індичина низькокалорійна, тому в багатьох дієтах для схуднення вона входить у список дозволених продуктів. Найбільш дієтична частина індички - це грудинка без шкіри: в 100 грамах усього 119 кілокалорій, тоді як крила та ніжки - пожирніші: 208 і більше калорій на 100 грам. М’ясо зі шкірою значно масніше і містить більше холестерину, тому дієтологи радять шкірочку знімати, а саме м’ясо запікати або відварювати, тому що смаження збільшує калорійність продукту.

Грудинка індички - це біле м’ясо, а от ноги, крила - темне. Якщо ви стежите за фігурою, то вибирайте біле м’ясо, у ньому багато білка та вітамінів, зате мало жиру.

Щоби наїстися

Незважаючи на скромний вміст жиру та невисоку калорійність, індичка - продукт дуже поживний.

Головне її багатство - це білок, що служить основним матеріалом для побудови клітин і тканин організму. За його вмістом (у середньому 19,5-21 грамів на 100 г) індичина перевершує яловичину (18,6 г), свинину (14,3 г) і баранину (15,6 г). Більше протеїну міститься хіба що у свинячих ніжках і в м’ясі лося.

Вітаміни

М’ясо індички поставляє в наш організм безліч вітамінів (А, B2, B6, B12 і добову норму вітаміну РР), а також мінерали (залізо, магній, селен, калій, марганець, цинк). Можна довго перераховувати, яку функцію виконує кожний з них: наприклад, вітаміни групи В необхідні для вироблення організмом енергії, а селен запобігає виникненню онкологічних захворювань.

Однак правда в тім, що в процесі травлення організм наш взаємодіє з вітамінами та мінералами не окремо, а в комплексі. Одні речовини, що потрібні йому, він витягає, непотрібні - відкидає. Про «індичий» набір вітамінів і мінералів можна з визначеністю сказати: всі разом вони зміцнюють імунітет, зберігають молодість, запобігають раковим захворюванням, а також поліпшують стан кісток, волосся та крові.

В індичці більше заліза і натрію, ніж у яловичині. Через високий вміст натрію, м’ясо індички буде смачним з мінімальним додаванням солі, що дуже корисно для здоров’я. А фосфором воно багато практично так само, як і риба.

Жодної алергії

Індичка - це гіпоалергенний продукт. Про епідемії алергії сьогодні говорять дуже часто - виявляється, реакцію може давати майже будь-який продукт, в основному харчові білки природного походження. Індичка в провокуванні алергійних реакцій практично не помічена.

Універсальна їжа

Індичка гарна тим, що вживати її можна і як монопродукт, і з будь-яким гарніром - овочевим або складним. Вибір гарніру для такого м’яса - справа смаку. Суворих догм немає. І спосіб приготування підійде будь-який - можна запікати, тушкувати, відварювати, готувати на грилі.

Підводячи підсумок, можна стверджувати, що індичка майже ніяких шкідливих властивостей не має. Однак слід пам’ятати, що людям, які страждають хворобами нирок або подагрою, індичатина не принесе користі, тому що в ній міститься велика кількість білка. Таким пацієнтам потрібно обмежити вживання даного м’яса.

15.12.2016


Переглядів: 1139

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1166 від 23.04.2024p.
¤ 
Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Цей первинний матеріал використовуватимуть для лікування травм спинного мозку. Про це на своєму Telegram повідомив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш....

¤ 
У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

П’ять громад Рівненської області візьмуть участь у загальнонаціональному проєкті ЮНІСЕФ «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату». Це Гощанська, Рівненська, Костопільська, Радивилівська та Вараська....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21207)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17346)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14573)
• Допомога під час карантину [967] (14499)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14334)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14147)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14019)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13993)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13986)
• Живи до ста! [965] (13968)
• Бюджет і ми… [965] (13906)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13898)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13772)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13679)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13674)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13624)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13232)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13206)

ТОП-15 свіжого номера:

• Збільшено грант для Рівного від корпорації НЕФКО (194)
• Три простих напої для профілактики тромбозу (47)
• Як шкіра може розповісти вам про здоров’я серця? (47)
• Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані (46)
• Чому темніє в очах, коли ви встаєте з ліжка? (45)
• Прості способи знизити кров’яний тиск (45)
• Зіткнення автомобіля з велосипедом (45)
• У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей (45)
• П’яний водій збив пішохода (32)
• Переходив дорогу і потрапив під авто (31)
• У трьох закладах Рівненщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (30)
• Переправляв за кордон чоловіків з «інвалідністю» (30)
• Постачали наркотики до колонії (29)
• У Березному в ДТП постраждав неповнолітній пішохід (29)
• У Вараському районі загинув мотоцикліст (29)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"