Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №798 від 23.02.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

25 випадків, коли вам доможуть використані чайні пакетики

25 випадків, коли вам доможуть використані чайні пакетики

Зазвичай, використані чайні пакетики відправляються відразу у смітник.

Пропонуємо вашій увазі 25 порад, як можна використати їх у побуті.

1. Захистити посуд від іржі. Протріть металеве кухонне начиння вологим пакетиком чаю. Таніни, які знаходяться у його складі, захистять посуд від окислювання і не допустять утворення іржі.

2. Використовувати як приправу до макаронів і круп. Спробуйте поекспериментувати зі смаком улюблених продуктів. Закиньте чайний пакетик у каструлю з водою, дочекайтеся закипання, дістаньте і покладіть у воду макарони або крупу. Готова страва стане пахучішою і придбає незвичайний присмак. Як приправа відмінно підходять чаї з добавками, наприклад жасминовий або ромашковий.

3. Позбавити м’ясо жорсткості. Не дуже м’яке м’ясо врятує маринад з неміцного чаю, до якого можна додати воду або вино. Залишіть продукт маринуватися на кілька годин. Чай зробить м’ясо ніжним і додасть йому вишуканий аромат.

4. Видалити жир з посуду. Опустіть використані пакетики в гарячу воду й замочіть у ній брудний посуд - за ніч таніни розчинять весь жир. Наступного дня ви видалите всі забруднення без проблем. І агресивних хімікатів.

5. Очистити дерев’яні поверхні. Повторно заварений чай можна використовувати для чищення й полірування меблів і підлоги. Він видаляє застарілий бруд, надає поверхні блиск і навіть робить подряпини менш помітними.

6. Позбавити руки неприємного запаху. Із запахом риби, цибулі або часнику допоможуть упоратися старі чайні пакетики. Протріть ними руки після готування, і неприємного аромату наче й не було.

7. Нейтралізувати побутові запахи. Сухі використані пакетики позбавлять холодильник, відро для сміття та будь-яке інше місце в будинку від неприємного запаху. Вам залишиться тільки регулярно їх міняти.

8. Усунути запах із взуття. Аналогічним чином можна позбавити взуття неприємного запаху. Чай до того ж збере з нього надлишки вологи.

9. Використовувати як освіжувач повітря. Додайте пару крапель ефірної олії на висушений чайний пакетик і одержите сухий ароматизатор повітря. З огляду на те, що пакетики, як правило, мають нитку, проблем з «установкою» освіжувача не виникне. Коли запах вивітриться, можна знову капнути олію й повернути ароматизатор до життя.

10. Почистити килими. Щоб видалити забруднення з килимів за допомогою використаного чаю, потрібно спочатку підготувати достатню кількість пакетиків. Зберігайте їх у холодильнику в ємкості з водою, щоб вони не зіпсувалися. Коли збереться потрібне число, розкрийте пакетики і просушіть вміст - чай має бути злегка вологим. Потім розсипте чаїнки по килимовому покриттю, дочекайтеся, коли вони висохнуть, і пропилососьте. Бруд і неприємний запах зникнуть разом з ними.

11. Використовувати як склоочисник. Удруге заварений чай також добре справляється із забрудненнями на скляних і дзеркальних поверхнях. Потрібно тільки розпорошити розчин і витерти його насухо ганчіркою без ворсу.

12. Прогнати домашніх шкідників. Миші, павуки та інші комахи не люблять запах чаю. Розкладіть використані чайні пакетики в можливих місцях їхнього перебування, і шкідники залишать будинок. Для більшої ефективності можете просочити пакетики олією перцевої м›яти.

13. Видалити бородавки. Гарний засіб для рятування від бородавок - використані пакетики із зеленим чаєм. Прикладіть такий охолоджений компрес до бородавки на 15 хвилин, потім поміняйте пакетик і потримайте ще 15-20 хвилин. Повторюйте процедуру кілька днів. Незабаром бородавка почорніє і відвалиться.

14. Зупинити кровотечу. Старий чайний пакетик також може зупинити невелику кровотечу, отриману, наприклад, під час гоління. Прикладіть його до ушкодженої області. Таніни, що містяться в чаї, поліпшать зсідання крові і прискорять загоєння рани.

15. Позбутися синців і укусів. Використовуйте прохолодні вологі пакетики, щоб упоратися із синцями й укусами. Вони непогано вгамовують біль і прискорюють загоєння.

16. Побороти шкірні інфекції. Чай добре справляється з такими захворюваннями, як кон›юнктивіт, виразка або герпес. Достатньо лише прикласти теплий вологий пакетик до ураженої шкіри, і процес загоєння прискориться.

17. Використовувати як ополіскувач для рота. Слабкий розчин чаю (особливо зеленого або м›ятного) відмінно рятує від запаху з рота. Також він допомагає впоратися з виразками в роті й зупинити кровотечу від видаленого зуба.

18. Зменшити кола й припухлості під очима. Остудіть використані чайні пакетики в холодильнику і покладіть їх на очі. Кофеїн, що міститься в чаї, зменшить темні кола та припухлості, а антиоксиданти забезпечать гарну циркуляцію крові.

19. Зволожити суху шкіру обличчя. Холодний чайний розчин чудово воложить суху шкіру. Наносьте його на попередньо очищене обличчя за допомогою розпилювача або звичайного ватяного диска. Особливо помітним буде ефект від зеленого чаю.

20. Пом’якшити шкіру ніг. Теплі ванночки з використаними чайними пакетиками допоможуть навіть грубій шкірі стіп. Вони усунуть неприємний запах, пом›якшать мозолі й наситять шкіру.

21. Прийняти антиоксидантну ванну. Чай містить багато антиоксидантів, які оздоровлюють організм і виводять з нього токсини. Ви можете прийняти живлющу ванну, усього лише підвісивши використаний пакетик до включеного крана або кинувши його прямо у воду. Крім того, можна робити інгаляторні ванночки для обличчя - ця процедура теж дуже корисна.

22. Зволожити волосся. Після використання шампуню промийте голову слабким чайним розчином. Це зволожить і наситить волосся, а також прискорить його ріст.

23. Упоратися із сонячним опіком. Використаний чайний пакетик - прекрасний помічник для тих, хто обгорів на сонці. Щоб вилікувати опік, замочіть у глечику теплої води три пакетики чорного чаю. Дочекайтеся, коли вода стемніє й досягне кімнатної температури, після чого промокніть розчином м›яку тканину і протріть нею обпалену шкіру. Дозвольте чаю всотатися - не змивайте й не стирайте його. При необхідності повторіть процедуру. Наступного дня опік значно ослабне або зникне зовсім.

24. Подбати про рослини. Чай неймовірно корисний для кімнатних і садових рослин. Слабкий чайний розчин захищає від грибкових інфекцій, а висушений чай служить як азотним добривом, так і засобом проти гризунів.

Крім того, старі чайні пакетики можна використовувати як дренаж для квіткових горщиків: покладіть кілька штук на дно, і земля не буде висипатися, а вода зможе вільно витікати.

25. Використовувати для творчості. Чай - гарний природний барвник. Спробуйте використати його, щоб зостарити папір або офарбити білу тканину в коричневий, жовтогарячий або блідо-зелений колір.

23.02.2017


Переглядів: 1296

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21064)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17207)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14463)
• Допомога під час карантину [967] (14378)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14221)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14031)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13906)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13876)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13858)
• Живи до ста! [965] (13848)
• Бюджет і ми… [965] (13783)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13773)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13654)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13565)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13563)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13502)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13114)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13096)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (743)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (83)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (78)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (77)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (75)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (74)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (74)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (73)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (73)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (72)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (71)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (71)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (70)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (67)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (65)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"