Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №816 від 29.06.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Абітурієнт-2017

Школа професіоналізму, доброти, любові до людей та милосердя

Школа професіоналізму, доброти, любові до людей та милосердя

Молодших медичних працівників європейського рівня готують у Рівненському державному базовому медичному коледжі

Рівненський державний базовий медичний коледж - один із перших на Рівненщині серед навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації. Молоді люди тут не тільки здобувають освіту, а й займаються волонтерською діяльністю, беруть участь у благодійних акціях, допомагають самотнім та літнім людям. «Таким чином, - наголошує директор РДБМК професор, доктор медичних наук, заслужений лікар України Ростислав САБАДИШИН, - майбутні фахівці розвивають особистісні якості, необхідні хорошому медику: професіоналізм, доброту, любов до людей та милосердя»

Престиж навчального закладу зріс і в Україні, і закордоном

Історія медичного коледжу бере відлік ще з 1945 року, коли у приміщенні пологового будинку, що на вулиці Соборній, відкрили Рівненську фельдшерсько-акушерську школу з підготовки медичних спеціалістів середньої ланки. 24 червня 1954 року, згідно з наказом Міністерства охорони здоров’я, фельдшерсько-акушерська школа була перейменована в Рівненське медичне училище, яке з 10 березня 1979 року стало базовим для Рівненської, Волинської та Тернопільської областей. За цей час тричі змінилася назва навчального закладу, змінювалися його керівники, але незмінним залишалося одне - підготовка кваліфікованих медичних кадрів.

- Сьогодні ринок праці надзвичайно потребує медичних, фармацевтичних працівників, - упевнений відповідальний секретар приймальної комісії Рівненського державного базового медичного коледжу Дмитро ЛИСИЦЯ. - Адже понад 70 відсотків працівників лікувально-профілактичних закладів становить середній медичний персонал: медичні сестри, фельдшери, яких готують медичні коледжі. Стрімкий розвиток приватної медичної практики збільшує потребу в наших випускниках щороку. У зв’язку з цим упродовж останніх років значно зросла матеріальна та навчально-наукова база коледжу, підвищився науковий рівень викладацького складу, вдосконалюються форми й методи навчально-методичної та наукової роботи. Викладацький колектив фармацевтичного відділення поповнився випускниками провідних ВНЗ України зі Львова, Харкові та Вінниці. Престиж навчального закладу зріс і в Україні, і закордоном. Клінічні дисципліни студентам викладають не тільки педагоги коледжу, а й досвідчені фахівці з практичної охорони здоров’я.

Коледж тісно співпрацює з аптечними закладами Рівненської області. Так, за сприяння голови правління ТДВ «Рівнефармація» Володимира Синяка для оснащення профільних кабінетів було надане лабораторне та аптечне обладнання. Основну частину спеціальних дисциплін і, зокрема, з технології ліків проводять висококваліфіковані спеціалісти безпосередньо на виробничих базах (аптеках з виготовленням). Додатково створений навчальний комплекс для занять студентів-фармацевтів: асептична, лекційні аудиторії на 180 осіб, лабораторії.

Майбутнім фармацевтам – максимально якісні знання і практичні навички

Для повного наближення освітнього процесу до реальних умов праці у коледжі сім років тому було створено навчальну аптеку - прототип торгового залу класичного аптечного закладу, облаштованого відповідно до вимог чинного законодавства. Тут відбуваються заняття з профільної для студентів-фармацевтів дисципліни - організації та економіки фармації. Майже кожна лабораторія, кабінет, лекційний зал фармацевтичного відділення оснащені інформаційними дошками або мультимедійними комплексами, іншими сучасними навчальними пристосуваннями.

Ще одна особливість підготовки фармацевтів - комплекс для вивчення лікарських рослин. Комплекс складається з присадибної демонстраційної ділянки, на якій зростає більше 80 видів лікарських рослин, фармацевтичної хатки, де проводяться теоретичні і практичні заняття, а також кабінету фармакогнозії. Практику з фармакогнозії студенти проходять на базі Кременецького ботанічного саду і в Карпатах, у високогірному біологічному стаціонарі Пожижевська.

Починаючи з 2008 року, на базі навчального закладу проводиться післядипломна освіта з підвищення кваліфікації та спеціалізації молодших медичних та фармацевтичних спеціалістів з 41 тематичного циклу та 50 спеціальностей з річним контингентом більше 3000 слухачів. У структуру РДБМК входить Костопільська філія, яка готує молодших медичних фахівців за напрямом «Охорона здоров’я» зі спеціальностей: «Сестринська справа» і «Акушерська справа». Підтримуючи прагнення до розвитку працюючих середніх медичних працівників та розуміючи важливість ступеневої освіти, цьогоріч коледж відновить навчання медичних сестер на бакалавраті вечірнього відділення.

Інноваційна професійна, практична та наукова підготовка студентів

Рівненський державний базовий медичний коледж тісно співпрацює з Тернопільським національним медичним університетом ім. І. Горбачевського, Львівським медичним інститутом, Національним фармацевтичним університетом (м.Харків), лікувально-профілактичними та аптечними закладами Рівного та області, Державною інспекцією з контролю якості ліків тощо. У рамках співпраці ефективно використовується науково-педагогічний потенціал, навчально-лабораторні та практичні бази, організовується підвищення кваліфікації викладачів у вигляді стажування на кафедрах та клінічних базах, спільно проводяться науково-дослідні роботи, розробка навчально-методичного забезпечення, удосконалюється модель сучасного молодшого спеціаліста та створюється модель спеціаліста-бакалавра.

Медичний коледж володіє всім необхідним, а головне - має потужну інфраструктуру для забезпечення інноваційної професійної, практичної та наукової підготовки студентів при здобутті ними кваліфікації молодшого спеціаліста та бакалавра відповідно до вимог навчальних планів і програм, індивідуальних здібностей та інтересів. Є чотири навчальні корпуси загальною площею більше 22 тисяч квадратних метрів, три гуртожитки на шістсот студентів. Для проведення практичних занять в лікувально-профілактичних установах міста на основі безкоштовної оренди функціонує 24 навчальні кімнати, кабінети і лабораторії. Використовуються практичні бази в лікувально-профілактичних закладах Рівного та в центральних районних лікарнях Рівненської області.

Для забезпечення навчального процесу в семи комп’ютерних класах коледжу використовується 170 персональних комп’ютерів. Всі вони об’єднані у локальну мережу з правом доступу в світову систему Internet, працює Інтернет-клуб для студентів і викладачів. Це дає можливість проводити комп’ютерне тестування з дисциплін та підготовку до ліцензійного іспиту «КРОК М» з медсестринської справи, вивчати іноземні мови, користуватися банком інформації з лекційного матеріалу. Медичний коледж функціонує не тільки як навчальний медичний заклад, але й займається науковою діяльністю. Діє відповідна лабораторія, провідний напрямок якої - вільно радикальне окислення ліпідів, визначення рівня середніх молекул.

До послуг студентів і викладачів - 2 бібліотеки і 2 читальні зали, в яких також встановлено 20 комп’ютерів. Для занять з фізичного виховання використовуються спортивний зал, тренажерний зал, літній спортивний комплекс.

Кожен викладач коледжу – неординарна творча особистість

Студентське життя - це не тільки лекції, семінари та практичні заняття, а ще й вечори відпочинку, цікаві зустрічі, конкурси, екскурсії. Студенти охоче беруть активну участь у гуртках художньої самодіяльності. Виховна робота колективу спрямована на формування всебічно розвиненої особистості медичного працівника, на відродження національних, духовних, історичних традицій українського народу. Допомогти молодій людині знайти своє місце в сьогоденному житті, підготувати висококваліфікованих спеціалістів, сформувати систему цінностей у студентів - основна мета роботи педагогічного колективу Рівненського державного базового медичного коледжу.

- Кожен викладач коледжу - неординарна особистість зі своїм інтелектуальним потенціалом, організаторськими і педагогічними здібностями, - вважає директор РДБМК Ростислав САБАДИШИН. - Та всіх нас об’єднує любов до своїх вихованців, високе почуття обов’язку і відповідальності, повага один до одного. Педагогічний колектив працює у постійному творчому пошуку, аби перетворити вчорашнього випускника школи на висококласного фахівця, конкурентного на ринку праці в Україні та закордоном. Ті, хто отримав у стінах нашого коледжу путівку в життя, - переконалися у цьому.

29.06.2017


Переглядів: 1220

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21063)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17206)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14462)
• Допомога під час карантину [967] (14376)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14220)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14030)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13905)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13875)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13856)
• Живи до ста! [965] (13847)
• Бюджет і ми… [965] (13782)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13771)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13653)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13564)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13562)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13501)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13111)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13095)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (726)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (80)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (76)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (75)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (73)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (73)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (73)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (71)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (71)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (71)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (70)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (68)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (68)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (65)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (64)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"