Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №845 від 25.01.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс здоров'я

Як запобігти сезонним перепадам артеріального тиску

Як запобігти сезонним перепадам артеріального тиску

Незважаючи на всі принади весни, яку ми чекаємо з нетерпінням, перепади погоди позначаються на стані здоров’я людей. Особливо це стосується тих, хто має проблеми з артеріальним тиском, серцево-судинною системою. Уникнути міжсезонних загострень здоров’я, відрегулювати артеріальний тиск допоможуть доступні природні рецепти, які рекомендує натуропат, народна цілителька Олена СВІТКО.

Рецепти від високого тиску великих лікарів

Настоянка з рути: 100 г рути настояти на 500 мл коньяку 14 днів у період наростання місяця. Пити по 10 крапель тричі на день протягом 6 місяців для очищення судин головного мозку.

Мазь із рути (рецепт св. Хільдегарди): 500 г смальцю, 200 г рути жовтої, 50 г полину, 10 мл трояндової олії. Смалець розігріти, руту й полин перемолоти якомога дрібніше, додати в смалець. Варити на водяній бані 2 години. Процідити, віджати сировину, додати трояндову олію. Мазь використовують у разі ниркових мігреней і гіпертонії в поєднанні з настойкою рути. Мазь потрібно втирати щодня в ділянку нирок. Процедуру проводити біля джерела тепла. Курс лікування — 4-6 тижнів, поки не нормалізується артеріальний тиск.

Рецепт Авіценни (регулює тиск): порошок куркуми приймати на кінчику ножа, запиваючи водою. Вживати тричі на день за 15 хв до їди.

Порошок св. Хільдегарди: 30 г насіння фенхелю, 20 г кореня імбиру, 10 г трави козлятнику лікарського. Усі складові добре перемішати, розмолоти на кавомолці, просіяти через сито. Через 1 годину після їди з’їдати 1 ч. л. порошку. Добре очищає судини (корисний і за гіпотонії): 200 г бруньок каштана кінського, 5 г ванілі, мед за смаком, 2,5 л домашнього червоного вина. Дрібно порізані бруньки покласти в розігріте вино, поварити протягом 30 хв, потім додати ваніль і мед. Коли охолоне, процідити. Вживати тричі на день по 50 мл до їди. Курс — від 14 днів і до зцілення (за рекомендацією лікаря).

Суміш для оздоровлення судинної системи (св. Хільдегарди) і в разі гіпотонії: 100 г ледь розпуклих квіткових бутонів глоду, 700 мл коньяку, по 1 г ванілі та кориці, 30 г меду. Бутони подрібнити, перемішати з медом і спеціями, потім залити коньяком і збовтати суміш 24 рази. Залишити на 12 годин у темному місці, процідити. Приймати за 30 хв до їди по 20 мл тричі на день.

Через 2-3 місяці лікування минає серцевий біль, поліпшується пам’ять, перестає турбувати шум у вухах, менше набрякають ноги.

«М’який» засіб від гіпертонії: 1 склянка меду, 20 мл соку хрону, 20 мл соку моркви, 50 мл соку лимона. Мед і соки добре перемішати. Приймати по 1 ст. л. тричі на день за годину до їди. Курс — від 14 днів і довше.

Старовинний рецепт у разі стенокардії, гіпертонії, ішемічної хвороби. Приготувати дві суміші: 1) змішати 500 г натурального меду і 0,5 л горілки. Нагріти на помірному вогні (постійно помішуючи) до утворення на поверхні білої плівки. Потім зняти з вогню і дати настоятися. 2) Взяти по 1 ч. л. собачої кропиви, сухоцвіту болотного, подрібненого кореня валеріани, гірчаку пташиного й ромашки. Залити 1 л окропу, настояти 30 хв, процідити. Далі змішати обидві суміші й поставити в темне місце на 3 дні.

Приймати по 1 ч. л. двічі на день перший тиждень, з другого тижня — по 1 ст. л. двічі на день, поки весь запас еліксиру не витратиться. Перерва 10—14 днів. Потім приготувати новий засіб, курси лікування повторювати протягом 1 року. Ефект настає не відразу, але пройшовши весь курс, ви позбудетеся болю в серці і високого тиску.

Сім способів боротьби з гіпертонією:

1. Якщо ви відчули, що у вас почервоніло обличчя, злегка нудить, голова «сама не своя», потрібно 15 хв потримати ноги в гарячій воді.

2. Щодня з’їдайте 20—30 розтертих із медом ягід калини. Краще робити це в другій половині дня, тому що калина і мед надають заспокійливу дію.

3. Одну чайну ложку меленої кориці розмішати в 1 склянці кефіру, випити перед сном.

4. Провести очищення судин. Перемолоти на млинку для м’яса 1 кг хрону, залити 3 л води. Не настоювати, перемішати і того ж дня починати пити по 1 ст. л. тричі на день. Можна розвести водою, якщо настій здасться занадто гострим. Курс лікування тривалий, до 3 місяців.

5. Коли з’явиться кропива, слід ввести її в раціон у вигляді борщів, салатів, добавок до інших страв. У сухому вигляді її можна використовувати як приправу. Також зміцнює судини хвощ польовий, багатий кремнієм.

6. Одну столову ложку магнезії розчинити в 1 л теплої води, додати сік 1 лимона і 1 ст. л. меду. Рідину пити протягом дня невеликими порціями. Часто від гіпертонії страждають люди, в організмі яких спостерігається нестача магнію. Він міститься в маку, гречці, зеленому горошку, бобових культурах (особливо в сої), спаржі, зеленому чаї.

Очищення організму (рецепт чеського духовного майстра Франциска Бардока): розчиняє і виводить з організму токсини; очищає судини й активує нервову систему, очищає травний тракт і всю ендокринну систему; регулює кровообіг та артеріальний тиск. Корисно як за гіпертонії, так і гіпотонії). 2 ст. л. свіжого соку лимона, 2 ст. л. сиропу шипшини (є в аптеках, в магазинах), 200 мл води, трохи червоного пекучого або кайенского перцю.

Розвести сік лимона водою, додати перець. До суміші додаємо сироп шипшини. Приймати курсами по 2 тижні, починаючи в період повного місяця. Пити по 100 мл тричі на день за 30 хв до їди. Перерва між курсами — 2 тижні.

Перевірені допоміжні засоби

Каштановий мед рекомендується в разі серцево-судинних захворювань, тромбофлебіту, підвищеного артеріального тиску.

Настій зеленого чаю (негарячий) корисний для зниження тиску і вимивання «шкідливої ​» солі.

Суміш соків від гіпертонії: сік буряку і сік свіжого огірка в рівних частинах — пити ковтками протягом дня (до 300 мл на день).

Лікувальний часниковий салат: увечері розтерти 3—4 зубчики часнику зі 100 г натертого кореня петрушки, заправити маслиновою олією, посолити, додати, за бажання, ще якісь спеції. Вранці намазати трохи салату на шматок хліба і з’їсти.

Лікувальний компот: 100 г свіжих або сухих ягід малини або малинового варення запарити склянкою окропу, через 10—15 хв додати 1 ст. л. меду. Приймати перед сном.

Суміш для сердечників: по 100 г гречаних висівок, гречаного меду, ядер волоського горіха. Висівки можна замінити змеленою несмаженою гречаною крупою. Горіхи подрібнити. Всі компоненти змішати з медом. Вживати в пісні дні (середа і п’ятниця) по 100 г суміші. Запивати чаєм із буркуну — 1 ст. л. сировини на 1 склянку окропу. Суміш не тільки чистить судини, а й допомагає за ендокринних захворювань. Якщо довго постити на ній, то можна позбутися вузлів щитоподібної залози.

Фіторецепти для підвищення артеріального тиску

Паста з журавлини, меду, ядер волоських горіхів (по 200 г), настоянки елеутерококу (20 мл). Журавлину помити, перемолоти на млинку для м’яса. Ядра волоських горіхів також подрібнити. Обидві маси змішати, додавши при цьому мед. У готову пасту додати настоянку елеутерококу. Приймати в першій половині дня, запиваючи зеленим чаєм або невеликою кількістю домашнього червоного вина. Курс — 14 днів.

Золотий корінь (родіола рожева), один із кращих імуностимуляторів, корисний за гіпотонії. Готуємо сироп: 1 ч. л. кореня, 1 ст. л. цукру, 100 мл окропу. Спочатку готуємо сироп, заливаємо окропом золотий корінь і в термосі цілу ніч настоюємо. Змішуємо сироп із настоєм. Пити по 1 ст. л. у першій половині дня. Курс — 14 днів.

Хворі на гіпо- та гіпертиреоз найчастіше скаржаться на знижений тиск. На жаль, медичних препаратів, що підвищують тиск за одночасного лікувального ефекту цього явища, немає. Зазвичай пропонуються тільки адаптогени на кшталт женьшеню, елеутерококу і т. ін. Тому наводжу кілька найефективніших засобів і рецептів.

№ 1. 2 ст. л. трави грициків варити 2 хв у 0,3 л води, настоювати 15 хв. Пити тричі на день по 100 мл за 30 хв до їди. Курс — 14 днів.

№ 2. 40 г листя дягелю (можна й коренів) залити 1 л окропу, настояти 10 хв (коріння — всю ніч у термосі). Пити після їди протягом дня. Курс — 14 днів.

№ 3. 30 г насіння розторопші варити в 1 склянці води 15 хв, додати воду до об’єму 1 склянки. Пити по 1 ст. л. кожні 2 години. Можна зробити спиртову настойку з подрібненого насіння розторопші (100 г на 0,5 л горілки, настояти 10 днів). Пити по 50 крапель з 50 мл води тричі на день за 30 хв до їди. Курс — 10 днів.

№ 4. Взяти порівну трави чебрецю і цикорію, 10 г суміші залити 1 л окропу, настояти 45 хв. Пити по ковтку протягом дня. Курс — тривалий.

У клімактеричний період за низького тиску: підсмажити і змолоти 50 г кавових зерен, додати 0,5 кг меду і сік 1—2 лимонів, все ретельно перемішати.

Приймати по 1 ч. л. через 2 години після їди. Курс — тривалий.

Горнятко натуральної кави з лимоном корисне для гіпотоніків, астенічних людей, осіб з ослабленою енергетикою, зниженим тонусом.

Як загальнозміцнювальний засіб у разі серцево-судинних захворювань (для гіпертоніків і гіпотоніків) рекомендується приймати по 1 ст. л. меду тричі на день із кефіром, домашнім сиром, фруктами і соками.

Липовий мед показаний як засіб, що зміцнює серцевий м’яз.

Рослинні збори, які нормалізують знижений тиск.

Настій 1: взяти по 1 ст. л. (свіжих або сухих) листя волоського горіха, трави (або коріння) ясенця білого, трави собачої кропиви, залити 0,6 л окропу, настояти 2 години. Пити тричі на день за 40 хв до їди по 100—200 мл. Курс — від 14 днів і довше.

Настій 2: взяти по 30 г трави деревію, грициків, меліси, 20 г дроку красильного (або марени красильної). 2 ст. л. суміші залити в термосі 300 мл окропу, настояти не менше 1 години. Пити ковтками вранці, а ввечері — по 0,5 склянки. Курс — близько 14 днів.

Настій 3: взяти по 50 г трави базиліка, буркуну, рутки, цетрарії ісландської (ісландський мох), листя чорної смородини, голок сосни, меліси, волоського горіха, лаванди, гадючника в’язолистого. Варити 2 ст. л. суміші в 0,5 л води 10 хв. Пити по 75 мл за 2 години після їди.

Перед лікуванням обов’язково порадьтеся з лікарем!

25.01.2018


Переглядів: 1903

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21072)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17214)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14468)
• Допомога під час карантину [967] (14384)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14228)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13910)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13884)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13863)
• Живи до ста! [965] (13856)
• Бюджет і ми… [965] (13790)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13659)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13567)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13510)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13119)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (927)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (81)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (79)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (79)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (78)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (73)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"