Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №870 від 20.07.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Як правильно поєднувати продукти

Як правильно поєднувати продукти

М’ясо і овочі. Спагеті і сир… Є кілька класичних кулінарних дуетів, які ніколи не виходять з моди. Деякі харчові пари не так відомі, але здатні на щось більше, ніж просто порушити ваші смакові рецептори. Ніякої магії тут немає – проста хімія. Активні речовини в одних продуктах стають каталізаторами реакції з речовинами в інших і вивільнити таку кількість корисних мікроелементів, що ніякий мультивітамінний комплекс не зрівняється з цим поєднанням.

У наукових колах цим «правильним» парам навіть наукове обґрунтування дали і відповідну назву – кулінарна синергія. Прибічники такого поєднання продуктів взяти за правило харчуватися не аби як, а за принципом квіткового букета. Тобто цілеспрямовано підбирати і поєднувати продукти в стравах таким чином, щоб вони взаємно посилювали і доповнювали один одного. Це і називається законом харчової синергії. Харчова синергія дозволяє природним способом впливати на організм в різних напрямках і коригувати певні аспекти здоров’я.

Найбільш яскравий доказ існування харчової синергії – традиційна середземноморська дієта. Це – цілий комплекс харчових комбінацій, оптимально збалансованих в біохімічному плані. І в її основі – оливкова олія, яка в комбінації з різними овочами примножує активність їх фітохімічних речовин.

Сьогодні ідеєю харчової синергії цікавляться прибічники правильного харчування, а також навіть шеф-кухарі і гурмани. Ми зібрали 15 пар продуктів, які ідеально підходять один одному і вашому організму.

Помідори + оливкова олія

Пігмент, який забарвлює помідори в червоний колір, називається лікопеном. Він є сильним антиоксидантом. Цікаво, що після короткої термічної обробки рівень лікопена в помідорах підвищується, тому рекомендується частіше готувати томатні соуси і супи. А також засвоєння організмом лікопену і бета-каротину в томатах покращується, коли додати до них корисні жири, такі, як оливкова олія.

Помідор + авокадо

Авокадо – ще одне джерело здорових мононасичених жирів, які потрібні помідорам, щоб віддати нашим клітинам каротоніди.

Помідор + броколі

Як з’ясували ще в 2007 році вчені з університету Ілинойсу, спільними зусиллями помідори і броколі добре борються з ризиком розвитку раку. Окремо ці овочі таких результатів в боротьбі з пухлинами не показували.

Часник + риба

Часник є одним зі способів зробити рибну страву не тільки смачнішою, але і більш кориснішою. Любителі риби не завжди усвідомлюють, що цей продукт – класичний приклад харчової синергії. Мінерали, цинк, мідь, йод і селен працюють разом для наших клітин клітинами містяться в рибі жирних кислот EPA і DHA . Ці жири володіють високими протизапальними властивостями і, по суті, є природним «ліками» від високого холестерину.

При цьому риба, приготована разом з часником, корисніша, ніж риба і часник окремо. Недарма в країнах Середземномор’я завжди панував культ часнику. Його цілющий вплив – протизапальний, імуноактивний, антиканцерогенний – обумовлений дуже високим вмістом алліцину та інших цінних фітохімічних речовин.

Лимонний сік + листова зелень

У середземноморської кухні лимонний сік (натуральний, а не концентрат з пляшечки) – обов’язковий компонент заправки овочевих салатів. Що це дає? Смак? Так, але не тільки. Залізо, що міститься в темно-зеленій листовій зелені, засвоюється швидше і повніше разом з вітаміном С. А у свіжовичавленому лимонному соку його найбільше (в одному середньому лимоні – 35% рекомендованої добової дози вітаміну С). Тому варто у приготуванні салату використовувати цей жовтенький цитрусовий фрукт.

Мигдаль + йогурт

Мигдаль, як і інші продукти , що містять жиророзчинні вітаміни ( A , D і E ), потребує «напарника» – такого, як йогурт, щоб ці вітаміни краще засвоювались. Одна важлива деталь: йогурт не повинен бути знежиреним!

Вівсяні пластівці + молоко

Вівсяні пластівці та молоко не дарма йдуть у компанії. Молоко – це цінне джерело кальцію, а у вівсяних пластівцях вдосталь магнію, який просто життєво необхідний для засвоєння кальцію. Додайте до пластівців з молоком інжир або банан – вони стануть чудовими натуральними підсолоджувачами.

Цільні злаки + часник та цибуля

Залізо і цинк, що містяться в цільнозернових продуктах, мають низьку біодоступність, тобто вони метаболізуються (проходять хімічну трансформацію) швидше, ніж організм встигає їх засвоїти. Справа в тому, що в цільнозернових, крім звичних нам корисних речовин (той же цинк і залізо), містяться мінерали, з якими вони зв’язуються, а це негативно позначається на їх поглинанні організмом. Дослідження показали, що продукти з високим вмістом сірки, такі як цибуля і часник, допомагають цільнозерновим віддавати більше корисних речовин.

Темний шоколад + яблука

Ця парочка буде не тільки задовольняти вашу пристрасть до солодкого. Разом темний шоколад і яблука мають потенціал, який може поліпшити здоров’я серцево-судинної системи. У шкірці яблук міститься флавоноїд кверцетин, який діє як протизапальний засіб. З іншого боку, какао в темному шоколаді багате катехинами, антиоксидантами, які допомагають запобігти затвердінню артерій. Коли вони працюють у парі, результат виходить просто дивовижним.

Зелений чай + лимон

Зелений чай і лимон – це не просто смачне, але і дуже корисне для організму поєднання. Тому обов’язково включіть його у свій раціон. При додаванні лимонного соку в чай відбувається семиразове збільшення знову ж таки корисних ферментів – катехинів. Вони важливі для боротьби з онкологічними захворюваннями, запобігають старінню організму і зміцнюють імунітет.

Морква + волоські горіхи

Морква багата каротином, а волоські горіхи – вітаміном Е. Разом ці речовини здатні творити справжні дива. Вітамін Е сприяє кращому засвоєнню каротину і перешкоджає його руйнуванню. Це поєднання покращує зовнішній вигляд шкіри, волосся, нігтів, а також зміцнює імунітет, позитивно впливає на пам’ять і увагу.

Яловича печінка + болгарський перець

Печінка і болгарський перець дуже корисні для здоров’я людини самі по собі, а в поєднанні один з одним ці два продукти – ідеальна страва. Яловича печінка – це цінне джерело заліза. А цей елемент краще засвоюється в компанії з вітаміном С , якого досить багато в болгарському перці. До цієї парочки можна сміливо додавати томати, цибулю, броколі, шпинат і селеру . Вийде дуже смачний і поживний обід.

Куркума+ чорний перець

Активна речовина в чорному перці називається пиперин . Він здатний розганяти метаболізми і працювати як протизапальний, антисептичний і антибактеріальний засіб. У поєднанні з куркумою, чорний перець збільшує відсоток біодоступності у багато разів , що означає , що всі корисні речовини з цих спецій будуть використані на 100 % .

Куряче м’ясо + гречка

У цьому варіанті поєднується цинк і вітамін B6. Цинк є одним з основних елементів обміну речовин. При його дефіциті погіршується пам’ять, увага, зменшується імунітет, гірше і довше заживають рани, а на естетичному рівні – стають крихкими нігті і волосся. Вітамін В6 відіграє дуже важливу роль у функціонуванні нервової системи, регулює вироблення жіночих гормонів, бере участь в роботі імунної системи. Вітамін міститься у багатьох харчових продуктах, але для його засвоєння потрібен цинк.

Мед + імбир

Поєднання імбиру з медом має протизапальний ефект і загальнозміцнюючу дію. Вся справа у взаємодоповненні ферментів . Якщо настояти напій на меді і імбирі, то можна отримати найкращий натуральний засіб для зміцнення імунітету. Пити його можна в міжсезоння замість звичайного чаю, щоб захистити організм від простудних та інфекційних захворювань.

20.07.2018


Переглядів: 1615

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21069)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17211)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14466)
• Допомога під час карантину [967] (14380)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14224)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14033)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13907)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13879)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13860)
• Живи до ста! [965] (13852)
• Бюджет і ми… [965] (13786)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13777)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13657)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13567)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13565)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13504)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13117)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13099)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (815)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (87)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (80)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (79)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (79)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (77)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (77)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (77)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (77)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (76)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (76)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (75)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (75)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (70)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (67)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"