Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №894 від 09.01.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Дитяче пюре. Як вибрати кращий дитячий пюре

Дитяче пюре. Як вибрати кращий дитячий пюре

Одного разу материнського молока дитині стає об'єктивно недостатньо, значить, пора вводити в якості першого прикорму дитяче пюре.

Коли вводити дитяче пюре в раціон?

ВООЗ рекомендує вводити в раціон дитяче пюре при нормальному грудному вигодовуванні з 6 місяців.

Знайомство з новим видом пюре починайте з маленькою порції, буквально на кінчику чайної ложки. Після першого прийому нової їжі поспостерігайте за дитиною, чи не з'явилися в протягом доби будь-які симптоми неприйняття - порушення стільця або висипання. Якщо все пройшло добре, то можете запропонувати малюкові 1-2 ч. Л. пюре. При нормальній реакції організму, що росте обсяг пюре в день повинен складати 25-40 м Малюки після року можуть їсти вміст повної стограмовій баночки.

Олена Мотова, лікар-педіатр: «Дитяче пюре вводити в раціон потрібно з 6 місяців, але іноді, за призначенням лікаря, прикорм вводять у віці з 4 до 6 місяців. Раніше 4 місяців прикорм не потрібен, оскільки ризик харчових алергій і проблем з травленням значно перекриває потенційну користь від нього.

Дізнатися, що дитина готова до прикорму, можна за такими ознаками: якщо він може брати губами їжу з ложки, вміє самостійно сидіти, подвоїв вагу при народженні, проявляє інтерес до того, що їдять батьки, може відвертати голову, коли не хоче і якщо у нього прорізалися зуби.

Травна система дитини в цей період дозріває, і поступове введення прикорму у вигляді пюре не тільки додає необхідні вітаміни і мінеральні солі, але розвиває смак і м'яко адаптує дитину до подальшого їжі з сімейного столу».

Види дитячого пюре

По складу пюре діляться на:

Овочеві

Цей вид пюре - перший продукт в раціоні дитини після грудного молока і молочних сумішей. Почніть з однокомпонентного прикорму: гарбузового, морквяного, кабачкової. Завдяки такому продукту ви зможете точно визначити, на що саме могла виникнути харчова алергія. Не поспішайте купувати дитяче пюре з капусти і бобових - вони провокують підвищене газоутворення, а також пюре з картоплі - може викликати харчову алергію. Зазвичай першим прикормом є овочеве пюре із зелених або светлозабарвлених овочів.

Фруктові

Після знайомства з овочевими пюре можна переходити до фруктів. Спочатку також вводите однокомпонентні неалергенні види (груша, абрикос, банан, слива, яблуко), а потім - багатокомпонентні види. В якості першого фруктового прикорму вибирайте пюре з фруктів, що ростуть у вашому регіоні: яблук, груш і слив. Також при виборі пюре намагайтеся орієнтуватися на сезонні фрукти. Пюре з екзотичних фруктів купуйте тільки, коли вашому малюкові буде не менше року.

Ягідні

Ягоди потенційно алергенні, тому вводите пюре з ягодами пізніше і дуже акуратно. Найменш алергенної вважається смородина, вважається, що її можна починати їсти малюкові в 7 місяців, і все ж краще прибережіть її до року. Потім поступово вводите чорницю, ожину і агрус. Більш алергенні малину і полуницю включайте в раціон пізніше за інших ягід.

М'ясні

Цей вид пюре потрібно вводити в раціон не раніше овочевого і фруктового. Завдяки вживання м'ясного пюре, у дитини знижується ризик виникнення анемії і проблем з імунітетом. Сьогодні виробники пропонують 2 основних види м'ясного дитячого пюре: з чистого м'яса або птиці і суміш м'яса з овочами або кашами. Також можна зустріти дитяче харчування, приготовлене з декількох сортів м'яса: телятина з курчам, телятина зі свининою і т.д. Подібний вид пюре можна давати малюкові тільки в тому випадку, якщо він вже знайомий з кожним з продуктів, що входять в нього. Зверніть увагу на так звані дієтичні м'ясні пюре - суміші овочів або круп з м'ясом: в них, як правило, концентрація м'яса невелика при цьому вони поживні і ситні. Особливо такі суміші корисні для дітей, у яких засвоєння м'яса відбувається не дуже легко. Вводити м'ясо в раціон дитини потрібно, також починаючи з монокомпонентних дитячих пюре з мінімальною кількістю добавок: курка, кролик, індичка, нежирна яловичина і свинина. Комбіновані пюре вводите приблизно з 9 місяці.

Рибні

Риба високоалергенні, тому в раціон дитини вводити її слід не раніше 9 місяців, а дітям-алергікам - тільки за рекомендацією лікаря. Риба дуже важлива для дитини: в ній міститься білок, фосфор, залізо і багато вітамінів. А головне - риба є джерелом поліненасичених жирних кислот Омега-3, які беруть участь в будівництві клітинних мембран і в обміні речовин в тканинах організму. В якості першого рибного прикорму вибирайте нежирні сорти риби: хек, камбалу, минтай, пікшу, тріску.

За ступенем подрібнення пюре діляться на:

- гомогенізоване (розмір часток до 0,3 мм), призначене для дітей 4-6 місяців;

- пюреобразной (розмір часток до 1,5 мм), призначене для дітей 7-9 місяців;

- крупноизмельченной (розмір часток до 3 мм), призначене для дітей старше 9 місяців.

В останніх двох, як правило, вже містяться спеції, а також можлива заміна води на м'ясний бульйон.

Дитяче пюре. Правила вибору:

Купуйте пюре, відповідне віковій групі вашої дитини. Інформацію про вікової аудиторії, для якого призначений продукт, шукайте на упаковці.

Подивіться термін придатності продукту. Справжнє дитяче пюре повинно зберігатися в закритому вигляді не більше 2 років (а з додаванням молока або вершків - менше), а у відкритому - не більше 3 днів і в холодильнику.

У якісному дитячому пюре не повинні бути додані консерванти, барвники, харчові добавки, сіль і цукор. В ідеалі, в складі пюре повинні бути тільки вода і вказаний на упаковці інгредієнти:

- овочі

- фрукти

- ягоди

- м'ясо

- риба.

Дитяче пюре продається в різних упаковках, кожна з яких має свої переваги: ??скло добре тим, що небажані домішки від упаковки не впливають на якість продукту; металеві банки, як правило, мають більший термін зберігання; картонні упаковки більш бюджетний, в порівнянні з іншими упаковками.

Купуйте продукт в упаковці без деформації і інших вад.

Ірина Грачова, лікар-педіатр, консультант з дитячого харчування friso: «Батькам, які купують готове дитяче пюре, я раджу спочатку пробувати його самим: якщо їх різко відштовхує смак і запах продукту, краще не давати його малюкові.

Також серед батьків є любителі сої. Продукт непростий, неоднозначний, але в раціоні дитини він точно повинен бути відсутнім. Якщо бачите в складі покупного дитячого пюре сою - відмовтеся від нього.

Найчастіше мами воліють робити пюре самі: процес приготування нескладний, швидкий і мами більшою мірою впевнені в якості того, чим годують малюка. Але все ж одну-дві баночки готового дитячого пюре можна мати про запас (звичайно, стежачи за терміном придатності), не рідкісні випадки, що дітям не подобається домашнє пюре, тому у малюка повинен бути вибір».

09.01.2019


Переглядів: 1595

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21070)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17211)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14467)
• Допомога під час карантину [967] (14381)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14224)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14033)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13908)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13880)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13860)
• Живи до ста! [965] (13854)
• Бюджет і ми… [965] (13786)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13779)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13657)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13567)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13565)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13505)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13117)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13099)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (840)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (88)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (81)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (81)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (80)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (78)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (77)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (77)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (77)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (77)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (76)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (75)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (75)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (70)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (69)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"