Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №911 від 02.05.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс політики

Перший сезон виборчого серіалу

Перший сезон виборчого серіалу

І так, президентські вибори 2019 року вже позаду. Ні, буде ще інавгурація. Але це все формальність, яка мало цікава нам – глядачам і учасникам великого серіалу під назвою «Вибори», перший сезон якого ми вже подивились і навіть взяли в ньому участь. Отже, спробуємо підбити підсумки і зрозуміти, яким буде сценарій другого сезону цього дійства.

Висновок перший – оптимістичний

Вибори все-таки відбулись і закінчились усього за два тури. Саме по собі - це перемога нашої демократії. Хоча не факт, що ця перемога була досягнута без допомоги наших закордонних партнерів, для яких політична нестабільність в Україні з усіма її наслідками дуже і дуже не потрібна сьогодні. Але як би там не було - у нас є обраний президент, що вже добре. Володимир Зеленський немає досвіду роботи в політиці й це, за європейськими нормами, теж непогано, адже показує, що наша політична еліта не є таким собі «закритим клубом». Ну і вибори пройшли чесно. Здається все, на цьому оптимізм закінчується.

Висновок другий – песимістичний

Більшість виборців у другому турі голосували не «за», а «проти». Тобто, не важливо хто з кандидатів, що обіцяв. Суспільство розділилось і чітко проголосувало за принципом - «свій», «чужий», «Захід», «Схід» . За даними ЦВК Петра Порошенка найбільше підтримали на Західній Україні, а Володимира Зеленського – на Сході. Так, навіть на Рівненщині пан Зеленський отримав голосів більше ніж діючий гарант конституції, але і тут є просте і зрозуміле пояснення – значна частина населення Рівненщини категорично проти нинішнього економічного курсу влади і готова, на даному етапі, закрити очі на «не свого» кандидата в надії на ДИВО. А це на справді страшно, тому що зрозуміло, що дива може і не бути, і життя пересічних українців не зміниться на краще ні в перші сто днів нового президента, ні за двісті і ні за триста. Взагалі ми наступаємо на ті ж самі «граблі», що і всі роки Незалежності. Не може добрий президент докорінно змінити ситуацію в країні. Для цього потрібні зовсім інші чинники, які від гаранта конституції, з досить обмеженими повноваженнями, не залежать. Хоча так хочеться вірити в ДИВО.

Висновок третій – аналітичний

Президентська кампанія 2019 року стала першою класичною кампанією з 2012 року. Виборчий цикл 2014 – 15 років, коли доволі аматорські політичні сили змогли досягнути реальних результатів, залишився у минулому. Те, що в другому турі виборів одним з кандидатів буде «людина з народу», стало зрозуміло для фахівців мінімум рік тому. Таким чином для більшості учасників нинішніх перегонів змагання було за друге місце і підготовка до парламентських виборів, які і стануть вирішальними у нинішньому політичному циклі. Хто би що не говорив, а Україна – парламентсько – президентська республіка, і Верховна Рада є головним органом влади в країні! І тут варто розібрати результати першого туру, тому що саме під час нього і визначилась група фіналістів, які мають гарні стартові шанси для того, щоб потратити до ВР.

Отже – за кого мешканці Рівненської області в першому турі віддали свої голоси:

Володимир Зеленський (партія «Слуга народу»).

Переможець виборів на Рівненщині – але в області отримав 24,01%, що суттєво менше ніж в цілому по Україні. За результатами першого туру область для кандидата «ЗЕ», є шоста з кінця за показниками, тобто проблемна для партії «Слуга народу» на виборах парламентських. Хоча результат є, і якщо його вдасться захистити на парламентських виборах, то можна сказати, що в нас з?явився новий потужний політичний гравець, та для цього потрібна серйозна робота на місцях, а її, принаймні наразі, щось не видно.

Другий результат у Петра Порошенка і його БПП «Солідарності». Треба сказати, що 22,32% у першому турі є дуже хорошим результатом для штабу Петра Олексійовича в області. Перемога ця була досягнута працею і працею організованою. На нинішніх виборах команда БПП на Рівненщині відпрацювала «по повній». Область для політичної сили Петра Порошенка є пріоритетною – як не як - п?ятий результат по Україні і перспективи набрати достатньо високий результат на парламентських виборах є. Хоча це буде зробити і не просто.

Юля Тимошенко і «Батьківщина». Важко назвати 15,98% голосів в традиційно «пробатьківщиницькій» Рівненській області хорошим результатом. На жаль, штаб кандидата Тимошенко не показав під час передвиборчої кампанії якісної роботи, хоча є досвід і кадровий потенціал. Чому? Не зрозуміло. Може сподівались, що авторитет та харизма «леді Ю» автоматично дадуть можливість кандидатці набрати на теренах Рівненщини високий результат і можна розслабитись. Як би там не було, але стартова позиція «Батьківщини» на початку парламентських перегонів не виглядає дуже привабливою. Хоча є ще час наздогнати «виборчий потяг».

Олег Ляшко і РПЛ. Для цієї політичної сили результати виборів на Рівненщині стали справжнім тріумфом. Олег Ляшко отримав в області майже 10% голосів, а це другий результат лідера Радикальної партії в Україні. І тут немає нічого дивного. Якісна робота лідера і команди, активність у спілкуванні з простими виборцями дали змогу отримати такий результат. Так що початок нової кампанії рівненські радикали зустрічають на доволі впевнених позиціях.

Що стосується інших кандидатів і їх політичних сил, можна відмітити провал пана Кошулинського і ВО «Свобода». Ця політична сила традиційно мала сильні позиції в регіоні. Чому вони не скористались наявністю значної кількості симпатиків своїх ідей і не провели нормальну кампанію - не зрозуміло. Так що результат цього кандидата на Рівненщині у 2,8% є закономірним.

Звісно не можна, аналізуючи результати виборів 31 березня, точно спрогнозувати результати парламентських виборів. По-перше, не всі майбутні їх учасники «засвітились» на президентських перегонах. Тобто, будуть нові гравці, і вони перетягнуть якусь частину виборців. По-друге – ще багато часу до виборів парламентських, і електоральні настрої можуть і, скоріше за все, зміняться. В який бік - не зрозуміло. Але все-таки тенденції ми вже бачимо. Також зрозуміло, що за кожен відсоток голосів виборців, за кожен мажоритарний мандат буде війна і війна жорстка. Так що буде цікаво.

02.05.2019Володимир Конєв


Переглядів: 1687

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1166 від 24.04.2024p.
¤ 
Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Цей первинний матеріал використовуватимуть для лікування травм спинного мозку. Про це на своєму Telegram повідомив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш....

¤ 
У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

П’ять громад Рівненської області візьмуть участь у загальнонаціональному проєкті ЮНІСЕФ «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату». Це Гощанська, Рівненська, Костопільська, Радивилівська та Вараська....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21224)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17357)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14585)
• Допомога під час карантину [967] (14506)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14339)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14158)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14030)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14004)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13996)
• Живи до ста! [965] (13975)
• Бюджет і ми… [965] (13916)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13911)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13782)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13684)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13682)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13630)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13243)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13215)

ТОП-15 свіжого номера:

• Збільшено грант для Рівного від корпорації НЕФКО (389)
• Як шкіра може розповісти вам про здоров’я серця? (58)
• Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані (58)
• Три простих напої для профілактики тромбозу (57)
• У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей (56)
• Чому темніє в очах, коли ви встаєте з ліжка? (55)
• Зіткнення автомобіля з велосипедом (55)
• Прості способи знизити кров’яний тиск (54)
• Переходив дорогу і потрапив під авто (48)
• У трьох закладах Рівненщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (47)
• Переправляв за кордон чоловіків з «інвалідністю» (47)
• У Березному в ДТП постраждав неповнолітній пішохід (46)
• П’яний водій збив пішохода (46)
• Постачали наркотики до колонії (45)
• У Вараському районі загинув мотоцикліст (44)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"