Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №953 від 28.02.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Сучасні сухі суміші для укладання керамічної плитки

Сучасні сухі суміші для укладання керамічної плитки

Сучасні сухі суміші для укладання керамічної плитки. Ще зовсім недавно плиточники були змушені виготовляти розчин самі. Склад виготовляли безпосередньо перед початком облицювання, відмірюючи компоненти "на око". Якість подібного клею безпосередньо залежало від професійних навичок майстра: чи зумів він дотримати дозування. Тепер гідний помічник сухий плитковий клей.

Перші сухі будівельні суміші з'явилися в нашій країні майже десять років тому. Тоді основний асортимент був представлений продукцією західних фірм, з часом його поповнили і вітчизняні марки. Сьогодні на прилавках будівельних магазинів сухі суміші, зокрема клей для кераміки, імпортного та вітчизняного виробництва представлені в рівних пропорціях. Вибір у покупця величезний. Сухі будівельні суміші https://clubmasterov.com.ua/construction-mixtures/tile-adhesive/ відрізняються один від одного рецептурою, кількістю добавок, що модифікують і, як наслідок, вартістю. На жаль, твердження: чим дорожче, тим якісніше, не завжди вірно. Незважаючи на відмінності в хімічному складі, всі сухі суміші для наклеювання керамічної плитки мають загальні властивості:

1. вони зручні в роботі, суху суміш просто розводять водою в потрібній пропорції і вона готова до застосування. Під час нанесення клей не утворює грудок і не стікає, що при роботі з настінного плиткою незаперечним плюсом.

2. готовий клей довго тримається на поверхні, перешкоджаючи механічного руйнування плитки і захищаючи її від вологи.

3. вся продукція, якою торгують будівельні ринки і магазини, вважається екологічно чистою.

Класичний розчин піску та цементу може зрівнятися з сучасними сухими сумішами, мабуть, лише в питаннях екологічної чистоти. Сухі суміші зазвичай асоціюються з продукцією кількох іноземних виробників. Фінський концерн Optirok, чия торгова марка Vetonit з'явилася на нашому ринку однією з перших, має в своєму асортименті десять різновидів клею для керамічної плитки. Універсальний клей "Vetonit plus fix" застосовується для робіт з підлоги та стін плиткою всередині приміщення. Клей "Vetonit для підлоги" призначений для укладання плитки великих розмірів. Його застосовують для екстер'єрних робіт, наприклад, для фіксації тротуарної плитки, він також придатний для обробки плавальних басейнів. Безусадочний клей "Vetonit fix" рекомендований для укладання кахельної і мозаїчної плитки в кухні і ванній кімнаті.

Спеціальні хімічні добавки в складі клею гарантують міцну фіксацію плитки в агресивному середовищі, навіть якщо її закріпити прямо на цегляну кладку. Для тих же цілей можна використовувати швидко-схоплює склад "Vetonit адгезія". Єдине, про що варто пам'ятати при роботі з цим різновидом сухого клею, що він дуже швидко висихає. Виробники радять наносити його на ту площу, яка може бути облицьована плиткою протягом 15 хвилин.

У приміщеннях з підвищеною вологістю кахельну плитку найкраще наносити на гідроізоляційний клей Vetonit. Він складається з двох компонентів: сухої суміші на цементній основі і спеціальної рідини. Змішавши обидва складових, майстер отримає еластичну водонепроникну клейову масу для укладання плитки. Для складних підстав фінські фахівці розробили кілька різновидів сухого клею, в тому числі "Vetonit для ремонтних робіт" і "Vetonit епоксидний". Клей для ремонтних робіт наносять на стіни, вкриті пластиком, керамічною плиткою, пофарбовані поверхні. "Vetonit епоксидний" не боїться термічного впливу, тому його застосовують при облицюванні камінів і підлог з підігрівом.

Якщо стіна була піддана хімічним або механічним впливам, то закріпити на ній плитку можливо із застосуванням епоксидного клею, який складається з декількох компонентів. Однак даний клей не підходить для роботи з пористої плиткою. Не менш популярний польський клей Atlas. Його перевага полягає в поєднанні двох показників ціни і якості.

При відносно невисокій вартості, польський клей володіє європейським стандартом якості. Клей Atlas вважається універсальним розчином, він водонепроникний і морозостійкий, тому його застосовують всередині і зовні будинків. Його укладають майже на будь-мінеральне підставу, в тому числі на стару плитку.

Однак більш досконалим продуктом в сімействі клейових розчинів Atlas вважається Atlas Plus, який має підвищену еластичність і адгезію. Їм можна клеїти плитки на дерево і інші "важкі" поверхні. Його використовують при укладанні керамічної плитки на підлоги з підігрівом, а також для приклеювання важких плит великих розмірів (до 1х1 метри). Плюс до цього Atlas Plus характеризується підвищеною водонепроникністю і стійкий до температур експлуатації від -20 до +60 градусів Цельсія.

Німецький завод Schtern випускає сухий клей Sopro, який може використовуватися при роботі з керамікою і натуральним каменем. Стандартна клейова суміш "Sopro FBK 372" призначена для облицювання кахельною плиткою стін і підлоги всередині і спорядвужі приміщення. Клеї "Sopro FF 450" і "Sopro №1" містять армуючої волоконну добавку, тому їх застосовують для обробки камінів, теплих підлог, басейнів і резервуарів з питною водою. Для складних підстав німецькі виробники розробили формулу клею "Sopro FKM 444", з його допомогою легко закріпити фасадні плити великого розміру. Плити з натурального каменю утримають на поверхні клеї "Sopro MFK 446" і "Sopro TR 425", обидва склади містять трас, який оберігає камінь від фарбування. Палітрі сухих сумішей іноземного виробництва приходиться тільки позаздрити. Але і вітчизняні фірми за останній час істотно розширили свій асортимент.

Якщо півтора-два роки тому виробники сухого клею в нашій країні могли похвалитися трьома різними рецептурами (клей "стандартний" для звичайних робіт, "супер" для вологих приміщень і "люкс" для складних поверхонь), то сьогодні великі фірми-виробники вважають своїм обов'язком забезпечити покупця повною гамою продукції на всі випадки життя. До таких можна віднести завод Anker, який пропонує близько десятка різних клеїв. На вибір покупцеві фірма надає відразу два види клейових сумішей для плитки "стандартний" і "супер". Останній відрізняється високою стійкістю до механічних навантажень і кліматичних змін, його застосовують для укладання кахельної плитки на балконах, драбинах, терасах. Монтажний клей для облицювальних плит підійде для робіт з великоформатних плитами і мозаїкою. Щоб плиткові роботи Не пішли прахом на пластикових, гіпсокартонних та дерев'яних поверхнях, рекомендується використовувати еластичний клей Anker.

В окрему серію виділено клей для обробки плавальних басейнів. Як заявляють виробники, він має особливу міцність, морозостійкий і високоеластічен, з його допомогою басейн можна облицьовувати плиткою, натуральним каменем і мармуром. Московське підприємство "Уністрой-трейдинг" спеціалізується на виробництві різних сухих будівельних сумішей.

Під торговою маркою "Юніс" завод випускає п'ять різних клейових складів. Крім "джентльменського набору" розчинів для великих плит, природного каменю і басейну, компанія пропонує клей "Юніс XXI", який вирівнює поверхні і заповнює раковини, тріщини і нерівності (глибиною до 5 мм). Для так званих складних поверхонь компанією був розроблений клей "Юніс плюс", він зміцнить керамічну плитку і натуральний камінь на стіни, підлоги і стелі з газобетону, цегли і залізобетону.

Клейові суміші "Боларс" приготовлені на цементно-піщаної основі з використанням імпортних полімерних добавок. Марка "Стандарт" призначена для наклеювання плитки всередині приміщень, для екстер'єрних робіт краще використовувати клей "Боларс плюс". Ще два розчину "Боларс-Граніт" і "Боларс Аква плюс" створені для роботи з кам'яними плитами і для облицювання басейнів. І хоча якісні характеристики продукції "Боларс": вологостійкість, висока адгезія, еластичність, екологічна чистота повністю відповідають західним стандартам, асортимент фірми на тлі іноземних аналогів виглядає більш ніж скромно. Вибирати клей для керамічної плитки потрібно ретельно. Перш ніж оплатити, бажано випробувати суху суміш на практиці. Взяти невелику кількість клею і "провести розвідку боєм", якщо суха суміш повністю виправдає надії, можна сміливо купувати упаковку. Якщо ж такої можливості немає, то краще купувати розчин відомої марки, яка вже зарекомендувала себе на ринку будівельних матеріалів.

28.02.2020


Переглядів: 1917

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21070)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17212)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14467)
• Допомога під час карантину [967] (14381)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14224)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14034)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13908)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13880)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13861)
• Живи до ста! [965] (13854)
• Бюджет і ми… [965] (13787)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13780)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13657)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13568)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13565)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13506)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13118)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13100)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (859)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (89)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (81)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (81)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (80)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (78)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (78)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (78)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (77)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (77)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (76)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (76)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (75)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (71)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (71)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"