Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №966 від 28.05.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Що приготувати з ревеню

Що приготувати з ревеню

Зелений борщ з ревенем

Інгредієнти: На 3 л бульйону: курячий окорочок – 1 шт.; щавель – пучок; ревінь – 1,5-2 листки; картопля – 3-4 шт.; буряк – 1 шт.; яйця – 2 шт.; лавровий лист – 1-2 шт.; перець чорний горошком – 6-7; масло вершкове – 40 г; зелень петрушки й кропу – 1/2 пучка; зелена цибуля, сіль, перець чорний мелений; сметана.

Приготування:

Курку залийте водою, доведіть до кипіння й зменште вогонь. Покладіть лавровий лист, перець горошком і варіть бульйон 35-40 хвилин. М’ясо вийміть, відокремте від кісток і покладіть у бульйон знову. Картоплю поріжте кубиками, покладіть у бульйон і варіть 15 хвилин. Буряк поріжте або натріть соломкою й пасируйте на розігрітому маслі. Зменште вогонь, улийте 1-2 ополоники бульйону і тушкуйте під кришкою хвилин 15. Потім додайте в бульйон буряк і варіть ще 5 хвилин.

З листя ревеню видаліть прожилки й поріжте разом із щавлем. Зелену цибулю поріжте кільцями й дрібно поріжте кріп. Додайте все в бульйон і доведіть до кипіння. Потім збийте яйця й улийте в бульйон, помішуючи. Посоліть за смаком і зніміть каструлю з вогню. Борщ готовий. Дайте йому настоятися хвилин 15 і подавайте до столу зі сметаною, свіжою зеленню і свежомеленим перцем.

Напій з ревеню

Інгредієнти:

Ревінь – 300 г;

лимон – 0,5-1 шт.;

корінь імбиру – шматочок 2 см (або за смаком);

цукор – 0,5 скл. (або за смаком);

вода – 1,5 л.

Приготування:

Ревінь наріжте шматочками, імбир натріть на дрібній тертці, а лимон поріжте кружечками.

Скип’ятіть у каструлі воду, викладіть ревінь і варіть 5 хвилин. Потім додайте лимон, імбир і кип’ятіть 1 хвилину.

Зніміть з вогню, і дайте настоятися 5-10 хвилин. Процідіть і остудіть. Напій готовий.

Чатні з ревенем

Чатні – це приправа або соус до м’яса. Кисло-солодкий, трошки гострий і особливо підійде, коли готовите барбекю.

Інгредієнти:

Цибуля червона – 1 шт.,

цукор – 70 г,

винний оцет білий – 40 мл,

перець чилі – 1/2 шт.,

імбир – 1 шматок,

мед – 40 г,

сіль – 2 ч. л.,

чебрець – 1/2 ч. л.,

ревінь – 250 г.

Приготування:

Ревінь і червону цибулю очистити й нарізати кубиками. У сотейник налити винний оцет, скласти нарізані овочі й додати цукор. Поставити овочі вариться на маленькому вогні близько 30 хвилин. Злегка помішувати й додавати всі потрібні спеції зі списку інгредієнтів.

Спочатку видалити насіння й дрібно порізати шматочок чилі перцю, a потім почистити й натерти на тертці імбир близько 5 см. Додати мед, сіль і чебрець. Усе не забути помішувати й кілька разів спробувати на смак.

Через пів години соус загустіє, придбає потрібний смак і аромат. Знімаємо соус з вогню.

Соус можна пюрирувати блендером, а можна й не подрібнювати, залишити шматочками. У будь-якому разі чатні виходить смачним і освіжаючим.

І ще… це прекрасна заготівля на зиму. Коли соус знімаєте з вогню, можна відразу, поки він гарячий, розкласти по стерильних баночках. Якщо соус був прокручений блендером і трохи охолонув, знову доведіть його до кипіння й лише потім розкладіть по баночках.

28.05.2020


Переглядів: 1857

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21174)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17326)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14555)
• Допомога під час карантину [967] (14479)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14314)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14127)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14002)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13974)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13964)
• Живи до ста! [965] (13949)
• Бюджет і ми… [965] (13885)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13879)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13752)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13660)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13656)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13602)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13213)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13186)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (395)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (66)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (65)
• Тонкощі заварювання кави (61)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (61)
• Небезпека вологих серветок (58)
• Пиріг «Чорний ліс» (58)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (58)
• Особливості вживання видів води (56)
• Часникові стрілки корисніші за часник (54)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (52)
• А ваш шампунь безпечний? (51)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (51)
• Нецукровий діабет (47)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (37)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"