Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №284 від 22.03.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Момент істини

Олександр Турчинов: “Соціальна політика уряду Януковича – це рекет”

Олександр Турчинов: “Соціальна політика уряду Януковича – це рекет”

За сім місяців прем’єрства Януковича ресурси власників великих капіталів (тобто олігархів) виросли на 4,6 мільярда гривень, а реальні доходи людей зменшилися втричі

Відомо, що опозиція, зокрема Блок Юлії Тимошенко, послідовно домагалася внесення змін до Державного бюджету 2007 року з метою збільшення пенсій та заробітних плат. І ось перший віце-прем’єр Микола Азаров заявив, що з першого квітня Уряд готовий до такого збільшення. Чи можна сказати, що влада переграла опозицію на цьому полі? На це та інші запитання, що хвилюють громадськість, відповідає перший заступник голови Всеукраїнського об’єднання “Батьківщина”, заступник голови Ради БЮТ Олександр ТУРЧИНОВ:

- Знаєте, - каже пан Турчинов, - уряд Януковича нагадує мені сільського ледацюгу з анекдота, який хотів влітку працювати вчителем, а зимою - комбайнером. Так само і уряд ледь-ледь піднімає зарплати і пенсії з першого квітня, а тарифи на житлово-комунальні послуги збирається знижувати, коли в цьому вже не буде крайньої потреби - навесні, коли закінчиться опалювальний сезон. При цьому не береться до уваги, що астрономічні тарифи разом з інфляцією впродовж часу правління Януковича з’їли заощадження людей вщент. В цьому випадку говорити про підвищення заробітних плат чи пенсій на 20 гривень - звичайнісіньке лицемірство. У людини забрали 200 гривень в місяць, а взамін дали двадцять. Це справжній грабунок, а не соціальна політика. Цей уряд здатен тільки на маніпуляції. Скажімо, коли дорожчає хліб – це “прикра світова тенденція”, а коли дешевшає нафта – це особиста заслуга Януковича, ніби Янукович брунейський султан і лідер блоку країн-нафтоекспортерів ОПЕК.

- А що пропонує опозиція?

- Опозиція не тільки пропонує, вона діє. Насамперед, треба сказати, що ми примусили Кабінет міністрів бодай мінімально підняти зарплати і пенсії, а для цього і блокували трибуну, і вимикали світло в парламенті. Бо в іншому випадку навіть цієї 20-гривневої надбавки люди б не дочекалися. Окрім того, наш лідер Юлія Тимошенко відвідала близько десятка міст України. Майже скрізь, де вона побувала, знижено тарифи на житлово-комунальні послуги, запроваджено аукціони на землю, ліквідовано корупцію у сфері землекористування.

Красномовний приклад. У Хмельницькому за участі Юлії Тимошенко було проведено перший у місті чесний аукціон на землю. В результаті ділянку землі, при стартовій ціні 50 тисяч гривень, було передано в оренду за півмільйона. Ці кошти пішли до місцевого бюджету. Це показує, яких результатів можна досягти, коли справді взятися до роботи.

Але поки опозиція замість влади знижує тарифи і наводить лад у країні, уряд Януковича лише звітує, забувши, що люди не їдять даних Держкомстату і не можуть покласти до холодильника бадьорі звіти пана Азарова. В Україні сьогодні все поставлено з ніг на голову. Опозиція виконує соціальні функції уряду, а Кабінет міністрів Януковича перетворився на тіньовий уряд, у тому сенсі, що цілком зосередився на обслуговування тіньової економіки. За сім місяців прем’єрства Януковича ресурси власників великих капіталів (тобто олігархів) виросли на 4,6 мільярда гривень (це тільки офіційні дані), а реальні доходи людей зменшилися втричі.

- Але, по суті, чим ваші пропозиції щодо збільшення пенсій і зарплат відрізняються від пропозицій уряду?

- Відрізняються, передусім, тим, що Уряд взагалі не має таких пропозицій і навіть не хоче їх розглядати. Ми хочемо реально збільшити доходи людей, а Кабінет Януковича - видати урядовий рекет за благодійність. На наше переконання, підвищувати заробітні плати і пенсії треба з першого січня, а не з першого квітня - це по-перш; з урахуванням втрат від зростання житлово-комунальних тарифів та інфляції, - це по-друге; будь-якому підвищенню тарифів мусить передувати збільшення пенсій і заробітних плат, - це по-третє.

Лише в такому випадку ми можемо сказати, що вжиті всі заходи для соціального захисту людей. Коли Юлія Тимошенко стала Прем’єр-міністром, то вона за два місяці зуміла компенсувати дефіцит державного бюджету в 30 мільярдів гривень, який залишився їй у спадок від Януковича. Реальні доходи населення збільшилися на 35 відсотків. Це найбільше зростання доходів громадян за всю добу незалежності. Сьогодні уряд Януковича сором’язливо тицяє людям по 20 гривень і вимагає визнати власну недієздатність та невігластво шедевром державної мудрості. Звичайнісінький грабіжник, кишеньковий злодій перевдягається в костюм Робін Гуда.

- Але опозиції, на відміну від уряду, не треба турбуватися, де взяти кошти для соціальних програм.

- Повірте мені, гроші для цього є. Скарги і волання Кабміну Януковича з приводу хронічної нестачі коштів – це крокодилячі сльози. Блок Юлії Тимошенко створив спеціальну аналітичну групу, яка впродовж місяця вивчала доходну частину державного бюджету. Це - дуже серйозна робота. Мушу сказати, що вже сьогодні уряд Януковича цілком свідомо приховує 15 мільярдів гривень. Ці гроші, маємо таку підозру, можуть переміститися в тіньові сфери. Ми хочемо їх скерувати на соціальні програми, доки вони не пішли обслуговувати програми корупційні. Ми готові передати наші аналітичні висновки урядові, але сам уряд не хоче брати їх до уваги. Я розумію, що Януковича та його команді дуже важко ділитися “заробленим чесною працею”.

- Уряд говорить, що вони витратили кілька місяців на нормалізацію економічного становища, в тепер почнуть працювати на розвиток. Опозицію не влаштовує такий варіант?

- Уряд Януковича витратив кілька місяців на відновлення тіньових схем в економіці, реабілітацію так званих вільних економічних зон, які є озоновими дірками в національному господарстві, зловживання з відшкодуванням податку на додану вартість тощо. В Україну повернулася тінь разом з тіньовиками. Ті, хто сидів, мов щурі, по закордонних норах, коли Тимошенко сім місяців перебувала при владі, сьогодні повертаються і почуваються цілковитими господарями країни. А тепер вони починають працювати, як ви кажете, “на розвиток”.

Почали, наприклад, з того що Мінвуглепром виступив з таємним циркуляром, яким заборонив піднімати заробітні плати шахтарям, незважаючи на зростання прибутків вуглевидобувних підприємств. Микола Азаров договорився до того, що збільшення доходів населення - це дуже погано, і негативно впливає на економіку.

Знаєте, мені здається, що так себе можуть вести лише окупанти відносно поневолених народів, а не свої „рідні” урядовці. Я абсолютно переконаний, що команда Януковича – це найнепрофесійніший і найгірший уряд за всю історію незалежної України. Іноді складається враження, що вони вже розуміють: їхні дні перебування при владі – лічені, а тому треба поспішати бодай наприкінці свого бездарного правління увірвати кілька шматків національної економіки.

- Ви виступаєте за проведення дострокових виборів до Верховної Ради. Однак соціологи стверджують, що повторні вибори дадуть приблизно такі самі результати, які і рік тому. То чи варто починати?

- Мені здається, що поважна і ґрунтовна наука соціологія не враховує політичну свідомість громадян України, яка дуже стрімко змінюються. Скажімо, у Луганській області є таке містечко Красний Луч. На виборах 2006 року Янукович там отримав мало не 100 відсотків голосів виборців. Так от, цієї зими більше 70 процентів мешканців Красного Луча звернулися до комунальних служб із проханням відрізати в їх домівках систему опалення, оскільки вони не в змозі оплачувати комунальні послуги на тепло.

Було б цікаво довідатися, що сьогодні думають про Януковича та його урядові здібності жителі цього міста. Ви ж пригадуєте рекламну кампанію Партії регіонів “Покращення вашого життя вже сьогодні”. Якби тоді люди знали, що це “покращення” реально означатиме зростання корупції, чотирикратне збільшення тарифів, відновлення кучмізму у всіх сферах державного управління, шалене зростання інфляції при зменшенні реальних доходів... Мені здається, що тоді результати виборів були б дещо іншими.

- Тобто ви прогнозуєте, що на повторних виборах опозиція зможе перемогти...

- ...А ми не прогнозуємо. Ми цілком упевнені в нашій перемозі. Сьогодні кожен зайвий день перебування Януковича при владі несе такі колосальні негативи для країни, за які треба буде розплачуватися роками. Це - тимчасовий уряд. І питання не в тому, щоб Янукович пішов. Це вже вирішено історією. Наше завдання - максимально скоротити дні його перебування при владі.

22.03.2007Василь СЕМИВОЛОС


Переглядів: 917

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21183)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17329)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14558)
• Допомога під час карантину [967] (14482)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14319)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14133)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14007)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13978)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13969)
• Живи до ста! [965] (13952)
• Бюджет і ми… [965] (13888)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13881)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13755)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13665)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13660)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13607)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13216)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13190)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (497)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (72)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (68)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (66)
• Тонкощі заварювання кави (65)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (63)
• Небезпека вологих серветок (62)
• Часникові стрілки корисніші за часник (60)
• Особливості вживання видів води (60)
• Пиріг «Чорний ліс» (60)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (59)
• А ваш шампунь безпечний? (57)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (55)
• Нецукровий діабет (52)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (48)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"