1. Гарбузове насіння стабілізує кров’яний тиск і особливо корисне гіпертонікам.
2. Гарбузове насіння дуже корисне чоловікам, адже є натуральним засобом для профілактики простатиту.
3. Жінкам теж не варто відмовлятися від задоволення поласувати насінням гарбуза. Завдяки йому волосся стане красивішим, а шкіра довше залишатиметься молодою.
4. Це чудовий антидепресант. Помічено, що жменя насіння покращує настрій не гірше, ніж шоколад чи інші солодощі.
5. Гарбузове насіння корисне для хворих суглобів і кісток. Деякі його компоненти дуже ефективні в боротьбі з артритом. А завдяки високому вмісту цинку відновлюється щільність кісткової тканини, тож це є профілактикою остеопорозу.
6. Цинк, якого багато у гарбузовому насінні, покращує пам’ять, зміцнює серцевий м’яз і знижує загальну стомлюваність.
7. Насіння гарбуза ефективно знижує рівень цукру в крові, дозволяє позбутися хронічних закрепів, виводить з організму свинець та кадмій.
Зауважте, не рекомендується надмірне вживання насіння гарбуза людям, які мають захворювання шлунково-кишкового тракту, підвищену кислотність шлункового соку, погану прохідність кишківника. Якщо насіння з’їсти занадто багато, то можна спровокувати загострення виразкової хвороби шлунка. Ще одна проблема – висока калорійність гарбузового насіння. Адже в 100 г цього чудового і корисного природного продукту – 550 кілокалорій.