Фахівці пояснили, що банани (перш за все, дуже стиглі і солодкі) є щедрим джерелом фруктози. Її велика кількість в раціоні може сприяти метаболічним порушенням і їх небезпечних наслідків у вигляді повноти, ожиріння печінки, високого ризику діабету.
Нутриціологи підкреслюють, що «в ідеалі потрібно їсти не більше 300 мг фруктози в день».
Таким чином, вживати солодкі і стиглі банани (тобто жовті) потрібно помірно – краще в першій половині дня.
Тим, хто старанно скидає вагу, експерти радять їсти не жовті, а зелені плоди.
Якщо збираєтеся худнути, то краще купувати зелені банани. У жовтих – більше цукру, в зелених – клітковини.
Фахівці також додали, що банани з жовтою і зеленою шкіркою відрізняються вмістом вітамінів і корисних організму речовин.