Люди по-різному ставляться до броколі. Одним не подобається незвичайний смак продукту, а хтось згоден вживати її на сніданок, обід і вечерю. Але незалежно від того до якої групи ви могли б себе зарахувати, неможливо ігнорувати велику кількість корисних властивостей броколі.
Цей овоч багатий на поживні речовини. У ньому присутній високий рівень мінералів і вітамінів, важливих для правильного функціонування шлунково-кишкового тракту.
Перевірити, який ефект надає броколі на кишечник, вирішила група вчених з Китаю. Вони вирушили в регіон країни з найвищим рівнем забруднення повітря, і вибрали три сотні добровольців для реалізації дослідження. Потім всі учасники були розділені на 2 групи. Протягом 3 місяців представники першої групи повинні були пити сік броколі, для другої частини добровольців готувався сік на основі ананасу і лайму. Після закінчення обумовленого проміжку часу, фахівці обстежили всіх учасників. Виявилося, що саме ті люди, які повинні були пити сік броколі, змогли поліпшити стан кишечника, він був повністю очищений від токсичних речовин.
Крім іншого броколі варто вживати людям, які страждають зайвою вагою і цукровим діабетом II типу. Овоч допомагає привести в норму рівень холестерину і навіть сприяє зниженню ризику розвитку раку органів шлунково-кишкового тракту.
Більше того, американським вченим вдалося довести, що броколі сприяє поліпшенню стану стінок судин і служить натуральним протизапальним засобом.