Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1021 від 24.06.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс мандрівника

Міста України, у яких досі водяться примари

Міста України, у яких досі водяться примари

Якщо ви думаєте, що примари воліють жити в Європі і селяться виключно в романтичних замках, то ви помиляєтеся. Смаки у духів найрізноманітніші і часто несподівані. Бібліотеки ось люблять, музеї і навіть парки України. Приклади? Та скільки завгодно!

Львів

Мешканець: Білий монах

Локація: Домініканський собор

Ступінь контактності: Привид став з’являтися після того, як археологи розкопали підземелля собору. Ось уже десять років Білий монах бродить по книжковим фондам в підвалі і по хорам храму. Рухається беззвучно, в контакт вступити не намагається.

Відгуки очевидців: про зустріч з Білим ченцем може розповісти нічна охорона музею, а також бібліотекарі. Білий монах не агресивний, проте може налякати раптовістю появи і здатністю проходити крізь зачинені двері.

Мешканець: Дух особняка

Локація: Будинок-музей Івана Франка, вул. Івана Франка, 152

Особняк родини Франка спочатку був побудований в несприятливій зоні – болотиста місцевість, вогкість і часті тумани. Проєктувала будинок дружина поета, яка страждала душевним розладом. Напередодні своєї смерті Іван Франко писав, про те, що його будинок наповнений примарами. Але це метафора, зрозуміло. Проте в будинку раз у раз чуються незрозумілі шуми, стогони, падають стійкі предмети.

Ступінь контактності: зовсім не контактні, людям не показуються, однак можуть налякати гучними і раптовими звуками.

Відгуки очевидців: були помічені нічною охороною музею.

Мешканці: Закохана пара

Локація: Личаківський цвинтар, вул. Мечникова, 54

Привиди Ванди Моне і її коханого Артура Гроттер. Молоді люди були розлучені при житті, але з’єдналися після смерті. Примарну пару, що гуляє по цвинтарних алеях, стали помічати понад пів століття тому.

Ступінь контактності: не контактні, як всякі закохані, уникають товариства, абсолютно не агресивні, хронічно зайняті один одним.

Відгуки очевидців: за свідченнями відвідувачів кладовища, пара найчастіше з’являється в сутінки і швидко зникає.

Мешканець: Обурений першодрукар

Локація: Будинок книги імені Івана Федорова. Бібліотечні сховища

Явища, що відбуваються в книгосховищі, можна було б віднести до розряду полтергейсту: з полиць без будь-якого втручання починають падати на підлогу книги. Однак серед книг завжди знаходиться требник, відкритий на сторінці, присвяченій похоронній службі.

Ступінь контактності: активно намагається привернути до себе увагу людей.

Відгуки очевидців: співробітники бібліотеки припускають, що з ними контактує дух першодрукаря Івана Федорова, останки якого до цієї пори не були поховані. Схоже, Іван Федоров терплячий і поблажливий, як всяка освічена людина. Бібліотечний «полтергейст» триває вже понад 15 років. Однак до більш радикальних дій дух так і не перейшов.

Чернігів

Мешканець: Сяючий дух, можливо, привид самого Антонія Печерського

Локація: Антонієві печери Троїцько-Іллінського монастиря.

Ступінь контактності: Контактний, з’являється досить часто, впливає на самопочуття людей. У 60-х рр. XX століття археологи спільно з спелеологами, вивчаючи унікальний об’єкт, чули незрозумілі звуки, відчували запах ладану. А через десять років в глибині печер одним з спелеологів була помічена примарна фігура, що світилася.

Відгуки очевидців: Згодом було помічено, що печери дивним чином впливають на відвідувачів. Траплялося що екскурсанти раптово скаржилися на головний біль, інші відзначали різке підвищення тонусу і настрою. Кілька разів екскурсанти помічали примарну фігуру ченця. А екстрасенси вважають, що в підземеллі є якесь потужне джерело невідомої енергії.

Мешканець: Мотря (Марія) Кочубей

Локація: Будинок полковника Лизогуба на Чернігівського Дитинця. У 1683 році був проданий Івану Мазепі, в XVIII столітті був полковою канцелярією.

Кохана Івана Мазепи – Мотря (Марія) Кочубей за «несанкціоновану» любов була проклята матір’ю і тепер «охороняє» скарби гетьмана-втікача.

Ступінь контактності: з’являється лише раз на рік в ніч перед Успінням Пресвятої Богородиці, кидається назустріч перехожих з проханням про благословення.

Відгуки очевидців: Очевидці мовчать. А ось допитливі історики стверджують, що після роману з Мазепою Мотря Кочубей щасливо вийшла заміж і благополучно дожила до старості. Можливо, привид будинку Лизогуба «живе» під чужим ім’ям. Мазепа, кажуть, був донжуаном...

Київ

Мешканець: Аким Сулима.

Локація: вул. Лютеранська, 16. Будинок поміщика Сулими.

Будинок нащадка відомого роду козацької старшини Якима Сулими будувався на місці лютеранського цвинтаря. На жаль, до кінця будівництва Аким не дожив. Недовго посумувавши, його дружина вийшла заміж за генерала Ловцова. З того часу будинок став відвідувати ревнивий привид покійного господаря.

Ступінь контактності: спочатку розгніваний привид з’являвся досить часто. Трохи пізніше, коли «Сулимівка» стала притулком для малозабезпечених, дух з’являтися перестав, але присутність свою виявляв явищами полтергейсту неабияк лякаючи мешканців.

Відгуки очевидців: Сьогодні в «Сулимівці» розташовуються офіси декількох компаній, працівники яких до вечора йдуть додому, і ймовірно тому в привидів не вірять.

Мешканець: Музейний полтергейст.

Локація: Національний музей медицини, вул. Богдана Хмельницького, 37.

Саме тут свого часу розміщувався київський анатомічний театр і центральний міський морг. Уже в наш час в музейних приміщеннях, особливо в підвалах, стали чутні численні голоси, звуки меблів, що пересувалися, стали переміщатися і падати предмети.

Ступінь контактності: потойбічні «мешканці» музею зовсім не контактні. Відвідувачі іноді спотикаються і відчувають легку тривогу. Можливо, виною тому зовсім не духи, а своєрідність експозиції, що певним чином впливає на психіку.

Відгуки очевидців: наглядачі музею скаржаться на відчуття чогось потойбічного поруч. У білетера в ящику зберігається нашатирний спирт.

Ніжин

Мешканець: Дбайливий класик (Дух Миколи Васильовича власною персоною).

Локація: Ніжинський державний університет ім. Гоголя. Вулиця Графська, 2. Графський парк.

Ступінь контактності: можна зустріти в старому корпусі університету або в нічному парку, прогулянки по якому класик любив за життя. У контакт не вступає.

Відгуки очевидців: Студенти стверджують, що найчастіше бачать Миколу Васильовича напередодні самого важкого іспиту. Більш того, вважається, що така неординарна зустріч обіцяє успіх. Якщо врахувати, що сам геній учився кепсько і іспити витримав насилу, трепетна турбота про студентів стає цілком зрозумілою.

Мешканець: Зникла дружина

Локація: вул. Глібова, двоповерховий особняк XVIII століття.

Півтора століття тому мешканець цього будинку Саула скаржився сусідам на раптове зникнення дружини. Офіційною версією визнали втечу з коханцем. Однак кілька років по тому будинок Шаули знайшов репутацію місця «нехорошого».

Ступінь контактності: не контактна, проявляє себе плачем, стогоном, падінням стійких предметів.

Відгуки очевидців: Сусіди скаржилися на нічні шуми. При капремонті в підвалі будинку було знайдено замурований в стіні скелет. Цікаво, що в атеїстичні радянські часи привид нікого не турбував. Зараз, кажуть, з’явився знову. Мабуть, дружина Шаули по колишньому любить увагу.

Одеса

Мешканець: Знаменита злодійка

Локація: Парк ім. Шевченко вул. Маразлієвська, 1-4.

Дама, одягнена по моді XIX століття. Найімовірніше, знаменита Сонька Золота ручка.

Ступінь контактності: контактна «за настроєм». Може бродити по алеях опустивши голову, може спілкуватися, причому без будь-якої агресії.

Відгуки очевидців: одесити бачили цю даму неодноразово. Кажуть, вона кожен раз проходить той же шлях, яким її вели на страту. Однак не так давно дама, схожа на знамениту злодійку, сіла в таксі і за поїздку розплатилася діамантом, поскаржившись, що не любить сучасних грошей (хм, жінку можна зрозуміти).

Мешканець: Нещасна аристократка

Локація: Одеська кіностудія, особняк Демидової-Сан-Донато. Французький бульвар, 31.

Привид дівчини з обпаленим обличчям. Ймовірно, Олени Демидової. Напередодні весілля аристократки суперниця плеснула в обличчя дівчини кислотою. Весілля не відбулося. Олена поїхала в Італію, заснувала там притулок для сиріт, прожила довге життя і навіть удостоїлася пам’ятника. Але мабуть вирішила повернутися додому ось таким дивним чином.

Ступінь контактності: не контактна, агресії не проявляє, з’являється після опівночі, зникає раптово.

Відгуки очевидців: У 70-ті роки минулого століття привид частенько лякав монтажниць і звукооператорів, які працюють в нічну зміну. Нині сюжет активно експлуатують одеські гіди.

Мешканець: Моряк або все ж таки відьма?

Локація: село Усатове, вул. Вернидуба, 32

В найстрашнішому будинку Одеси екстрасенси зафіксували не менше десятка привидів (вельми несподівана комунальна квартира).

Ступінь контактності: не контактні, агресивні. Лякають відвідувачів різкими звуками, стогонами, вовчим виттям, незримою присутністю за спиною.

Відгуки очевидців: споруду будинку приписують моряку, що волів поховати себе у дворі, але заповіт не було виконано. Загалом, будинок не приймає нових господарів. Понад п’ять років тут нікому прожити не вдалося.

24.06.2021


Переглядів: 906

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21070)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17211)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14467)
• Допомога під час карантину [967] (14381)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14224)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14033)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13908)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13880)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13860)
• Живи до ста! [965] (13854)
• Бюджет і ми… [965] (13786)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13779)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13657)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13567)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13565)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13505)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13117)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13099)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (843)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (89)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (81)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (81)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (80)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (78)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (78)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (78)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (77)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (77)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (76)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (75)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (75)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (70)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (70)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"