Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1025 від 29.07.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

4 чудових способи заготівлі зелені на зиму

4 чудових способи заготівлі зелені на зиму

Всім відомо скільки корисних мікроелементів міститься в пряній зелені. Як зберегти цю користь до зимових холодів, коли ми особливо маємо потребу вітамінів? Найвідоміший метод – це сушка, але він не єдиний! Виявляється зелень можна ще заморозити, зробити з неї готові пасти і соуси і навіть засолити!

Засолювання

Пучки зелені промиваємо і обсушуємо. Якщо стебла товсті і жорсткі, їх можна підрізати. Далі старанно подрібнюємо зелень за допомогою ножа.

Після цього або розміщуємо нарізане в банку і пересипаємо шарами солі, або відразу всипаємо сіль, перемішуємо, а вже потім перекладаємо в банки. Солі потрібно 1/3 від ваги зелені. Наприклад, на 300 грамів зелені – 100 грамів солі.

Закладаючи солону суміш в банку (яка повинна бути чиста і суха), гарненько утрамбовуємо зелень ложкою. Згодом вміст дещо зменшиться в обсязі, і при необхідності можна буде докласти наступну порцію. Зберігати щільно закриті банки потрібно в холодильнику.

Слід пам’ятати, що суміш виходить досить солоною, тож солі при приготуванні знадобиться менше звичайного.

Заморозка

Про цей спосіб тривалого зберігання запашних трав знають багато. Зелень миють, просушують, а потім дрібно нарізають. Заморожувати сировину можна в пластикових пляшках з широкою шийкою, харчових контейнерах і навіть звичайних поліетиленових пакетах. На жаль, негерметична тара пропускає сторонні запахи, які при тривалому зберіганні може увібрати в себе зелень. Набагато краще заморозка зберігається в зіп пакетах і вакуумних контейнерах.

Самим же ідеальним варіантом є пакети для запаювання і вакуумації. Саме в них продукти займають мінімум місця і можуть зберігатися не один сезон.

Кропова паста

Для цього методу заготовки знадобиться блендер або кухонний комбайн. Для отримання 1 літра соусу 500 гр. кропу промиваємо, обсушуємо, довільно нарізаємо і відправляємо в чашу для перемелювання. Туди ж додаємо: 20 гр. солі, 10 гр. цукру, цедру половини лимона, 2 чайні ложки лимонного соку, 50 гр. очищеного часнику і 300 гр. улюбленої рослинної олії.

Суміш подрібнюємо до однорідного стану. Потім розливаємо в чисті сухі банки, не доливаючи до верху. А потім зверху заливаємо рослинною олією, шар якої повинен вийти не менше 1 см. після цього закриваємо тару будь-якими кришками і зберігаємо в холодильнику.

Такий соус, схожий на песто, ідеально підходить для макаронів, страв з овочів, картоплі, м’яса, птиці, риби, а також в якості заправки для перших страв і добавки до соусів.

Пряний соус з оливками

Технологія приготування даного соусу ідентична, описаному вище, але інгредієнтів знадобиться більше. До 300 гр. суміші з кропу, петрушки і кінзи додайте кілька гілочок м’яти (замість неї можна брати базилік, шавлію, чебрець або розмарин). Крім того, в чашу блендера додаємо по 10 гр. солі і цукру, цедру 1/2 лимона або 1 лайма, 1 ч.л. лимонного соку, 35-40 грамів очищеного часнику, 150-160 гр. зелених оливок без кісточок і 120-150 грамів рослинної олії на ваш смак (в ідеалі – оливкової).

Після того, як всі інгредієнти стануть гомогенною пастою, розливаємо її по банках, зверху доливаємо рослинну олію, закриваємо кришками і зберігаємо в холодильнику. Такий соус ідеально підійде для макаронів, картоплі, рису, бобових, м’ясних стейків і курки.

29.07.2021


Переглядів: 872

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21184)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17329)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14558)
• Допомога під час карантину [967] (14482)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14319)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14134)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14007)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13978)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13969)
• Живи до ста! [965] (13952)
• Бюджет і ми… [965] (13888)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13881)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13755)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13665)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13660)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13607)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13216)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13190)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (503)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (72)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (68)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (66)
• Тонкощі заварювання кави (65)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (63)
• Небезпека вологих серветок (62)
• Часникові стрілки корисніші за часник (60)
• Особливості вживання видів води (60)
• Пиріг «Чорний ліс» (60)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (59)
• А ваш шампунь безпечний? (57)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (55)
• Нецукровий діабет (52)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (48)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"