Однією з найбільш важливих дій вважається зріз бадилля. Якщо залишити рослинність, то вона буде забирати у плодів частину рідини. Як наслідок – морква стане сухою і не дуже смачною.
Щоб уникнути проростання коренеплодів, необхідно також зрізати частину верхівки (приблизно на п’ять-вісім міліметрів). Зрештою ви отримуєте місце зрізу, вразливе для шкідливих мікроорганізмів.
Тут на допомогу прийде зола або крейда. Дані засоби послужать вам хорошу службу. Вони знезаразять «оголену» поверхню і допоможуть запобігти її подальше загнивання.
Як знезаразити моркву
З цим впорається будь-який, навіть найбільш «зелений», городник. Просто «припудріть» місця зрізу золою або крейдою. Після цього можна відправляти коренеплоди на тривале зберігання.
Корисні поради щодо зберігання моркви
Моркву бажано зберігати в піску або в тирсі. Якщо один плід почне гнити, то процес розкладання не торкнеться інших «сусідів». Процес закладки досить простий – потрібно чергувати рослини з шаром піску або тирси.
Появу гнилі нерідко провокує підвищена вологість в приміщенні. Щоб коренеплоди не зіпсувалися, розмістіть поруч з місцем їх зберігання ємності з негашеним вапном. Так ви вб’єте відразу двох зайців – знизите відсоток вологості і знезаразите повітря.