Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №300 від 12.07.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ура, канікули!

Олександр Олексюк - головний лікар санаторію “Хрінники”

“Тут навіть краще, ніж на морі!”

Діти та дорослі про відпочинок у санаторії “Хрінники”

Отримавши від шефа направлення у чергове відрядження, зраділа: це ж чудова нагода поєднати корисне з приємним: матеріал для статті зібрати і відпочити у гарному місці! І передчуття мене не зрадило: водоймище з піщаними пляжами, свіже повітря, насичене ароматом глиці, риболовля - усі ці земні радощі чекали на мене у Демидівському районі, де мала дізнатися, як відпочивають у дитячому санаторії “Хрінники” (адже ще до початку літніх канікул читачі закидали редакцію листами із запитаннями: куди у нашій області найкраще відправити дітей на відпочинок і оздоровлення та скільки це коштуватиме?) Та про все - по порядку.

Чисте повітря -найкращі ліки

Потрапила у санаторій саме у день заїзду відпочиваючих. У маршрутці, доїжджаючи до Хрінників, познайомилася з татом і донькою Савицькими. Як з’ясувалося, тринадцятирічна млинівчанка Оля Савицька - “старожил” санаторію - з нетерпінням чекала цього дня, тому що “у санаторії весело і цікаво, багато друзів, гарна природа. Нас возять на екскурсії в Остріг, Луцьк, Почаївську лавру, у музей-заповідник “Козацьки могили”. Кожного дня відбуваються по два конкурси: караоке, “Міс Санаторій”, “Пан плюс Пані”, “Козацькі забави”, конкурс на кращий малюнок і всяке таке різне”.

Чи не надто обтяжливий такий відпочинок для батьківської кишені? За словами пана Святослава, Оліного батька, родина сплатила лише третину вартості путівки, що склало трохи більше 320 гривень. Решту грошей відшкодували профспілка і Фонд соціального страхування.

Маршрутка зупинилася просто перед головними воротами санаторію, і за хвилину ми вже йшли асфальтованою доріжкою до адміністративного корпусу. Першим рядком у переліку недуг, що відступають під впливом чудодійного місцевого клімату, записані захворювання органів дихання - трахеїт, хронічний бронхіт, бронхіоліт, бронхіальна астма і пневмосклероз у стадії ремісії. Повітря, що наповнило наші груди, і справді було чистим і “смачним”: живі “освіжувачі атмосфери” - сосни - обступали на кожному кроці, корпуси оздоровчого комплексу ховалися між ними, а на дбайливо доглянутих клумбах квітли лілеї, дзвоники, рудбекії.

Відмітка путівки у бухгалтерії - і наш шлях лежить до медпункту. Олечку оглядають, зважують, вимірюють зріст, щоб було з чим порівняти наприкінці сезону. (Авжеж, наші школярики на п’ятиразовому харчуванні набирають 100-200 грамів і трішечки підростають!) А ми тим часом пройдемося кабінетами лікувально-фізіотерапевтичного відділення.

Хоч ми й не поросятка, а любимо багнюку!

Сьогодні лікарі санаторію озброєні такими винаходами медичної техніки, як тубус-кварц, інгаляторій, апарат для магнітотерапії “Плюс-3”, “Ампліпульс-5”, апарати для діадинамотерапії, світлолікування.

Побачили ми спеціальну апаратуру для гідроаерозольних ванн і ванни для підводного душу-масажу, циркулярний душ, душ Шарко, висхідний душ - словом, все для водолікування. Є в санаторії кабінет лікувальної фізкультури, обладнаний тренажерами, і досвідчені фахівці, що володіють технікою лікувального масажу. Принагідно хочу нагадати батькам, чиї діти не уникли такого поширеного захворювання, як сколіоз: ця хвороба піддається лікуванню саме методами масажу! Отже, вашим дітям - сюди!

Сучасно оформлений фітобар гостинно приймає відвідувачів. Оскільки санаторій розташований у екологічно чистій зоні, тутешні цілющі трави і квіти - найкраща “заварка” для фіточаїв на будь-який смак і від будь-якої напасті. І ще одна “фішка” - аромотерапія. Дихай глибше - і будеш здоровим!

Та справжня “родзинка” Хрінницького оздоровчого комплексу - грязелікування. Як розповіла старша медсестра санаторію Лєна БАЗЮК, у “Хрінниках” застосовують продукт родовища “Вичавки” - унікальні, єдині в Україні торфові грязі. Курс грязьових аплікацій на кінцівки - і ваша дитина забуде про те, що колись вона зламала руку чи ногу, а маски з цілющої багнючки допоможуть позбавитися юнацьких вугрів.

Завершуючи екскурсію, пані Лєна розповіла, що весь цей арсенал спрямований, у першу чергу, проти таких “мучителів” організму, як хвороби опорно-рухового апарату. Тут лікують ревматоїдний артрит, хворобу Бехтєрєва (1-2 стадії активності), інфекційно-алергічний поліартрит, інфекційний специфічний поліартрит (крім туберкульозного), деформуючий остеоартроз, міжхребцевий остеохондроз, остеохондропатію, і, як ми вже говорили, наслідки травм опорно-рухового апарату.

Крім того, лікування у санаторії показано при таких захворюваннях органів травлення - виразкова хвороба шлунку і дванадцятипалої кишки в стадії ремісії, хронічний гастрит, коліт, ентероколіт, хронічний холецистит. Лікують у “Хрінниках” склеродермію в неактивній фазі, хронічний пієлонефрит, захворювання нервової системи - залишкові явища енцефаліту, поліомієліту, мієліту, полірадикуліту, невралгії, а також такі недуги, як вібраційна хвороба і хвороба Рейно.

Сонце, хвилі, вітерець

Після медогляду вихователька повела Олю та інших дівчаток до кімнат, де вони будуть жити аж 18 днів - стільки триває сезон відпочинку в оздоровчому комплексі. Світлі, затишні й чисті дво- і тримісні кімнати з усіма зручностями - умови, що нічим не відрізняються від тих, до яких діти звикли вдома.

Дванадцятирічна Інна з села Вовковиї, яку ми зустріли на порозі кімнати, теж не вперше відпочиває у “Хрінниках”. Та минулого року вона “зрадила” улюбленому санаторію: поїхала в один з дитячих таборів відпочинку поблизу обласного центру. “Там було незатишно, - розповідає Інна, - як у якомусь карцері: стіни і стелі обшарпані, сантехніка поламана. Розваг майже ніяких. Батьків на територію не пускали. На річку не водили, у басейні води не було - обіцяли налити, як в тому анекдоті, якщо будемо гарно поводитися. А в “Хрінниках” класно - як на морі, навіть краще: пляж, пісочок, чиста водичка!”

Що таки класно - бачу на власні очі, пройшовши тінистою алеєю повз дерев’яні котеджики: на березі водосховища, краєвиди якого чимось нагадують знамените Біле озеро, не лише гарно облаштований пляж, а й майданчик для популярного нині пляжного волейболу, баскетболу, тенісу, футбольне поле, гірки, з яких можна з’їхати просто у лагідні, прозорі хвилі річки Стир, причал для човнів і катамаранів. Поруч зі спортивними майданчиками - зелена естрада, де відбуваються концерти і дискотеки на відкритому повітрі. А нещодавно тут пройшов ІІ-й Міжрегіональний дитячий пісенний фестиваль “Наша слава козацька не вмре, не загине!”

Відпочинок -

цілий рік

- Оздоровчий комплекс “Хрінники” розрахований на цілорічне обслуговування 200 відпочиваючих, і для цього у нас є усі умови: цегляний будинок, власна котельня, - розповідає головний лікар санаторію Олександр ОЛЕКСЮК. - За 10 років тут оздоровилися близько 20 тисяч дітей з усіх регіонів нашої країни. Протягом 2006 року ми прийняли 1850 дітей, з них 1500 - маленьких мешканців Рівненщини, які постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи, та 350 дітей з інших областей України. На 2007 рік заплановано оздоровити влітку 300 учнів шкіл Рівненщини за путівками, які розподіляє Фонд соціального страхування. Ще 400 дітей приїдуть до нас на лікування захворювань органів дихальної системи. На жаль, тендер на закупівлю путівок затягнувся, тому ми відкрили сезон цього року аж 1 червня, хоча могли б зробити це набагато раніше. Нині у нас є можливість приймати на відпочинок і оздоровлення дітей разом із мамами і татами, - вже маємо відповідну ліцензію. А в наших найближчих планах - розширення і оновлення медичної частини.

Отже, хочете, щоб ваші діти гарно відпочили і повернулися додому здоровими, бадьорими і зміцнілими - обирайте санаторій “Хрінники”!

12.07.2007Подорожувала і враженнями ділилася Валентина ЗАХАРОВА

Адреса: 35220, Рівненська область, Демидівський район, с. Хрінники, Тел./факс: (03637) 46-100, 46-040


Переглядів: 1192

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21070)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17212)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14467)
• Допомога під час карантину [967] (14381)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14224)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14034)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13908)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13880)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13861)
• Живи до ста! [965] (13854)
• Бюджет і ми… [965] (13787)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13780)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13657)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13568)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13565)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13506)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13118)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13100)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (858)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (89)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (81)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (81)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (80)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (78)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (78)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (78)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (77)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (77)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (76)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (76)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (75)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (71)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (71)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"