Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №306 від 23.08.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Позиція

Володимир Литвин з керівниками та активістами Рівненської обласної організації Народної Партії на полі Берестецької битви (10 червня 2007 року)

Не вірте вуличним пророкам!

Михайло Кривко виступає за відкриті, прозорі вибори

На Рівненщині ім’я цієї людини добре відоме. Працюючи на освітянській ниві, на чолі обласного інституту підвищення кваліфікації вчителів, Михайло КРИВКО (на фото) домігся, аби навчальний заклад давав працівникам освіти справжню, а не паперову, другу освіту. Згодом, очоливши Костопільську районну державну адміністрацію, Кривко зорієнтував свої зусилля на економіці району, поставивши за мету повернути цьому індустріальному центру регіону колишню славу. І таки домігся, що на крупні підприємства Костополя прийшов справді ефективний власник. Адже це означало стабільну роботу виробничої сфери, немалі надходження до бюджету, робочі місця тисячам костопільчан.

[офис]

…Доля розпорядилася так, що на одному з тих підприємств, за які так ратував тепер уже колишній голова, йому згодом довелося працювати. На Костопільському заводі скловиробів Михайло Кривко - заступник голови правління. Працюючи під началом одного з кращих керівників району - Андрія Філімонюка, він і тут, перш за все, взявся за вдосконалення структури управління. І в тому, що це підприємство за досить невеликий час оновило свою виробничу базу, в кілька разів збільшило обсяги виробництва продукції, стало партнером відомих в Україні і за її межами фірм, увійшовши, врешті-решт, у першу п’ятірку скловиробників України, є частка і його праці.

Втім, робота на конкретному підприємстві, із визначеним колом обов’язків не перешкодила Михайлові Кривку активно займатися політичною і громадською діяльністю. Сьогоднішнє його інтерв’ю “РР” - у якості кандидата в народні депутати України від Блоку Литвина, першого заступника голови обласної організації Народної Партії.

Кор..: Михайле Петровичу! Яка, на Вашу думку, найбільш животрепетна проблема в нашому суспільстві?

М.Кривко: Найбільша біда - це бідність значної частини населення України. А люди наші абсолютно безправні, вони не можуть достукатися до влади зі своїми незчисленними проблемами. Наведу такий приклад. Будучи на чолі депутатської комісії у справах освіти, науки, молодіжної політики, фізкультури і спорту обласної ради, на звернення жителів села Тинне Сарненського району я виїхав із перевіркою в тамтешню школу. З’ясувалося, що в цьому селі - найбільшому на Рівненщині, адже тут більш як півтори тисячі дітей, - фактично відсутня нормальна школа. У приміщенні, яке експлуатується з цією метою, через аварійність зачинений другий поверх. Та й перший не в кращому стані… Комісія прийняла рішення апелювати в органи влади про виділення коштів на реконструкцію школи в селі Тинному. Але, на превеликий жаль, депутати не підтримали рішення нашої комісії, мотивувавши відмову нестачею коштів у обласному бюджеті. Як не дивно, жодного рядка про цю проблему не було і в плані соціально-економічного розвитку району, підготовленому районною владою до затвердження на сесії облради. З цього я роблю висновок, що, насправді, влада сьогодні дуже й дуже далека від потреб людей. Нинішня влада фактично є декорацією для олігархів, а не владою і волею народу. І Україна, без перебільшення, нині не розвивається, а деградує.

Кор..: Різноманітні політичні сили, котрі, не секрет, розгорнули в цей передвиборний період бурхливу діяльність, на всі лади обіцяють українським людям соціальні пільги, потужний розвиток, - словом, світле майбутнє. Яку позицію щодо цього займає Блок Литвина?

М.Кривко: Один відомий філософ писав: “Якщо людство не вірить на слово вуличним пророкам, то його справи не такі вже й погані”. Ми ж сьогодні віримо “вуличним” пророкам. Як звичайно буває? У віддалене від райцентру село чи навіть у якийсь райцентр приїжджає такий собі “кандидат” - людина, яка в своєму житті нічого не зробила, а тільки язиком плескала, і… починає кликати людей за собою, вигукувати запальні гасла і розсипати обіцянки. І люди, не розбалувані увагою влади, вірять цьому пройдисвіту і йдуть за ним. А про те не думають, що більше його і не побачать. Між іншим, більшість нинішніх депутатів, що невідомо за які заслуги опинилися в “прохідних” частинах партійних списків, такими і є по відношенню до своїх виборців. Я вже не кажу про їхню некомпетентність, про байдужість до державних проблем… Ця “практика” завдала нашій державі колосальної шкоди.

Якщо ж до селян прийде людина, яку вони добре знають, людина діла, і конкретно розповість свою передвиборну програму, а потім, у статусі депутата, буде день у день виконувати свої обіцянки, - за таку людину потрібно голосувати. Народна Партія, будучи в складі Виборчого блоку політичних партій “Блок Литвина”, прийняла рішення про проведення в Україні цілком прозорих, відкритих виборів. Депутатами Верховної Ради від нас стануть лише авторитетні, визнані народом люди. І не суть важливо, що Кривко, наприклад, у виборчому списку за номером 106. Якщо за нього проголосують люди із довіреного округу (а я балотуюся по Сарненському, Дубровицькому і Зарічненському районах), то він усіма силами відстоюватиме їхні інтереси, боротиметься за соціальний розвиток регіону. Ми йдемо у Раду не правити, а управляти, домагаючись, аби в Україні нарешті настав лад. І пустопорожніх обіцянок ми не роздаємо.

Кор..: Поясніть, будь ласка, останнє. Що мається на увазі?

М.Кривко: Одна політична сила задекларувала, що наступного року в Україні середня заробітна плата сягне 2500 грн. Давайте поміркуємо. На нашому досить успішному підприємстві середня зарплата нині 1500 гривень. Що ж ми маємо таке зробити, щоб досягти поставленої відмітки? Підвищити ціни на продукцію? Але ж вони є вмотивовані, ми втратимо замовників. Скоротити “зайвих” людей? А про який соціальний захист ми тоді говоримо?.. Між тим, працівники Костопільського заводу скловиробів мають реальний соціальний захист: медичне страхування, щорічне оздоровлення, задовільні умови праці і т.п. Ось до чого треба прагнути!..

Насправді, для розв’язання багатьох проблем не обов’язково потрібні капіталовкладення, - часом достатньо одного тільки мудрого управлінського рішення. Взяти таку проблему. У більшості сільських шкіл сьогодні не вистачає вчителів. І це при тому, що державне замовлення існує, щороку тисячі випускників, що навчалися за бюджетні кошти, отримують дипломи педагогів. Якщо людина навчалася за власний кошт, то вона, безперечно, вправі обирати, де їй працювати після закінчення вузу. А якщо за державний?.. Потрібно працювати там, де накаже держава. Що потрібно для розв’язання цієї проблеми? Всього лиш рішення.

Проблема ще й у тому, що за ці роки в Україні втрачено систему підготовки управлінських кадрів вищої ланки. Що можуть знати про управління державою окремі депутати, - якщо вони ніколи нічим не управляли?.. Коли я прийшов на роботу в Костопільський район, мені не з проблемами (яких вистачало!) важко було розібратися. Набагато складніше було створити команду професіоналів, людей, які можуть і вміють працювати заради народу і заради держави.

Кор..: Скажіть, будь ласка, ви особисто схвалюєте ідею позачергових виборів? Ви вірите, що щось зміниться в Україні?

М.Кривко: Безперечно, вірю. Хоча… Успіху попередніх виборів, серед усього, завадили численні фальсифікації. За нашими підрахунками, Народна партія набрала 4,9 відсотка голосів. Офіційно оприлюднені результати, на жаль, цього не підтвердили. А тим часом, в нашій області люди дуже активно голосували за Народну Партію: більше тисячі депутатів місцевих рад різного рівня - це члени саме НПУ. Саме тому, при проведенні позачергових виборів до Ради, ми докладемо всіх зусиль, аби запобігти фальсифікаціям. А “ми” - це велика сила. У наших рядах такі відомі в Україні особистості, як депутат Верховної Ради України I та IV скликань Микола Шершун, генеральний директор ВАТ “Рівнеазот” Михайло Заблуда, генеральний директор Рівненської АЕС Микола Фрідман, Герой Соціалістичної Праці, керівник господарства в Гощанському районі Микола Зінчук, голова СГПП “Маяк” АПК “Зоря” Анатолій Остапчук та голова СГПП “Случ” Олексій Хомич (Сарненський район), голова СГПП “Мир” Микола Поліщук (Гощанський район). Наша партія чітко структурована, в усіх районах області є партійні осередки, які очолюють серйозні, ділові люди. Ми не кидаємо слів на вітер, не роздаємо пустих обіцянок. Маємо, натомість, чітку, реальну програму, як поліпшити життя українців, подолати бідність. І вже працюємо над її втіленням.

23.08.2007Розмову вів Петро КУЗЬМУК


Переглядів: 883

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21068)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17211)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14466)
• Допомога під час карантину [967] (14380)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14224)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14033)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13907)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13878)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13860)
• Живи до ста! [965] (13852)
• Бюджет і ми… [965] (13786)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13777)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13657)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13567)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13565)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13504)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13116)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13098)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (804)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (87)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (80)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (79)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (79)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (77)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (77)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (77)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (76)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (76)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (75)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (75)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (75)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (70)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (67)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"