Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №314 від 18.10.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Люди справи

Тамара Воронцова: “Вода - єдиний мінерал, який нічим не замінити!”

Добра вода з крана щодня

Незабаром зима. З приходом цієї холодної пори року місто часто виявляється абсолютно не готовим до опалювального сезону. Раптом згадують про необхідність заміни певної ділянки мережі, яка давала збій ще минулого року, реконструкцію будинків, ремонт доріг тощо. І випливає це, як правило, в останню чергу, коли, як кажуть, “от-от”. Але цього року зима до нас не прийде раптово.

Минулого тижня Рівненська облдержадміністрація проводила колегію щодо підбиття підсумків готовності комунальних підприємств до нового опалювального сезону. Високу оцінку роботи з-понад усіх отримало РОВКП ВКГ “Рівнеоблводоканал”. Для того, щоб дізнатися як та за рахунок чого колись збиткове підприємство досягло таких успіхів у роботі, кореспондент “РР” зустрілася з головним інженером РОВКП ВКГ “Рівнеоблводоканал” Тамарою ВОРОНЦОВОЮ. Відразу скажу, що навіть з естетичного вигляду підприємства стає зрозумілим, що управління ним здійснюється професіоналами високого класу.

- Доброго дня, пані Тамаро! Дозвольте Вас привітати з успішним завершенням підготовки до осінньо-зимового періоду. Задля досягнення такої результативності у вашому арсеналі, певно, знаходиться якийсь потужний засіб?

- Безперечно, це - чудовий колектив фахівців та спеціалістів, об’єднаних спільною метою продуктивно працювати. Адже наша “зима” починається, як правило, не восени, а ще весною. Відповідно, план графіку основних технічних робіт для підготовки до цьогорічного осінньо-зимового сезону ми розробили одразу після закінчення попереднього, минулорічного. І, розпочавши з досить нескладних ремонтів дахів, мереж і аварійних насосів, ми поступово перейшли до складніших, з технічної точки зору, перетворень.

Про підсумки...

- Тамаро Миколаївно, які основні етапи роботи проводилися працівниками підприємства цьогоріч?

- Наприкінці минулого опалювального сезону ми конкретно знали, які проблеми потребують нагального вирішення, тому в першу чергу свої зусилля спрямували на зміцнення технічної бази. На першому етапі впровадження глобальної реконструкції розпочали капітальний ремонт артезіанських свердловин, на яких встановили імпортні насоси і нову запірну арматуру. Не забарилися й з відкриттям станцій управління з плавним пуском електроенергії. Це стало можливим завдяки субвенціям із державного бюджету, отриманим за сприяння обласної влади. За власні кошти замінили півкілометра колектора до ВАТ “Рівнеазот”. З огляду на якість нового обладнання можу із впевненістю сказати, що воно працюватиме безперебійно не один рік, тоді як вітчизняне виходить з ладу вже через півроку експлуатації.

Другим етапом роботи є встановлення сучасного обладнання на водопровідних насосних станціях, управління яким здійснюватиметься за допомогою мобільного зв’язку безпосередньо з центрального диспетчерського пункту. Таке нововведення дозволить достовірно та чітко на місці знати про режими роботи на станціях, при необхідності безперешкодно втручатися в систему роботи, а також, що важливо, швидко й оперативно ліквідовувати небажані наслідки.

- Я, звісно, перепрошую, але повна автоматизація насосних станцій призведе, напевно, до певних кадрових змін?

- З одного боку, ви праві. Але час не стоїть на місці, невпинний прогрес ставить нас перед тяжким вибором. І ми обираємо технології. Мова не йде про те, що звільнені працівники опиняться на вулиці. На місцях будуть створюватися так звані “летючі” бригади, до складу яких входитимуть працівники станцій. Під скорочення потрапить більше півсотні робітників, частину з яких ми плануємо працевлаштувати на інших підприємствах.

Продовжуючи тему, хочу зазначити те, що на даний час проводиться переведення каналізаційних насосних станцій в автоматичний режим. Із функціонуючих нині в Рівному 15 каналізаційних насосних станцій автоматизовано вже три, але на цьому ми не зупинимося. До кінця 2008 року усі підпорядковані нам каналізаційні насосні станції будуть переведені в автоматизований режим управління. У планах на кінець поточного року таких станцій - дев’ять. Здійснити задумане нам вдалося за допомогою сучасних фекальних насосів німецької фірми “Wilo”, які відзначаються не лише своєю економічністю, але й надійністю роботи. На противагу вітчизняним, ці можуть бути затопленими у фекальних стоках і безперебійно працювати. Ще кілька років тому про такі новинки техніки можна було лише мріяти.

- Які роботи наразі проводяться в районі

так званого “Царського села”?

- До кінця поточного року підприємство планує остаточно завершити каналізування частини названого району. Наразі на цій ділянці змонтована автоматична насосна станція, робота якої не вимагає безпосередньої присутності робочої бригади, а контролюється з центрального пункту. Крім цього, паралельно з автоматизацією на території Рівного ведеться заміна водопроводів. На це витрачається як власний фінансовий ресурс підприємства, так і кошти інвесторів.

Про новинки техніки...

- Наскільки мені стало відомо, на вулиці Лермонтова обласного центру проводяться якісь цікаві експериментальні роботи. Чи не причетне ваше підприємство до цього?

- До речі, про експерименти. Сучасний, з технічної точки зору (принаймні, для Рівненщини), доволі сміливий експеримент наразі дійсно можна побачити по вулиці Лермонтова. Раніше ця вулиця складалася лише з кількох приватних будиночків, тому водопровід, прокладений під землею, не розрахований на великий обсяг використання питної води, а, відповідно, і менше навантаження. На сьогодні в цьому районі маємо величезний житловий масив, який вимагає реконструкції або повної заміни мереж. Один із наших інвесторів, згідно з технічними умовами, виданими “Рівнеоблводоканалом”, проведе заміну певної ділянки водопроводу безтраншейним способом, методом горизонтального буріння. Тобто з одного до іншого кінця вулиці буде пробурено підземний тунель, куди згодом закладуть нову трубу. А це, погодьтеся, збереже благоустрій вулиці. І якщо експеримент пройде вдало, відкриється можливість застосовувати горизонтальне буріння на інших ділянках міста.

Про тарифи...

- Обсяг роботи, яку ви провели і ще запланували, - величезний. Чи є беззаперечним те, що настільки великі перетворення й вкладені в це кошти відразу позначаться на якості послуг, наданих мешканцям міста, як платникам? Як зміниться тарифна політика “Рівнеоблводоканалу”?

- Оновлення технологічної бази підприємства проводиться лише задля поліпшення водопостачання, якості води та зниження аварійності на підприємстві. Це аж ніяк не вплине на вартість води. Офіційно заявляю, що найближчим часом РОВКП ВКГ “Рівнеоблводокал” підвищувати тарифи на воду не збирається! Ми вдячні мешканцям за своєчасну оплату наших послуг і робимо усе можливо, щоб сума платежу за спожиту воду несуттєво відзначалася на їхніх сімейних бюджетах.

Про воду...

- А яким чином вплине впровадження сучасних нововведень на “Рівнеоблводоканалі” на якість кінцевого продукту - води?

- Про це варто поговорити більш детально. Адже побутує думка, що вода з крану шкідлива для організму через надмірну кількість різних шкідливих домішок. По-перше, мало хто знає, що лише 20 відсотків населення України, серед яких і рівняни, має можливість споживати стовідсотково артезіанську воду. По-друге, сучасна система фільтрації і знезараження води розроблена таким чином, щоб повністю виключити зі складу води будь-які хімічні надлишки. Ми зовсім відмовилися від хлорування, знезаражуючи воду менш токсичним гіпохлоритом натрію. І можу вас запевнити, що вода, яку отримує наш споживач, не гірша за бутильовану, яку ви купуєте в магазинах. Наразі розробляється проект зі зниження кількості заліза у воді. А після повної заміни водотрубопровідної системи, яка, на жаль, є причиною вторинного забруднення, нашу воду питимуть навіть немовлята.

- Золоте правило гарного господаря говорить: чим більше грошей ти вкладаєш, тим більше отримаєш у результаті...

- Без сумніву, головним результатом роботи підприємства є його прибутковість. Приклад “Рівнеоблводоканалу” доводить те, що, поєднуючи ефективну організацію роботи, кваліфіковану команду спеціалістів та абсолютно нові підходи до вдосконалення технічної бази, можна працювати не лише якісно, але й прибутково. Стовідсотковий збір коштів дозволяє вчасно розрахуватися не лише з поточними платежами (заробітною платою, податками, оплатою електроенергії тощо). Ми змогли повністю погасити більш як 20 боргів підприємства і обслуговувати єдиний існуючий реструктуризований борг перед ВАТ “Рівнеазот”. Таким чином, зиму РОВКП ВКГ “Рівнеоблводоканал” зустріне в хорошому технічному та фінансовому стані.

- Дякую за розмову!

9 жовтня на розі вулиці Жуковського обласного центру працівники “Рівнеоблводоканалу” затримали 3 фури, водії яких мили свої авто біля колонки. На водіїв були складені протоколи. Проте такі порушення фіксуються щодня. А це, між іншим, несанкціоноване використання води, отже, порушення законодавства.

Останнім часом працівники “Рівнеоблводоканалу” взяли це питання під особливий контроль, адже для мийки автівок є спеціально відведені місця.

Шановні власники автомобілів, давайте думати про культуру, а не про власні корисливі інтереси!

18.10.2007Любов РОМАНЮК


Переглядів: 913

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21175)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17326)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14555)
• Допомога під час карантину [967] (14479)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14314)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14128)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14002)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13974)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13964)
• Живи до ста! [965] (13949)
• Бюджет і ми… [965] (13885)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13879)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13753)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13661)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13656)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13603)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13214)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13186)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (411)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (66)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (66)
• Тонкощі заварювання кави (62)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (62)
• Небезпека вологих серветок (59)
• Пиріг «Чорний ліс» (58)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (58)
• Особливості вживання видів води (56)
• Часникові стрілки корисніші за часник (55)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (54)
• А ваш шампунь безпечний? (51)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (51)
• Нецукровий діабет (47)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (39)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"