Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №322 від 13.12.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Секрет успіху

“Депутати мають бути слугами громади”

“Депутати мають бути слугами громади”

- впевнений голова Сарненської райради Микола ДОБРИДНІК

Відзначення нещодавно Дня самоврядування - чудова нагода підбити підсумки діяльності місцевих громад. У ході постійних розмов та дискусій щодо реформування владної системи в державі виникає питання важливості таких змін. Чи дійсно локальна структурована мережа управлінь, сформована з вихідців конкретної території, може ефективно працювати та вирішувати проблеми певного краю? Так, і яскравим доказом цього стала Сарненщина, де районна рада плідно працює на економічний та соціальний розвиток району. Голова Сарненської районної ради Микола ДОБРИДНІК впевнений, що влада існує для громадян і має їм служити. Завдяки такому принципу Сарненський район поступово досягає в області найвищої планки. Це ще раз підтвердило вручення Миколі Добридніку Почесної Грамоти Рівненської обласної ради та облдержадміністрації. Секретами цілеспрямованої та результативної роботи Микола Добриднік ділиться з нашими читачами.

З турботою про кожне село

Основна методика роботи голови райради Миколи Добридніка - постійні поїздки територіями місцевих сільських рад. На його думку, це дає змогу не тільки безпосередньо перейнятися проблемами сарненчан, а й на місці зорієнтуватися з планом їх вирішення. “Круглі столи”, проведені на території тієї чи іншої сільської ради, ніколи не залишаються лише обіцянками. Про це свідчать асигнування з районного бюджету, які не обминають жодного села. Саме завдяки спільному обговоренню жителями Кричильської сільради та голови райради відбулися значні соціальні події: у найкоротші терміни були завершені будівництво загальноосвітньої школи I-II ступенів у селі Поляни та реконструкція приміщення інтернату села Кричильськ під лікарську амбулаторію (до того ж, це 28 додаткових робочих місць). Відкриття таких довгоочікуваних закладів соціальної сфери доволі серйозно сприйнялося на рівні області. Адже останнім часом гостро стоїть питання розвитку не тільки міст, а й невеликих населених пунктів.

Нещодавно відбулося відкриття відремонтованої музичної школи у смт Клесів, на що з бюджету району було виділено 180 тисяч гривень. До речі, голова планує залучити державні кошти для освітлення вулиць Клесівської селищної ради. Значні кошти були спрямовані на реконструкцію дахів будинку культури села Одринки та дитячих садочків сіл Ремчиці, Корост і Любикович, на ремонт газових котелень ЗОШ I-II ступенів сіл Велике Вербче та Корост.

Нещодавно Микола Добриднік відвідав Люхчанську та Карпилівську сільські ради. Такі поїздки голова райради спеціально здійснює перед затвердженням бюджету на 2008 рік. Він зазначив, що за час роботи депутатів п’ятого скликання зусилля районної ради спрямовані на вирішення нагальних проблем району. Адже було чимало об’єктів соціальної сфери, які громада могла би втратити, якби не фінансування їх ремонту та реконструкції з районного бюджету. Ось тому наразі Микола Добриднік вважає пріоритетними завданнями розбудову закладів дошкільної освіти у сільській місцевості. Наприклад, у селі Люхча в черзі на оформлення у дитсадок чекає 69 дітей, тому що одного дитсадочка не вистачає. Приріст постійно збільшується, а дітей прилаштувати нікуди. З огляду на це Микола Добриднік відпрацьовує можливість побудови другого дитсадка на базі колишньої школи. Голова пообіцяв обов’язково посприяти коштами: першим кроком у вирішенні цього питання стало виготовлення проектно-кошторисної документації.

Подібна проблема у жителів села Карпилівка. Там дитсадочка взагалі немає, тому Микола Добриднік бачить першочерговим завданням при затвердженні бюджету на 2008 рік спрямування туди фінансової допомоги.

Районні депутати не лишаються байдужими і до турбот жителів Сарн. Микола Добриднік чудово розуміє, що для успішного процвітання районного центру державних асигнувань та тих коштів, що має бюджет міста, не вистачає. Він став ініціатором вкладання значних коштів у капітальний ремонт реанімаційного відділення та операційного блоку хірургічного відділення Сарненської центральної районної лікарні, відкриття яких відбулося минулого понеділка. Микола Добриднік зауважує, що якісне медичне обслуговування населення є чи не одним із найсуттєвіших показників краю: адже саме від медицини і в буквальному, - і в переносному значенні - залежать життя та здоров’я людей.

Невирішуваних проблем не буває

Під постійним контролем голови райради перебувають десятки справ - електрифікація новозбудованих вулиць, газифікація населених пунктів, будівництво та ремонти навчальних закладів, забезпечення сільських ФАПів та амбулаторій необхідним обладнанням тощо. Микола Добриднік впевнений, що при бажанні потрібні кошти завжди можна знайти. І щора-зу, відкриваючи новий об’єкт соціальної сфери, голова дякує підприємствам та фізичним особам - платникам податків, завдяки роботі яких на благо людей поповнення районного бюджету постійно збільшується.

Як каже Микола Добриднік, нагальною є потреба виділити кошти на будівництво навчального закладу в селі Чабель. Він переконаний, що силами районного бюджету 2008 року її повинні збудувати, як спорудили школи в селах Орлівка та Поляни. Крім того, в планах добудова ЗОШ I-II ступенів смт Клесів.

Складніша ситуація зі школою у селі Тинне. У свій час Микола Добриднік особисто клопотався перед Міністерством освіти і науки України щодо цього питання. Вже у 2007 році Тинне включили до Всеукраїнської програми “Сто шкіл України”, фінансування якої буде проводитися з держбюджету. Є надія, що найближчим часом це питання вдасться зрушити з місця.

До слова, відповідний пакет документів на розбудову школи в селі Федорівка голова райради подав до МОН.

Вдалося здешевити вартість будівельних і ремонтних робіт на багатьох об’єктах соціальної сфери району, поліпшити їх якість, бо стан освоєння коштів, виділених з районного бюджету, знаходиться під пильним контролем. Микола Добриднік зазначає, що сьогодні вчасне використання коштів дає змогу вирішити безліч нагальних питань. Такий принцип роботи забезпечує виконання головних завдань, поставлених перед головою.

Реформа системи влади

“На мою думку, суспільство з надією чекає проведення всеохоплюючої реформи системи влади в Україні, що створить умови для політичної та економічної стабілізації, захисту прав і свобод громадян, непорушності демократичних принципів”, - розмірковує Микола Добриднік. За його словами, місцеве самоврядування - найбільш наближений до людей рівень влади, функціонування якого напряму залежить від взаємної співпраці громадськості та представницьких органів.

“Для мене найголовніше, що законопроект про зміни до Конституції передбачає подальший розвиток місцевого самоврядування, яке починається не з території з певною кількістю людей чи населеного пункту, а передусім - із Людини, - підсумовує голова райради. - Максимум повноважень потрібно передати у владні органи на місцях. І ними повинні володіти люди, яких обрала громада, реально оцінюючи їхню роботу та турботу про район. Навіщо нам далекі “призначенці”, яким потрібні роки, щоб увійти в курс справ певного району, і ще більше - для того, щоб почати щось робити”.

Микола Добриднік запевняє, що нині депутати Сарненської районної ради стоять на боці інтересів громадян, хоча через недосконале законодавство та існуючу систему двовладдя як у державі, так і на місцях, не все задумане вдається здійснити. Голова райради сподівається, що створення коаліції демократичних сил у Верховній Раді шостого скликання дасть поштовх для об’єднання зусиль нардепів в усуненні прогалин у законодавстві.

13.12.2007Юліана ТЕТ


Переглядів: 981

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21072)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17214)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14468)
• Допомога під час карантину [967] (14383)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14226)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13910)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13882)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13862)
• Живи до ста! [965] (13856)
• Бюджет і ми… [965] (13789)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13658)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13566)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13508)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13119)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (896)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (81)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (79)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (78)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (77)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (73)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"