Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №324 від 27.12.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Історія успіху

“КАРАТ”: технологічний і спортивний прорив

“КАРАТ”: технологічний і спортивний прорив

Передноворічні інтерв’ю “Рівне-Ракурсу” бізнесменів і меценатів Василя ПОЛЗУНОВА і Валерія САЄНКА

“Наші вікна дарують комфорт вашій оселі” Василь ПОЛЗУНОВ, директор ТзОВ “Карат”:

- Підбиваючи підсумки 2007 року, приємно відзначити, що держава і виробничники, нарешті, звернули серйозну увагу на енергозбереження. Те, що ми починали років 15 тому, сьогодні вже знаходило підтримку на державному рівні.

Що стосується конкретно нас, то я вважаю, що рік пройшов стабільно, вдало. Позитивним є те, що фахівці “Карату” аналітично опрацювали велику кількість інформації про можливості підприємств Китаю, Кореї та Туреччини. Але, врешті-решт, ми віддали перевагу європейським виробникам. Зараз також розглядаємо можливість співпраці з вітчизняним виробником, зважаючи на те, що український профіль уже підтягнувся до європейського рівня, і можливості ціноутворення стали цікавішими. Природно, усе буде залежати від обсягів, платежів і, звичайно, від самого профілю, тому що якість - головна вимога нашої фірми. Ми завжди прагнемо, щоб ціна “каратівських” вікон відповідала їх якості.

Я вважаю завданням державної ваги - підвести підприємства і населення до переоцінки можливостей, вартості і свого ставлення до енергоносіїв. У цьому напрямі ще дуже багато роботи: це і енергозберігаюче скло, і перегляд діючих у будівництві норм теплопровідності й енергозбереження, і пошук нових матеріалів та використання вже існуючих з метою ефективного енергосбереження, пошук інших перспективних напрямів у цій сфері.

“Карат” є одним із тих підприємств, які беруть активну участь у вирішенні проблем енергозбереження. Ми вже на ринку більше 15 років, як виробники, а безпосередньо фірма “Карат” - сім років. Мені дуже складно говорити про якість продукту, виробленого не на нашому підприємстві. Я можу відповідати тільки за свій продукт і давати рекомендації, яких слід дотримуватися, щоб імідж “віконників” залишався на високому рівні.

Якщо говорити про гарантовану якість, то вікно - це цілий комплекс складових: скло, фурнітура, гума, профіль. Кожна позиція має свій термін гарантії. Наприклад, профіль - від 25 до 50 років. Склярі дають чотири роки гарантійного терміну на скло, фурнітурники на свої вироби - три-чотири, виробники гуми - теж близько трьох-чотирьох років. Стверджувати, що гарантія на вікно 25 років - принаймні, несерйозно. Що ж стосується профілю, то він може не міняти кольору 25 і більше років, а гуму треба періодично змінювати.

Я б не сказав, що сьогодні є якісь скарги, нарікання на характеристики, зафіксовані в умовах договору. Кожного замовника, коли він одержує готовий виріб, попереджаємо про необхідність двічі на рік прокапувати фурнітуру машинним маслом - щоб рухомі частини працювали більш злагоджено. Крім того, буває іноді надмірне навантаження або провисання самої конструкції, що може спричинити механічне ушкодження, але від цього, напевне, ніщо не застраховано. Застерігаємо також споживачів не використовувати для чищення ніж та жорстку тканину. Загалом, потрібно бережливо ставитися до металопластикових вікон, які забезпечують у вашому помешканні тепло, затишок і комфорт.

“Енергозбереження - стратегічний напрям”

Валерій САЄНКО, технічний директор ТзОВ “Карат”:

- Будь-який керівник чи підприємець напередодні Нового року екстраполює свій погляд на проблеми року, що минає. І в першу чергу вони пов’язані не тільки з тими політичними подіями, що відбулися в нашій країні, а й зі сподіваннями на те, що ефективне вирішення питань енергозбереження стане для нової політичної влади стратегічним напрямом в її повсякденній діяльності.

Якщо хтось вважає, що перехід у будь-яку іншу систему, у тому числі і в Євросоюз, зробить наше життя вільним, дешевим і доступним, то, на моє переконання, це зовсім не так. Раніше ми не берегли того, що мали: дешеву електроенергію та дешеве тепло, яке вилітало через наші вікна перед Новим роком під святкові вигуки і круті траєкторії пробок від шампанського. А головне, ми не доклали достатньо зусиль для того, щоб максимально використовувати створений природою дешевий енергетичний продукт - торф. На сьогоднішній день він є в достатній кількості, а тому може ефективно служити успішному вирішенню енергетичної проблеми в нашому регіоні. Треба тільки одне - перейти від слів до справи.

Перше. У нас є багато талановитих керівників, що працюють у цьому напрямі. На жаль, чомусь кожен іде своїм шляхом, що не дає можливості всебічно вирішувати цю проблему. Комплексно вона може бути вирішена тільки тоді, коли всі споживачі - приватні, бюджетні чи комерційні - одержать якісні й об’єктивно оцінені енергетичні послуги.

Друге. З боку споживача повинно бути зроблене усе, щоб він зміг прийняти ці послуги достойно і по-господарськи, ефективно використати тепло, що надійшло в помешкання, офіс або на виробництво.

І третє, що є завданням не тільки наших науково-технічних підприємств, але і виробників: налагодити виробництво високоякісного місцевого енергетичного продукту в тому обсязі, який би міг сьогодні конкурентно забезпечити населення необхідною кількістю тепла і комфорту, незалежно від того, що нам продиктує та чи інша країна.

Спалюючи газ на підприємствах житлово-комунального господарства, як це робиться сьогодні, ми не маємо права жалітися на те, що цей продукт дуже дорогий. Колись бурштинову смолу використовували як джерело тепла - її палили в печах і грілися. Сьогодні так робити - все рівно що топити прадідівські печі доларовими купюрами. Це порівняння можна застосувати й до обігріву наших помешкань газифікованими котельнями.

На Рівненщині є невичерпні запаси торфу, який можна і треба використовувати не тільки у виробництві високоякісних компостів для потреб сільського господарства, але і як паливо для сучасних енергетичних установок, що забезпечать не менший тепловий ефект, ніж при спалюванні газу.

На такій оптимістичній ноті я хочу завершити передноворічну зустріч із читачами “Рівне-Ракурсу”. Сердечно бажаю колективу фірми “Карат”, всім нашим діловим партнерам, спортсменам і фанам МФК “Рівне” щастя, здоров’я та успіхів у Новому році.

“МФК “Рівне” може грати у вищій лізі”

Василь ПОЛЗУНОВ, президент міні-футбольного клубу “Рівне”:

- З минулого року фірма “Карат” є одним із спонсорів міні-футбольного клубу - МФК “Рівне”. За невеличкий проміжок часу ми трошки поліпшили як фінансове становище, так і моральну атмосферу в клубі. Команда МФК зараз знаходиться в першій лізі, займає перше місце серед її восьми команд.

Головне завдання - вихід у вищу лігу. Але це спричиняє цілу низку проблем: зал, фінансування, переїзди. У зв’язку з цим плануємо в лютому провести зустрічі з керівництвом як області, так і міста, щоб спільно обговорити питання підтримки міні-футбольного клубу. Сьогодні ми зобов’язані показати свої резерви, наскільки це можливо, переконати як керівництво, так і самих себе, що ми можемо грати у вищій лізі.

Наші гравці сьогодні користуються попитом. Члени нашої команди могли б легко грати в командах вищої ліги. Тим більше, такі пропозиції вже пролунали ще на початку нашого співробітництва. На що я сказав: “Якщо ви дійсно хочете грати у справжній міні-футбол, то треба всім разом попрацювати для того, щоб відчути, чого ви варті. Навіть психологічна травма може вибити вас не на один рік із колії”.

Визначальна роль - фінансова, тому що вища ліга фінансується краще, і нікуди ми від цього не дінемося. Не можна порівняти можливості Рівного з можливостями Києва, Одеси, Донецька, Львова. Ці міста мають серйозну промислову базу і, відповідно, їхні бюджетні можливості не порівняти з нашими. Але ми не повинні тупцювати на місці - через два роки зросте майстерність молодих гравців, які зможуть чудово грати у вищій лізі та забезпечити МФК “Рівне” середнє місце в таблиці.

Великий футбол і міні-футбол тільки здаються однаковими, але вони цілком різні. Я вдячний тим людям, що професійно займаються міні-футболом. У нас є досвідчені спортивні наставники - директор спортшколи Віктор Засморжук, безпосередній тренер команди Юрій Баховский та начальник команди Михайло Кондратюк. Керівництво “Карату” намагається підтримати людей як фінансово, так і морально. Адже дуже важливо підтримувати в людях внутрішню впевненість у тому,

що вони правильно роблять свою справу.

Хотілося б сказати кілька слів про вболівальників. На сьогоднішній день - зал повний. Приємно, що людям є куди піти, - не просто, щоб погрітися, а задля видовища. Нещодавно ми грали на кубок, тож дві команди вищої ліги ми вже обіграли. Наступна гра в нас буде 11 січня - це відповідна кубкова гра з дніпропетровським “Будівелом” - командою вищої ліги. Поки ми виграли 7:6 - це і є характеристика можливостей нашої команди.

Міні-футбол - це ж не тільки спорт, а й комплексне вирішення багатьох проблем: підліткової вуличної злочинності, навчання і зміцнення здоров’я наших дітей. Тобто це цілий комплекс державних програм, спрямованих на формування християнської моралі - адже зайняті спортом діти рекламують здоровий спосіб життя.

27.12.2007Олександр ОЛЬХОВИК


Переглядів: 1303

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21184)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17329)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14558)
• Допомога під час карантину [967] (14482)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14319)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14134)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14007)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13978)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13969)
• Живи до ста! [965] (13952)
• Бюджет і ми… [965] (13888)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13881)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13755)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13665)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13660)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13607)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13216)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13190)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (501)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (72)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (68)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (66)
• Тонкощі заварювання кави (65)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (63)
• Небезпека вологих серветок (62)
• Часникові стрілки корисніші за часник (60)
• Особливості вживання видів води (60)
• Пиріг «Чорний ліс» (60)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (59)
• А ваш шампунь безпечний? (57)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (55)
• Нецукровий діабет (52)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (48)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"