Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №324 від 27.12.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Історія успіху

Вікторія Ганджук: Сучасний “одяг” для закордонних “автогуліверів” виготовляють у Квасилові

Вікторія Ганджук: Сучасний “одяг” для закордонних “автогуліверів” виготовляють у Квасилові

Українсько-голландське СП “Роланд-Україна” на 95% інтегрувалося в європейську економіку

“Рівне-Ракурс” уже знайомив своїх читачів із директором Спільного українського-голландського підприємства “Роланд-Україна” Вікторією ГАНДЖУК. Це - непересічна особистість, яка органічно поєднала в собі чарівну жінку і талановитого керівника фірми, кохану дружину для чоловіка і дбайливу маму для трьох діток. Підприємство, яке вона очолює вже чотири роки, унікальне: поки вітчизняні політики дискутують про переваги ЄЕП та євроінтеграції, воно вже на 95 відсотків інтегрувалося в європейську економіку, що радує як польських, так і голландських партнерів-засновників СП “Роланд-Україна”.

- Засноване 28 грудня 1999 року підприємство, на якому сьогодні працює 35 чоловік, із року в рік нарощує масштаби виробництва, а це, - вважає Вікторія Геннадіївна, - нові робочі місця для молоді (середній вік працівників - 22-23 роки), впевненість у майбутньому. Графік прямих поставок автотентів розписаний на весь рік. Зараз виробляємо продукцію на завод Кроне - німецького партнера голландської компанії Roland International. До речі, продукція компанії, яка має філії та виробництва у багатьох країнах світу, в тому числі й українське представництво у Рівному, користується великим попитом у Великобританії, США, Південній Америці і, звісно, в Німеччині.

У зв’язку з цим актуальним стало розширення виробництва у рівненському підрозділі компанії. Тож ми придбали у Квасилові виробниче приміщення. Реконструкція ще не завершена: в адміністративному приміщенні облаштовано тільки перший поверх, ще не зовсім закінчили виробничий цех. Зима лише почалася, тож думки про одне - аби не було занадто холодно. Поки що обігріваємо кабінети і цех електроенергією, але в планах - якнайшвидше перейти на газове опалення: вже готова проектна документація для прокладання майже двокілометрового газопроводу. На жаль, досі не вирішене питання із землевідведенням: в нас ця проблема занадто забюрократизована. Щоб отримати один папірець, необхідно подати десять, - як результат, кількість папірців росте в геометричній прогресії. А хто не ходив за тими “папірцями” - щаслива людина.

Але сподіваюся, що ці труднощі тимчасові, тож зупинятись не збираємося: через два-три роки будемо будувати новий корпус. До того часу плануємо розширити асортимент продукції: крім звичайних тентів та дахів, виготовлятимемо тенти з боковими шторами. В Європі на такі тенти шалений попит - адже їх застосування значно спрощує і полегшує навантажувально-розвантажувальні роботи. Через кілька років тенти з боковими шторами стануть популярними і в Україні.

Звичайно, переїзд тимчасово спричинив зменшення обсягів виробництва. Частину працівників відправили на місяць стажуватися в Польщу, щоб не втратили навиків, інші працювали на благоустрої території. Наступного року на додатковому обладнанні, що отримали як інвестицію від польського партнера, плануємо суттєво збільшити обсяги виробництва. Зараз набираємо молодь, вчимо її, щоб забезпечити продуктивну роботу в три зміни. В цьому нам допомагає громадська організація - Молодіжний центр праці. А взагалі, повинна сказати, молоді люди не хочуть працювати. Минулого року мала влаштовану Рівненським міським центром зайнятості зустріч із безробітними, то з 25 шукачів робочого місця лише один згодився, але не працювати - тільки прийти подивитися на виробництво.

- Пані Вікторіє, а у Вас є клієнти в Україні?

- Звичайно, але обмаль, оскільки наше підприємство на 95 відсотків орієнтоване на зовнішній ринок, на якому лідируючі позиції займає Roland International. Щороку п’ять відсотків продукції виготовляємо за індивідуальними замовленнями. Це може бути “одяг” як для “ліліпутів” - причепів до легкових авто, так і до “автогуліверів” - 14-метрових фур. Серед наших клієнтів відомі перевізники - “КамАЗ-Транс-Сервіс”, “М+К” (Рівне), “Каскад-Транспорт” та “Транс Імперія” (Луцьк), “Діана” (Тернопіль), “КамАЗ-Транс-Мукачево”.

- І звідки у Вас талант до творення такого незвичайного “одягу”?

- Я закінчила Хмельницький інститут побутового обслуговування (нині Технічний університет “Поділля”) за фахом - “Технологія та конструювання швейних виробів”. Другу вищу освіту - економічну - здобула у рівненському “воднику”.

- А де вчилися майстерності працівники СП?

- Наші перші фахівці навчалися за кордоном, у Польщі. Сьогодні голландські технологи і майстри приїздять до Рівного.

- Чи важко “пошити” автомобільний тент?

- Виготовлення тенту - трудомісткий процес, який поєднує в собі твор-чий підхід та сучасні технології. Оскільки кожне замовлення ексклюзивне, виготовлення тенту можна порівняти з пошиттям одягу в ательє індпошиву: той же особи-стий підхід у кожному конкретному випадку, максимальне задоволення вимог і побажань клієнта і жорстка відповідність усім міжнародним стандартам виробництва автотентів. Орієнтація на європейські стандарти, які роками складалися в цій галузі, - запорука зростання кількості клієнтів, задоволених нашою роботою.

- Від чого залежить якість автотенту, виготовленого СП “Роланд-Україна”?

- Для того, щоб зручний і надійний “одяг” для вантажних автомобілів був міцним, використовуємо тканину ПВХ тільки виробництва SIOEN (Бельгія), бо вона має виняткову міцність і стійкість до зношування. Ми свідомо не робимо ставку на дешеві матеріали, тому що сьогоднішній прибуток, отриманий від використання недорогих матеріалів та комплектуючих, завтра перетвориться на погану репутацію і, як наслідок, - втрату клієнтів.

- Які у Вас є захоплення?

- На жаль, часу на захоплення хронічно не вистачає, з відпочинком теж в останні роки не виходить: навіть не змогла використати туристичну путівку, яку отримала як номінантка конкурсу “Авто-Пані”, організованого “Рівне-Ракурсом”. Однак є “вікно в Європу” - корпоративні зустрічі керівників усіх підрозділів компанії Roland International, які вона проводить щороку: минулоріч - у Польщі, у 2006-му - в американському Далласі, а наступного року така зустріч має відбутися в Англії.

Це дуже цікаві і змістовні заходи, на яких обговорюються перспективи розвитку компанії, підвищення ефективності та якості її діяльності на світовому ринку. Кожна філія звітує про виконану роботу й ділиться планами на майбутнє, яке, звісно, вимагає певних інвестицій.

- Напевне, в такій невимушеній обстановці відбувається відвертий обмін досвідом із закордонними колегами…

- Так і є. Поляки, почувши про наші проблеми, щиро кажуть: “Ми це знаємо, у нас це було, але… 15 років тому”. Звичайно, у Польщі, яка є членом Євросоюзу, труднощів із митним оформленням немає, а правила ведення бізнесу в цій країні більш прозорі: в нас “правила гри” часто змінюються. Я вже не кажу про фантастичні відсотки на кредити в українських банках. До речі, зараз наше підприємство кредитує бельгійська фірма під п’ять відсотків річних - у вітчизняних банках про це можна тільки мріяти!

- Коли бачиш таку милу і приємну жінку, як Ви, пані Вікторіє, неодмінно задумуєшся, де бере директор фірми і мати трьох діток час у 24 годинах доби, щоб керувати підприємством, подбати про сім’ю і, звісно, - на перукарню чи косметичний салон...

- Маю багато помічників: родина в нас дружна і кожен, в кого є вільна хвилина, бере на себе частину хатньої роботи. Молодшими дітьми опікується бабуся або “Бабуня”, як її лагідно називають діти. Без її допомоги неможливо було би працювати з повною віддачею. У вихідні намагаюся більше часу проводити з сім’єю, можу приготувати щось смачненьке. На жаль, катастрофічно не вистачає часу на інше. Перш за все, хочеться підвищити рівень володіння англійською мовою, аби не було труднощів при спілкуванні з партнерами.

- В цьому світі багатими нас робить не те, що отримуємо, а те, що віддаємо. Це я про благодійність…

- Цьогоріч у зв’язку з придбанням і реконструкцією адміністративно-виробничого приміщення можливості для благочинної діяльності у нас були дещо скромнішими. Тим не менше, підприємство допомогло Квасилівській селищній раді придбати новорічні подарунки для двохсот дітей-сиріт і напівсиріт, зробити покриття у спортзалі Квасилівської школи-ліцею.

- Щиро дякую за розмову. Бажаю у Новому році зеленого світла всім Вашим починанням, успіхів у бізнесі та сімейного благополуччя.

Голландська компанія Roland International - лідер ринку автомобільних тентів у Європі та Америці. Клієнтами компанії є відомі виробники автопричепів - Кроне, Кегель, Шміц та інші.

Спільне підприємство “Роланд-Україна”

35350, Рівненська область, Рівненський район,

смт Квасилів, вул. Індустріальна, 6-А

тел.: 43-06-81, факс: 43-06-82;

e-mail: roland@rivne.com

27.12.2007Спілкувався Олександр ОЛЬХОВИК


Переглядів: 1228

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21068)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17211)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14466)
• Допомога під час карантину [967] (14380)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14224)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14033)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13907)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13878)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13860)
• Живи до ста! [965] (13852)
• Бюджет і ми… [965] (13786)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13777)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13657)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13567)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13565)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13504)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13116)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13098)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (803)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (87)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (80)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (79)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (79)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (77)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (77)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (77)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (76)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (75)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (75)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (75)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (75)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (70)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (67)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"