Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №412 від 02.09.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Заява

“Тільки українська, раз і назавжди, за будь-яких обставин”…

“Тільки українська, раз і назавжди, за будь-яких обставин”…

Ідеологічне кредо Тимошенко

Європейський вибір України. Інтеграція до ЄС. Зміцнення незалежності від Росії. Категоричне “ні!” ідеї Януковича про російську - другу державну. Плекання власної історії, незважаючи на істерію Москви. Такими є ідеологічні засади Тимошенко. З програмною промовою вона виступила на щорічних зборах Світового конгресу українців, які цього разу пройшли у Львові. Ось деякі витяги із цього надто важливого виступу.

- Шановні члени Світового Конгресу Українців, я розцінюю зустріч глави українського уряду з вами, як зустріч всесвітнього українського парламенту. Саме ви представляєте інтереси України у світі сильніше, ніж будь-яке наше дипломатичне посольство чи представництво. Ми будемо триматися так, щоб не втратити можливість розбудовувати Україну згідно з нашою концепцією, національною стратегією, щоб не відступити й нікому не дозволити змінити ці пріоритети.

***

Ми наполегливо відновлюємо правильну, справедливу, чесну українську історію. Ви досягли того, що в багатьох країнах світу Голодомор визнаний геноцидом проти українського народу. Я хочу низько вклонитись і подякувати вам за це. Робота ще не завершена. Ми не маємо права навіть розслабитись ані на хвилину, оскільки проводити цю спільну дипломатію, здобувати ці результати, визнавати в світовому масштабі всі етапи правдивої історії України - це частина нашої фундаментальної національної стратегії.

***

Сьогодні в Україні вже немає ніяких суперечок щодо цього питання, і навіть ті, хто заявляє про те, що російська мова має стати другою державною, своїх дітей навчають в українських школах. Якщо вони хочуть, щоб їхні діти проходили той самий шлях, яким ідуть сьогодні політики з таких специфічних таборів, діти повинні знати українську мову, і вони її знають.

Сьогодні 81 відсоток освітнього процесу відбувається українською мовою. Ви можете порівняти з показниками минулого періоду, які вам добре відомі. Ситуація в країні змінилася в цьому питанні дуже сильно й фундаментально, незважаючи на шум з боку окремих політиків. І це теж є ваша заслуга, наша спільна заслуга! Я думаю, що й надалі нам необхідно продовжувати цю роботу.

Хочу вам сказати, що поки наша команда при владі, поки справжні патріоти й українці при владі, а, на мою думку, це вже буде незмінним, нікому в Україні ми не дамо навіть поставити питання про будь-яку другу державну мову. Тільки українська, раз і назавжди, за будь-яких обставин.

***

Наша українська стратегія, наше українське майбутнє пов’язані з Європейським Союзом. Звітую вам, що ми вже перейшли до принципово нового рівня вибудовування відносин між ЄС і Україною. Ми зараз активно працюємо, і наприкінці цього року, або на початку наступного, ми плануємо підписати з ЄС спеціальну нову угоду про політичну асоціацію, де є три важливі речі. Перше - це те, що двері ЄС для України мають бути відчинені. Це стане можливим не сьогодні, але точно завтра. Друга складова цієї угоди пов’язана зі створенням повномасштабної зони вільної торгівлі. Йдеться про інтеграцію України до західного економічного простору. І третє - це вільний візовий режим. Не може бути цього в односторонньому режимі, що Україна щиро запрошує всіх європейців без віз, а українцям щиро пропонують по 3-4 місяці, а то й по 6 місяців, чекати на візи в Європейський Союз. Ми хочемо, щоб тут існував паритет, справедливість і визнання рівності наших прав, щоб громадяни України також мали спрощений візовий режим із країнами ЄС.

***

Дуже багато розмов сьогодні точиться про побудову стосунків між Україною та Російською Федерацією. Україна вперше зараз почала будувати стосунки з Росією, як рівний з рівним, як держава з державою, як повноцінні повноправні партнери, коли ніхто ні перед ким не прихиляється, ніхто не схиляє голови й не ховає очі. Ми можемо дивитися прямо у вічі, знаючи й відстоюючи наші національні інтереси.

І те, що нині ми маємо залишки енергетичної залежності - повірте мені, я 70 відсотків свого часу присвячую тому, щоб розмови про енергетичну незалежність перетворилися в матеріальний результат, який ми можемо споживати. Ми будуємо Україну, мабуть, уперше саме так, як її потрібно будувати, і знаємо, що через 3-5 років Україна забуде про всі ці проблеми енергетичної залежності. Наші партнери в цьому - Європейський Союз, який з нами співпрацює, а також інші країни світу, які надають нам можливості й надії.

***

Духовність нації - що ми сьогодні для цього робимо? Наша країна багатоконфесійна. Конфесії живуть у злагоді й мирі, при уряді України створена спеціальна Рада церков, де представлені всі конфесії, і ми робимо спільну політику. Я вірю в те, що без віри, без духовності, без натхнення ми жодної економічної реформи не піднімемо, ми не зможемо зробити взагалі нічого.

Ми робимо так, щоб духовні вищі навчальні заклади були прирівняні до інших вищих навчальних закладів за статусом і можливостями, тому що ми віримо, що там справжня освіта, яка іноді вища й краща, ніж світська вища освіта. Ми робимо все для того, щоб зробити викладання в школах з духовною складовою, щоб і в армії надати можливість віруючим реалізовувати всі потреби. Ми відкриваємо разом із Радою церков нові шляхи відродження й зміцнення духовності нашої нації. А крім того, вам відомо про те, що ми зробили той крок, який, я переконана, крім нас ніхто б не зробив. Ми жорстко й досить швидко заборонили весь гральний бізнес в Україні, який руйнував душі дітей, який руйнував родини, який руйнував взагалі нормальне життя, адже в Україні існувало більше 10 тис. закладів.

***

Вибори в Україні повинні спиратися на ідеологію збереження стратегії розвитку України: проєвропейська держава з європейськими цінностями, яка побудована на цивілізованих основах розвитку європейської спільноти. Жодного кроку назад.

Я знаю, що політична боротьба не дуже чиста. І іноді, коли працюю я, як Прем’єр-міністр, а проти мене все середовище - я думаю, що на компрометацію як мого прізвища, так і моєї роботи достатньо і грошей, і засобів масової інформації, і натхненників. Але саме перед вашою громадою мені хочеться сказати наступне: що б ви не чули, що б дехто не писав і не говорив, знайте: я від наших з вами цінностей не відхилюся ні на крок, ні на йоту, ні на будь-яку відстань, тому що для мене це - сенс перебування в політиці, це - сенс мого життя.

***

Вибори президента - це знову гра ва-банк, це той ризик, який я хотіла оминути й мінімізувати. Не вдалося. Таким чином, будемо грати ва-банк. Й отже, гратимемо сильно, як ми завжди це вміли робити. Ризики великі, але й шанси великі. І саме тому я хочу, щоб ви почули моє запевнення, що моя віра не стала ні на йоту слабшою. Мої сили особисті в жодному випадку сьогодні не знекровлені в цій боротьбі, і моя позиція не похитнулася й ніколи не похитнеться. І сьогодні в цей передсвятковий час я хочу всіх вас привітати з великим нашим національним спільним святом, з 18-річчям нашої Незалежності!

02.09.2009За матеріалами “Урядового порталу”


Переглядів: 864

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21179)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17329)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14557)
• Допомога під час карантину [967] (14480)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14316)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14130)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14004)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13976)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13966)
• Живи до ста! [965] (13951)
• Бюджет і ми… [965] (13887)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13881)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13754)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13662)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13658)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13604)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13215)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13187)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (434)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (68)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (68)
• Тонкощі заварювання кави (65)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (64)
• Небезпека вологих серветок (61)
• Пиріг «Чорний ліс» (60)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (60)
• Особливості вживання видів води (58)
• Часникові стрілки корисніші за часник (57)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (56)
• А ваш шампунь безпечний? (54)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (53)
• Нецукровий діабет (51)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (47)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"