Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №417 від 08.10.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Про почуття

Я молитимусь, аби усе це було насправді…

Я молитимусь, аби усе це було насправді…

Двадцяте число липня в Тетяниному календарі обведено в червоне коло. День цей для неї особливий. Уперше за багато років стрепенулося її серце. Уперше затріпотіло стривожено й радісно: “Це він. Він! Це його я шукала стільки років!”

Вона ж бо вже давно не вірила, що воно, серце, ще зможе стрепенутися, подати ознаки життя іншого, аніж звичайне рівномірне вистукування, відбивання часу й ритму фізичного буття-існування.

Начебто нічого такого не сталося. Просто розмова. Здивування. Цікавість. Перший дотик на відстані думки, слова. Така проникливість! Глибина. І - захоплення! Непересічна постать. Незвична. Як давно вона ні з ким не спілкувалася на тому рівні, що підносить, одухотворяє, надихає життям, дарує крила! І тепер вона цілком занурена у це почуття. Думки пливуть єдиним суцільним потоком в одному-єдиному напрямку: “Хто ти, незнайомцю? Ще вчора про твоє існування я навіть не здогадувалася… А нині ти такий близький мені! Хоч іще незнаний для мене (terra inkognita!), але я хочу знати про тебе все. Усе в тобі мені цікаве. Я тебе відчуваю! Ти близький мені, як ніхто з-поміж усіх моїх друзів, родичів. І я знаю, певна, що і тебе вабить до мене. Про це сьогодні сказали твої очі, коли ми несподівано зустрілися в місті. Ти не встиг приготуватися до цієї зустрічі, не встиг сховати обличчя і очі за маску вдаваної заклопотаності. Не встигла і я. Тож наші очі випромінювали радість цієї дарованої Богом зустрічі. Адже її могло і не бути! Бо я не йшла твоєю вулицею. Хоча думала про тебе. Від того двадцятого дня липня я часто думаю про тебе. На прес-конференції піймала себе на грішній думці, що зовсім не слухаю народного депутата, слова якого мала б старанно фіксувати, адже за мною - матеріал в газету! А я вже пропустила добрячий абзац. І думки, і свідомість мимоволі утекли до тебе…”

Тетяна боїться помилитися. Після першого невдалого шлюбу минуло п’ятнадцять років. Закохувалась. Було. І не раз. Та що не чоловік, то як журавель у небі. То одружений, то вона не вписується в його ідеал. Тож страждання від нерозділеної любові, марне очікування відстанню в роки, сльози в самотню подушку, виття вовчицею, зневіра, злість, а відтак, з туги й самоти - нове намагання уздріти самоцвіт у дешевому камінцеві й нове неминуче розчарування - усе це в її житті вже було.

“Господи, якщо Ти хочеш іще раз обдарувати мене коханням, то дай, аби це трапилося з нами навзаєм! - подумки складала головну у своєму житті молитву. - Пошли друга, рівного мені, щоби літали ми з ним в одних високостях і обширах…”

Тетяна завжди намагалася бути сильною. Щоб досягти творчих висот. Зробити кар’єру. Забезпечити собі й дитині належний побут і затишок в домі. Без плеча і без опори. Сама. Вона бо не всесильна, та все ж, переконалася, що коли поставить перед собою ціль - може багато. Самотнє життя загартувало її. Та все ж не залізна. Бо жінка. Дім, робота, різні зустрічі, вечірки, друзі, вдома донька… Та все ж приходить мить, коли до крику, до розпачу відчуваєш, як не вистачає тобі чоловіка. Передовсім - друга. Спілкування на близькій відстані душ. Бо найвище щастя, це коли земля і небо - воєдино.

Усе ж, думаючи про нового знайомого Сергія, Тетяна боїться навіть дотику до того сокровенного, що там, глибоко, у найпотаємнішому закапелку душі вже народилося і визріває. “Боюся нашого взаємопритяжіння, - робить несподіване у самій собі відкриття. - Ми удвох нині цього боїмося! Несподіваний випадковий дотик руки до руки, як доторк до вогню. Пече! Ні. Не час. Страшно сполохати перші, такі ніжні паростки почуття...”

“Тільки на відстані слова, на відстані душі. Навчитися чути її мову, кожен порух, відчувати себе і тебе”, - приймає рішення щодо подальшої стратегії взаємних дій.

Та все ж у сьогоднішній вечір Тетяна з Сергієм стали ще ближчі. Уперше разом вечеряли. Нічого такого не сталося. Говорили ж бо про звичайнісінькі речі. І водночас сталося. Сталось! Розглядали його картини, намагаючись підібрати їм найбільш вдалі асоціативні назви і раптом навзаєм збагнули, як насправді вони вже близько одне до одного. Поруч. Витають в одному вимірі.

Її палив внутрішній вогонь. І його, певно, також. Її бентежило, що вже пізній вечір. Вона ще ніколи не була в нього так пізно! А назавтра вдосвіта йому їхати до Києва! Вона мусить іти. Він мусить її провести. Навіть коли б вона про це не попросила, він не відпустив би її у ніч саму.

Тетяна з Сергієм ішли найкоротшою дорогою. Обговорювали ідею спільного проекту, який могли б зробити разом. Біля хвіртки - різкий спуск. Сергій подав Тетяні руку. (Уперше!) Та коротка мить така хвилююча для неї!

Поспіхом попрощалися. Як давні друзі. Побажали одне одному удачі й розбіглися. Нічого такого. Чому ж тоді її обличчя, уся її істота випромінюють неймовірне піднесення?! Як давно вона не відчувала нічого подібного!

Жінка марно намагається заснути. Сон довго не приходить...

Нічого такого. А так багато вражень… “Ти такий славний! Ти мені дуже-дуже подобаєшся...” - подумки звертається до Сергія, й перед очима постає його обличчя, його приємна усмішка... М’яка хвиля ніжності обволікає, обвиває всю її у м’який невидимий саван...

“Як же солодко засинати з думкою, що ти є. Такий, як ти є. Будь!”

Тетяна прокидається рівно в ту мить, як у іншому кінці міста, у своєму помешканні, прокидається Сергій. Половина п’ятої ранку.

“Боже! Така рання година! Чому ж я вже не сплю?” Вона відчуває, як наливаються внутрішнім полум’ям вуха, щоки, палахкотить усе обличчя. “Значить, він також уже не спить. І, певно, теж думає про мене… - бентежить душу хвилюючий здогад. - Як же хочеться, щоб так і було! Я молитимусь, аби усе це було насправді. І навзаєм.”

08.10.2009Марина МАРТИНЕНКО


Переглядів: 926

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21073)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17216)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14471)
• Допомога під час карантину [967] (14387)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14229)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14037)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13912)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13885)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13865)
• Живи до ста! [965] (13859)
• Бюджет і ми… [965] (13791)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13784)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13660)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13571)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13569)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13512)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13121)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13105)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (973)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (92)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (84)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (84)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (84)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (83)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (81)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (81)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (81)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (81)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (80)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (80)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (80)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (76)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (74)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"