Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №441 від 25.03.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Сучасним господиням

Випікаємо пироги власноруч

Випікаємо пироги власноруч

Часто летить стрімко, і от уже не за горами - Великдень. Звісно, багато господинь звикли купувати готові пиріжки та булки, а не випікати самостійно. І це можна зрозуміти - швидкий темп життя, щоденні турботи - сучасним працюючим жінкам просто ніколи вовтузитися з тістом. Проте Великдень - особливе свято, і хоча б раз на рік жінка має спекти сама - як не паску, то хоча б торта чи пирога. Якщо ви цього ніколи не робили, чи робили так давно, що вже призабули, скористайтеся нашими порадами. А рецепти великодніх страв ми дамо у наступному числі газети. Отже, щоб пироги були смачними:

• Головна умова смачних пиріжків - пишне тісто, що добре підійшло.

• Борошно для тіста необхідно просіяти - так з нього видаляються сторонні домішки і воно збагачується киснем.

• При замішуванні дріжджового тіста всі продукти мають бути теплими чи кімнатної температури, продукти з холодильника заповільнюють підняття тіста.

• Для дріжджових виробів рідина має бути підігріта до 30-35 градусів, тому що при нижчій температурі грибки втрачають свою активність.

• Коли ви обминаєте тісто, руки мають бути сухими.

• Перед тим, як поставити пиріг в духовку, йому дають підійти протягом 15-20 хвилин.

• У тісто (дріжджове чи прісно-здобне) найкраще додавати нерозтоплене вершкове масло, тому що розтоплене погіршує структуру тіста.

• Пироги, замішені на молоці, смачніші, скоринка - блискуча.

• Соду і ванілін у тісто краще недосипати, ніж пересипати.

• Дріжджі для тіста мають бути свіжими, з приємним спиртовим запахом.

• При надлишку цукру в тісті пироги швидко “рум’яняться” і навіть підгорають. Заповільнюється бродіння дріжджового тіста, і пироги виходять не такими пишними.

• Жири, розм’якшені до густоти сметани, додають в кінці замішування тіста чи при його обминанні, від цього бродіння тіста покращується.

• Щоб готові пиріжки були ніжні і розсипчасті, у тісто кладіть лише жовтки.

• Якщо у прісне тісто покласти забагато соди, то пиріг буде темного кольору з неприємним запахом.

• Пироги, змащені яєчним білком, набувають під час випічки рум’яної скоринки.

• Для аромату у пісочне тісто додають ванільний цукор, лимонну цедру, подрібнені горіхи.

• У пісочному тісті частину борошна можна замінити на крохмаль.

• Пироги з пісочного тіста потрібно діставати з форми охолодженими.

• Протягом перших 20-и хвилин дверцята духовки відчиняти не можна.

• Перед тим, як додавати родзинки в тісто, їх потрібно обкачати в борошні.

• Жовток потрібно розтирати з цукром до утворення піни.

• Сіль зазвичай додають до борошна тоді, коли опара вже перебродила.

• Пироги, які притрушують цукровою пудрою, змащують також вершковим маслом.

• Пироги з дріжджового тіста можна змащувати молоком, а при бажанні притрусити сіллю, маком, тмином.

• Пиріг, який має довго зберігатися, тримають у закритому посуді.

• Високі пироги випікають на малому вогні, щоб вони рівномірно пропеклися.

• Якщо начинка для пирога зарідка, додайте 2-3 ложки товчених сухарів або крохмалю.

• Пиріг легше дістати з форми, якщо потримати його на мокрому рушнику.

25.03.2010


Переглядів: 1106

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21181)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17329)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14557)
• Допомога під час карантину [967] (14481)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14317)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14131)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14005)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13976)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13966)
• Живи до ста! [965] (13952)
• Бюджет і ми… [965] (13888)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13881)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13754)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13662)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13659)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13605)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13216)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13187)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (460)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (72)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (68)
• Тонкощі заварювання кави (65)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (65)
• Небезпека вологих серветок (61)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (61)
• Пиріг «Чорний ліс» (60)
• Часникові стрілки корисніші за часник (59)
• Особливості вживання видів води (58)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (56)
• А ваш шампунь безпечний? (55)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (55)
• Нецукровий діабет (51)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (47)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"