Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №454 від 24.06.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Історія успіху

“Жінки будують бізнес, як дім”

“Жінки будують бізнес, як дім”

Міцний і комфортний – для керівника, колективу та клієнтів, переконана директор ПП “Рівнебудпостач” Ніна КРОКА

Жінка та бізнес - поняття навіть дуже сумісні, вважає Ніна КРОКА, директор ПП “Рівнебудпостач” (на фото). Підприємство, що надає сервіс європейського рівня, вже 11 років займає лідируючі позиції на ринку металу Рівненської області. Понад 300 позицій металопрокату пропонує “Рівнебудпостач” своїм клієнтам. У бізнесі, яким живе рівненська “залізна леді”, відображені її неповторна жіночність, вишуканий смак та любов до металу. На підприємстві працює вся її рідня: рідна сестра, три племінники, чоловік, дочка, син. “Я для того і створювала фірму, щоб діти успадкували мою справу, продовжували й примножували сімейний бізнес, - каже пані Ніна. - Міцна сім’я, успішний бізнес та багата держава - такою я бачу Україну у світовій спільноті”.

“Українська жінка - берегиня сім’ї,

бізнесу і держави”

- Пані Ніно, з яким життєвим і професійним багажем Ви започаткували власну справу?

- Після закінчення Рівненського кооперативного технікуму працювала на підприємстві “Рівнекомунпостач”, де виросла від товарознавця до начальника відділу, опанувала кадрову і диспетчерську справу, діловодство, навчилася будувати ділове партнерство на порядності у людських стосунках. Але жага здобути вищу освіту була настільки великою, що я, вже будучи мамою двох діток, поступила в 1986-му у Харківський інститут інженерів комунального господарства (нині - Харківська національна академія міського господарства) на економічний факультет. Аби краще підготуватися до екзаменів, дев’ять місяців займалася у “воднику” на вечірніх підготовчих курсах. Трирічну донечку з дитячого садка забирав шестирічний син.

Я шість років напружено вчилася для того, щоб рухатися вперед. Ви не уявляєте, як важко було молодій жінці із Західної України вчитися у зрусифікованому Харкові. Я знала єдиний спосіб не втратити свою національну гідність - відмінно вчитися, допомагати однокурсникам у навчанні, прищеплювати їм українську ментальність. Думаю, мені вдалося і своїх діток виховати справжніми українцями. Їм, як і мені, притаманне прагнення до знань і професійного удосконалення: син має дві вищі освіти, дочка закінчила медичний коледж та РЕГІ.

- Кажуть, що жінки-керівники більш відповідальні, ніж чоловіки. Це правда?

- На жінку віками покладено відповідальність за продовження роду людського. Саме ця відповідальність робить українську жінку берегинею сім’ї, бізнесу і держави. Тому у бізнесі так багато жінок. На жаль, ми живемо в країні, де бути жінкою важко, а жінкою-підприємцем - тим більше. Але мене це не злякало: бажання допомогти матері, сім’ї, родичам, друзям, яких я залучила до свого бізнесу, було сильнішим.

- Відкрийте, будь ласка, головний секрет успіху жінки-підприємця.

- Бізнес - це не гроші, а людяні стосунки, перш за все, чесність, довіра й допомога колегам та партнерам. Ми настільки здружилися з постійними замовниками, що нам не тільки цікаво спілкуватися з ними на виробничі теми, а й поділитися приємними подіями у житті родини. Звичайно, у бізнесі найважливіше ділові якості, але ми, жінки, на відміну від чоловіків, більш емоційні, що робить нассильнішими та згуртовує навколо нас людей. На моє глибоке переконання, жінки будують бізнес, як дім - міцний і комфортний для керівника, колективу та клієнтів. Думаю, мені це вдалося.

“Європейський рівень підприємства визначає сучасний сервіс”

- Розкажіть про початок і становлення Вашого бізнесу.

- Я дуже вдячна рівненському підприємству “Електромонтаж-469”, яке 11 років тому виділило нам для ведення бізнесу скромну шестиметрову кімнатку і маленький куточок на складі. Згодом, коли ми перейшли у краще офісне приміщення і вже орендували цілий склад на тисячу квадратних метрів, постала проблема - оренда “з’їдала” значну частину прибутків. Тож п’ять років тому я відважилася взяти у Райффайзен Банку Аваль кредит на два мільйони гривень. За ці кошти ми побудували бізнес-центр, де знаходиться офіс “Рівнебудпостачу”, та власну металобазу, яка є наочним прикладом того, що європейський рівень підприємства визначає сучасний сервіс. Три кран-балки на складі дозволяють водночас обслуговувати три вантажівки. У нас, напевне, найкращі у місті побутові умови для працівників - роздягалки, душові кабіни. Незабаром відкриємо власну їдальню і забезпечимо весь колектив безкоштовними обідами.

Що стосується пріоритетних напрямків роботи “Рівнепостачу” та планів на майбутнє. Звичайно, основним видом діяльності підприємства з 1999 року є реалізація прокату чорних металів. Традиційно пропонуємо клієнтам руберойд, а віднедавна - і полікарбонат. Готуємося до співпраці з виробниками труб і листів із нержавіючої сталі. У перспективних планах - будівництво цеху із переробки металів, маємо на це всі необхідні дозволи. Мені хочеться робити з металу мистецькі шедеври, які б милували око людей. Але це вже після того, як погасимо кредити.

Сьогодні я щаслива тим, що вдалося створити комфортні умови як для офісного персоналу та працівників складу, так і клієнтів яких ми обслуговуємо. Наше головне корпоративне правило: “Клієнт - понад усе”. Упевнена, що люди, які звернулися до нас уперше, поділяться приємними враженнями про наше підприємство зі знайомими та друзями, і всі разом прийдуть до нас ще не один раз. Ми однаково шануємо усіх клієнтів - і тих, що беруть товар на тисячу гривень, і тих, що купують метал на 100 тисяч. Користуючись нагодою, хочу щиро подякувати за співпрацю нашим першим постійним замовникам: СУ-534, “Промжитлобуд-2”, СУ-39, “Агроресурс” та багатьом іншим - нехай вибачать мені ті, кого не назвала.

- Чим вирізняється “Рівнебудпостач” на ринку металів області?

- “Рівнебудпостач” завоював бездоганну репутацію у всіх наших замовників, а це - промислові підприємства, будівельні фірми та приватні забудовники Рівненщини. Суттєвими чинниками цього визнання вважаю такі складові:

По-перше, весь металопрокат ми купуємо за прямими угодами у виробників. Продаж товару без посередників виключає додаткові “накрутки” на товар, що робить цінову політику підприємства більш гнучкою, а ціни - більш привабливими для покупців.

По-друге, забезпечується стовідсоткова якість товару, оскільки вся продукція, що постачається металургійними комбінатами України, сертифікована і відповідає діючим стандартам. Правдива, реальна інформація про товар дозволяє споживачу реалізувати право свідомого вибору.

По-третє, на складі постійно підтримується великий асортимент металопрокату та труб у кількості 400 тонн. Пропонуючи усю “лінійку” металопродукції, що виробляється на металургійних підприємствах України, ми можемо у будь-який час забезпечити усі потреби підприємств і мешканців Рівненщини.

Вибираючи будь-який металопрокат для будівництва чи ремонту, кожен покупець може розраховувати на вичерпну консультацію менеджера-консультанта. І розкажуть, і покажуть, і калькуляцію на місці складуть. Я вже не кажу про те, що придбаний у нас металопрокат буде безкоштовно порізаний, зав’язаний та завантажений для перевезення.

“Допомагати слабшим, творити добро - кредо мого життя”

- Вам не здається, що сьогодні вільні ринкові ціни на металопрокат виходять за межі здорового глузду?

- Не тільки мені, а й клієнтам “Рівнебудпостачу” подобається, коли ціни на метал знижуються. Хіба це нормально, коли тонна металу коштує сім-вісім тисяч гривень? Таку ціну соромно говорити людям! Був час, що 20-тонну партію арматури я могла купити за 18 тисяч гривень, а зараз - 130-150 тисяч. Я вважаю великою помилкою приватизацію металургійних комбінатів. Ці стратегічні підприємства тісно пов’язані з будівництвом і розвитком країни, а тому держава повинна була тримати металургійну галузь під контролем. Якби вона регулювала галузь від видобутку руди до виплавки металу, то тонна металопрокату - я в цьому впевнена - коштувала б 4 тисячі гривень.

- Ваша демократична цінова політика - це піар чи спосіб утриматись на ринку?

- На мій погляд, це шлях виживання разом із нашими партнерами і клієнтами у період фінансової та економічної кризи. Скажу відверто: підприємство не женеться за великими прибутками і працює на 5-відсотковій націнці. Підвищувати ціну я не маю морального права. Вважаю, що треба краще працювати, аби до нас більше і частіше йшли люди. Сьогодні ціни на метал дуже високі й нестабільні. У 2008-му ми були у розпачі: те, що за п’ять років напрацювали і зберігали на складі, зменшилося в ціні удвічі. Зараз ціни на металопрокат знову зросли, після чого не виключено їх падіння. Але, попри будь-які труднощі, закрити бізнес не можу: я дуже люблю свою справу і наш колектив професійно працює на ринку металопрокату. Сподіваюся, що у разі виконання президентської програми економічних реформ вітчизняний бізнес розвиватиметься у більш сприятливих умовах.

- Однією з ознак цивілізованого суспільства є доброчинність. Як ви ставитеся до такої форми соціальної відповідальності бізнесу?

- “Рівнебудпостач” веде активну доброчинну діяльність, надаючи допомогу дитячим будинкам і садкам, загальноосвітнім школам, благодійним фондам та церковним громадам. Зокрема, допомагаємо Рівненському притулку для непов-нолітніх, Рівненському будинку дитини, правлінню обласного фонду соцзахисту ветеранів Великої Вітчизняної війни, Гощанському монастирю, міжнародному християнському благодійному фонду “Сонячний світ”.

Допомагати слабшим, творити добро - кредо мого життя.

Минулого року з нагоди 10-річчя ПП “Рівнебудпостач” Ніна Крока нагороджена Грамотою Рівненської обласної ради - за сумлінну плідну працю, розвиток підприємництва в області, створення нових робочих місць та активну громадянську позицію.

За офіційними даними Національного бізнес-рейтингу, ПП “Рівнебудпостач” неодноразово виборювало звання “Лідер галузі”, що є результатом високопродуктивної праці трудового колективу та директора підприємства Ніни Кроки, кавалера ордена Міжнародної торгової палати “Зірка економіки” III ступеня (2009 рік).

У серпні 2009 року за заслуги перед Українською Православною Церквою Ніна Крока нагороджена Грамотою Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної церкви Володимира та орденом Святої Великомучениці Катерини II ступеня.

ПП “Рівнебудпостач”

33018, м. Рівне, вул. Курчатова, 18-а;

телефони: (0362) 64-30-95, 28-55-54,

28-64-10, 28-64-50, 64-37-93;

е-mail: rbp1@i.ua

24.06.2010Спілкувався Олександр ОЛЬХОВИК


Переглядів: 853

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21072)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17214)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14468)
• Допомога під час карантину [967] (14384)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14226)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13910)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13882)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13862)
• Живи до ста! [965] (13856)
• Бюджет і ми… [965] (13790)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13658)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13566)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13508)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13119)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (896)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (81)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (79)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (78)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (77)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (73)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"