Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №457 від 15.07.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Освіта

Тридцять сім найрозумніших

За даними Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти, у Рівненській області 37 цьогорічних випускників шкіл досягли максимального результату зі ЗНО. Зокрема, 19 учасників тестування - з математики, 10 - з української мови і літератури, 4 - з географії, і по двоє - з історії України і біології. Щоправда, дати усі правильні відповіді на запитання з хімії, фізики та англійської мови не спромігся ніхто. Цікаво, що успішні випускники сміливо розвіяли міф про те, що дівчатка у випускних класах навчаються краще: 19 осіб, тобто половина рекордсменів - хлопці.

Двоє учасників тестування отримали 200 балів одразу з двох предметів. Як виявило оцінювання, випускник Рівненської гуманітарної гімназії, золотий медаліст Тарас МАЛИНОВСЬКИЙ чудово знає математику і географію, тож планує подавати документи одразу до декількох вишів на факультети математичного спрямування. “Краще здавати ЗНО, ніж вступні випробування. Адже набагато простіше готуватися до іспиту в межах певної визначеної програми”, - каже медаліст. А випускниця обласного ліцею-інтернату з села Почапки Острозького району Катерина НЕСТЕРУК відмінно здала тести з біології, української мови та літератури. Вона збирається вступати на біологічний факультет КНУ ім.Т.Шевченка. “До предметів, у яких набрала найбільшу кількість балів, готувалася сама. Середній бал атестату у цьому році теж враховується, тож потрібно приділяти увагу навчанню”, - зазначила вона.

З 15 липня розпочинається вступна кампанія до вищих навчальних закладів. Цьогоріч до правил вступу внесено значні зміни. Так, відтепер 12-бальний середній бал з атестату переводиться у 200-бальну систему. Обмеження діють і на кількість ВНЗ - абітурієнт може подавати документи не більше ніж до п’яти вишів та не більше як на три спеціальності у кожному з них. А для вступу на заочну форму навчання проходити зовнішнє незалежне оцінювання не обов’язково, абітурієнту досить успішно здати вступні екзамени.

15.07.2010Володимир СТРУС



Рівне-Ракурс №10 від 15.07.2010p. 
На головну сторінку