Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №457 від 15.07.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Фотовиставка

“Грані” звітуються

“Грані” звітуються

З давніх-давен покровителькою фотографів вважається Свята Вероніка. За легендою, коли Ісус йшов на Голгофу, виснажений гнітючою ношею - тяжким хрестом, Він впав. Жінка напоїла Його водою і дала хустину, щоб Він міг витерти піт з чола. Повернувшись додому, Вероніка побачила, що на тканині залишився святий лик Спасителя. Згодом хустина потрапила до Риму і стала відомою як Нерукотворний образ. Всесвітній день фотографа оголошено 12 липня папою Римським майже через два тисячоліття потому.

Відзначили цей день й у Рівненському фотоклубі “Час”, відкриттям звітної виставки під назвою “Грані”. Фотохудожники намагалися донести до відвідувачів своє сприйняття життя. Роботи виконані переважно у стриманій кольоровій гамі, пронизані любов’ю. Загадкові жіночі портрети Валерія Якимчука, експресія кольорів природи Анатолія Штенька, дитячі портрети з сумними очима Олексія Потянка. Цікаві чорно-білі світлини Миколи Демченка, частина яких зроблена понад двадцять років тому і не поступається цифровим технологіям сучасності.

Особливо привертають увагу фотографії Наталії Панги. Вони заворожують своєю ніжністю поєднання кольорів та жіночністю. Пані Наталія розповідає, що працює лікарем, фотографією займається ось вже п’ять років. Для неї це хоббі. Зробити фотографії довершеними допомагає чоловік Микола Жовнович. “Це відбувається на рівні інтуїції, життєвого досвіду, накопичених знань, - пояснює фотохудожниця. - Підбираю квіти, тканини, коли не вистачає потрібних відтінків, створюю сама за допомогою паперу та потрібної кольорової гами. Деякі натюрморти сфотографовані крізь скло з краплинами води, створюють враження фотошопу, але насправді його тут немає”.

Як зазначив голова Рівненської обласної організації НСФХУ Едуард ХИТРИЙ, виставка цікава тим, що вона різнобічна - представлені фотохудожники відмінні за стилем, роботи кардинально відрізняються. Подібна виставка у Рівному проводиться вперше. Але художники сподіваються, що це стане хорошою традицією.

15.07.2010Наталія МАЛИНОВСЬКА



Рівне-Ракурс №10 від 15.07.2010p. 
На головну сторінку