Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №457 від 15.07.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#З перших уст

Володимир ХОМКО: “На місцях не має бути політики”

Коли у грудні 2008 року міським головою Рівного став Володимир Хомко, йому вдалося домовитися з усім складом теперішньої Рівнеради, обраної за партійними списками, і працювати без особливих зривів. Відтак, яка його думка щодо прийнятої змішаної системи виборів?

- Я переконаний, що будь-яких політичних питань у роботі депутатів органів місцевого самоврядування бути не може. Тому найкращою системою виборів на місцях вважаю мажоритарну, бо уся робота депутатів зосереджена на вирішенні простих питань: приватизація будинків, ремонт дахів, прибирання територій, освітлення. Серед цих абсолютно практичних напрямків, немає жодного, який можна чи варто було б заполітизовувати.

Тому надзвичайно добре, що половина списку Рівнеради обиратиметься не за партійним переліком. І з моєї точки зору, нова каденція депутатів буде однозначно кращою за попередню. Тому я задоволений і з нетерпінням чекаю на вибори.

- Яким на Вашу думку має бути майбутній депутат Рівнеради?

- Рівнераді потрібні ділові та практичні особистості. Люди, будь-то лікарі, вчителі чи бізнесмени, які щось зробили чи організували власними силами. Зрозумійте, не хочеться працювати з тими, хто лише вміє гарно говорити. Адже є депутати, які маючи цей статус вже декілька каденцій, абсолютно нічим не займаються - лише “дудки, барабани і гасла”. Якщо такі люди будуть переобрані до наступного складу ради, вони й надалі будь-які практичні питання переводитимуть у політичну площину. Дивує те, що сьогодні утворилася ціла когорта молодих людей, які замість реальних професій обирають посади “балакунів”. У мене такі люди симпатії не викликають.

- Не боїтеся, що не знайдете консенсусу з новою каденцією депутатів?

- Якщо я з теперішньою, обраною до мене, знайшов… Не думаю, що з тими політичними силами, які представлені у Рівному не можливо було б домовитися. Тим більше, що наступна рада буде кращою, адже дуже сподіваюся, що рівняни оберуть розумних людей, з якими можна буде працювати.

Рівняни, як і інші громадяни держави, вже “наїлися” пустої балаканини, тому вважаю зважено підійдуть до вибору депутатів, які допомагатимуть нам усім разом удосконалювати місто. Хто саме буде - залежить від виборців.

- Ніхто не чекав, але мерські вибори у Рівному відбудуться того ж 31 жовтня. На посаду мера балатуватиметеся?

- Однознозначно. Проте розводити демагогію на цю тему не збираюся. Попереду ще багато роботи: завершується будівництво об’єктів в центральній частині міста, триває підготовка до нового опалювального сезону, і все це жодним чином не пов’язано з виборами - бо це реальне життя. Очевидно, що я не буду вічно міським головою, і рано чи пізно стану пересічним рівнянином, тому мені, як звичайному мешканцю, хотілося б, щоб наше місто було комфортним для життя.

15.07.2010



Рівне-Ракурс №10 від 15.07.2010p. 
На головну сторінку